Reklama

Reklama

Ruin

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi / Animovaný
USA, 2011, 9 min

Obsahy(1)

V apokalyptické budoucnosti, kde příroda převzala vládu nad zničenými městy, plní svou misi tajuplný muž. Při prohledávání jedné z budov nalezne informace o umístění základny, jeho přítomnost však odhalí nepřátelský dron a muž tak musí bojovat o holý život. (HellFire)

Recenze (53)

choze 

všechny recenze uživatele

Animovaná honička postapo světem. Absence příběhu by nevadila, kdyby ta honička byla aspoň trochu nápaditá, jenže... není. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Vím, že je to bez nápadu a nějakého konkrétnějšího příběhu. Prostě jen honička z bodu A do bodu B. Ale animace nemá chybu! Je to jeden z nejlepších post-apo a vlastně i jakýchkoliv jiných kraťasů. Tomuhle mrňousovi bych v budoucnosti přál celovečerní, seriálovou nebo herní adaptaci, rozhodně by si to zasloužil! ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Když se koukáte na mastnovlasého hipíka s kšiltovkou a šátečkem přes pusu, kterého pronásledují létající stroje z Avatara, a do toho všeho hraje nějaký remake Williamsovy hudby s postapokalyptickým nádechem, tak si říkáte, že by to mohla být vcelku fajn podívaná. Jenže při absenci nějakého příběhu či chytré pointy není vaše očekávání zcela naplněno, a tak si budete muset vystačit s "pouhou" akcí. Motorka, droni, výbušniny, střely...to všechno už známe, a kraťas tak nemá čím překvapit. Oceněníhodné jsou ale poctivé práce s animací, a také fakt, že bych si to dokázal představit jako trailer k nějakému novému postapokalyptickému snímku (který by musel být ovšem kapku originálnější). Lákavá vidina dalšího příspěvku do tohoto nadupaného a pro mě líbivého žánru však zůstává jen vidinou...stejně tak jako hodnocení tohoto kraťásku zůstává jen hodnocením průměrným. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k blížícímu se novému sci-fi Wese Balla jsem se chtěl seznámit s jeho předchozí tvorbou.Ruin je animovaný krátkometrážní film, tedy spíše futuristická sci-fi honička, bez příběhu, i když každý si k tomu může domyslet svůj vlastní příběh.Miluju post apokalyptický svět, škoda že většina příběhu se odehrává ve starém odpadním kanále a ne v ulicích zničeného a zarostlého města.Další mínus je animovaný hlavní hrdina, natočit to se živým člověkem, bylo by to mnohem působivější.Přesto ale parádní ukázka svěžího přístupu a talentu.Dalši slušný kraťas.70%. ()

Zajímavosti (4)

  • V roce 2012 zakoupilo práva na natočení celovečerní verze filmu studio 20th Century Fox. (HellFire)
  • Krátkometrážní snímek se stal jednou z hlavních atrakcí francouzského zábavního parku Futuroscope – po připoutání k virtualizéru mohli návštěvníci zažít apokalyptický svět očima hlavního hrdiny. (HellFire)
  • Práce na filmu zabrala režisérovi čtyři roky. (HellFire)

Reklama

Reklama