Reklama

Reklama

Vozová Hradba

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2011, 98 min

Hrají:

Daniel Landa

Daniel Landa - Vozová hradba 2011/12, byla nejúspěšnější tour kontroverzního českého autora a interpreta tohoto století. Příznivci volené nejoblíbenější skladby a Landovy ostré proslovy o úpadku morálky a politiky, rozbouřily posluchače a strhly lavinu, která skončila v Čechách koncertem v Praze 25.11. 2011 v beznadějně vyprodané Tesla Aréně. Vozová hradba Live je zážitek pro všechny, kteří si chtějí koncerty připomenout a pro ty, co se neopakovatelného zážitku nemohli účastnit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

tomashewk 

všechny recenze uživatele

Záznam koncertu Daniela Landy, který zde zpívá/recituje ještě falešněji než na CD. Rádobyhluboké texty s národoveckou tématikou namlouvající blaženě poslouchajícímu publiku, kterak si před Žižkou s jeho vozovou hradbou sedla na zadek celá Evropa. Raná Landova tvorba (Valčík, Chcíply dobrý víly) je dobrá. Ta pozdní, „filozofická“ a národovecká, je bohužel podle mě spíš směšná. ()

copstp 

všechny recenze uživatele

Zvuk zahuhlanej,koncert skvělej.Takže???DVD mi připadá šité horkou jehlou.Vzhledem k tomu že jsem navštívil i koncert,jsem zklamán i střihem.Atmosféru se nepodařilo na DVD přenést i když potenciál (pro fanoušky) zde byl.Škoda promarněné šance.Se zvukem se také dalo pohrát více jak jsem napsal již na začátku a proto prostě nemohu dát plný počet bodů.Jako fanoušek Daniela dám za čtyři,ale uznávám že trojka by byla poctivější. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patrně by se v české kotlině našel pěvec s větším hlasovým rozsahem, než jaký vlastní Dan Landa. Na pohybových kreacích postřeleného bůvola by se jistě rovněž dalo zapracovat, ale o to tady nejde. Tady jde o příval energie, kterou chraptící plešoun s bandem předává mezi lidi a ta je neskutečně silná. S některými Landovými názory sice nesouhlasím, ale to si můžeme vyříkat ve středu na debatním kroužku. Tady je třeba hodnotit koncert. A ten je vynikající. ()

PpetraP 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní zpěvák-umělec? Proboha a proč? Tak,když bych měla hodnotit koncert a ne to,co o něm plivou zpacifikovaný ovce. Měla jsem štěstí,protože jsem na něm byla. Začátek skvělej,píseň Vozová hradba rozproudí desetitisícové masy lidí v hale. Trochu překvapení - druhá píseň chlapeček z periferie(žádná rychlá skladba) Ovšem to vynahrazují písně typu třista z místa,jen ať to sype,holky a mašiny Dá se říct,že v první půli koncertu hraje Dan písně ze staršího období své kariéry.(Zombice,Valčík,Pozdraf z fronty) Druhá půlka je od něho trochu razantnější,protestsongy-blaničtí,vlatava,protestsong,bohemia Nejsilnější moment koncertu? Končí píseň protestsong a za Danem vlaje na obří obrazovce česká vlajka a začíná píseň Čech!! Fakt super!!! Potěší i píseň poslední Nigredo-trochu tajemna Upřímně jsem myslela,že vltava tour zůstane u Landy vrchol,ale Vozová hradba tento vrchol pokořila Nejlepší koncert na kterém jsem kdy byla a že jich nebylo vůbec málo:-) ()

Erico 

všechny recenze uživatele

Hodnotit Landův pěvecký výkon je nesmysl, nezakládá si přece na tom, že to je pan Zpěvák ale na svých textech. A že má lidem co říct- o tom nepochybuju, bohužel v průběhu koncertu byly některý jeho proslovy prostě divný, mluvil trochu v hádankách a myslim si, že 4/5 lidí nepochopili co vlastně tim všim chtěl říct a celkově mi přišlo, že to trochu nabourávalo koncert. Navíc sme se v baru před arénou zkamaradili a popili s partou slováků a celkově atmosféra koncertu byla víc než příjemná :) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Vůbec poprvé zazněly na koncertě skladby z již rozpadlé kapely Orlík, konkrétně skladby "Vozová hradba" a "Čech". (HArna)
  • Přestože se jedná o již čtvrté velké turné, zaznělo na koncertech mnoho písní, které se hrály vůbec poprvé naživo. Byly jimi tituly "Vozová hradba", "Čech", "Jen ať to sype", "Zombice", "Holky a mašiny", "Nad Afgánistánem", "Bohemia" a "Chlapeček z periferie". (HArna)
  • Obsazení: harmonika - Radka Drahozalová, bicí - Marek Žežulka, baskytara - Jan Lstibůrek, první kytara - Martin Volák, druhá kytara - Jan Šobr, první klávesy - Vlastimil Bičík, druhé klávesy - Aleš Háva, perkuse - Pavel Plánka, saxofon a klarinet - Ondřej Klímek, druhý hlas - Zdeněk Troub, vokály - Petra Sladká, Markéta Procházková, Tomáš Savka. (dydy79)

Reklama

Reklama