Reklama

Reklama

Poslední základna

(seriál)
USA, (2012–2013), 9 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Hudba:

Robert Duncan

Hrají:

Andre Braugher, Scott Speedman, Daisy Betts, Camille De Pazzis, Dichen Lachman, Daniel Lissing, Sahr Ngaujah, Autumn Reeser, Jessy Schram, Robert Patrick (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Posádka americké atomové ponorky se nechce nechat zatáhnout do neoprávněné atomové války s Pákistánem. Kapitán Marcus Chaplin (Andre Braugher) požádá o potvrzení rozkazu, obratem je však zdánlivě bezdůvodně zbaven velení. Jeho zástupce, XO Sam Kendal (Scott Speedman), se znenadání ocitá v situaci, kdy musí učinit stejně složité rozhodnutí, jako jeho kolega. Když odmítne střely odpálit, aniž by dostal oficiální potvrzení rozkazu, stává se USS Colorado cílem nečekaného torpédového útoku a je zasažena. Posádka ponorky je tak uvězněna na dně oceánu a navíc jsou nyní považováni za nepřátele vlastní země a veřejně označeni za zrádce. Protože se nemají na koho obrátit, Chaplin a Kendal se rozhodnou s ponorkou utéct a brzy se objevují u pobřeží exotického ostrova. Aby zabránili jakémukoliv útoku na svou posádku, kapitán Chaplin oficiálně vyhlásí ostrov jejich novou základnou. Členové posádky a jejich přátelé v USA tak nyní musí udělat vše pro to, aby své milované dostali v pořádku domů... (AXN)

(více)

Recenze (113)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak jo... seriál je v jedné třetině, tak si dovolím první komentář. První epizoda byla jedna akce za druhou (a slovem "akce" nemyslím nutně, že se někdo řeže, ale že se na obrazovce děje něco do posouvá děj). Druhá si své tempo držela, třetí lehce polevila a u čtvrté už jsem měl pocit, že scénáristům dochází nápady. Vše ukáže až další vývoj. Jinak celková myšlenka je zajímavá, ponorky já rád (což pomůže), na obrazovce jsou hezké tváře (což je trapné a klišé... ale pomáhá to) a teď už opravdu jen záleží na tom zda za tou tučnou návnadou taky něco bude (nebo se z toho vyklube další Terra Nova). ==po nějakém čase== Seriál je u konce a já ubírám jednu hvězdičku. Vyklubala se z toho další Terra Nova. Začátek a myšlenka pecka. Postupem času došlo na vyplňování vatou (to je takové to že když epizodu nevidíte, z hlavní zápletky o nic nepřejdete a dokonce ani nemáte pocit že jste něco propásli). S blížícím se koncem padala jedna facka za druhou (díry v logice jak vrata) a úplný závěr mi pžšel jako z rychlíku. Asi když bylo jasné že je konec a nemá smysl vařit z vody, seriál rychle "nějak" ukončili a tedy závěr to byl "jedna báseň". Tedy řekněmě. první tři epizody 4 hvězdy, poslední tři 2. Těch sedm kusů mezi byl šedý průměr. Takže ve finále dojmem dost mizerný standard. Nedivím se, že sledovanost šla do kytek a další řada nebude. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se mě poslední zhruba tři díly snažily přesvědčit o opaku, je to napínavej a zajímavej seriál, kterej hodně těží z neokoukanýho tématu. Má to svoje chyby, postupem času jich přibývá, ale dá se to zvládnout. Souhlasim s tim, že kabelovka by z toho dokázala dostat víc. A něco víc by tam třeba předvedla i Daisy Betts... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečně atraktivní namět byl totálně zabit neschopností scénáristů vtáhnout diváka do děje. Nezajímavé postavy, nevýrazné zápletky epizod, celých 12 dílů se děj děsivě táhne aby v závěru nabral grády a nakonec všechno strašně rychle ukončil. Z Last Resort je vidět polovičatost všeho, scénáristé dle mého názoru nevěděli, zda nějaká série ještě bude a alespoň přichystali jakýs takýs uspokojivý konec. Je mi trošku záhadou, jaktože je Last Resort v červených číslech. Postrádá to prakticky všechno, co by měl kvalitní seriál obsahovat - atraktivní dějovou linku, zajímavé postavy a hlavně zábavné zápletky. To všechno chybí a ani ta hudba nestojí za řeč. Herci se snažili, leč s tak chabým vedením se moc předvést nestihli. Hodnocení seriálu: 2/5 ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika většiny seriálů poslední doby. Někdo příjde s perfektním a originálním námětem... uprchlá jaderná ponorka, vyhlášení vlastního strátu... první díll je perfektní ale už při druhém je zřejmé, že nás čeká telenovela na pozadí postupně se vzdalujícího původního dobrého námětu. Škoda, z tady této zápletky by byl asi velmi zajímavý celovečerák. Takhle tomuto patosem nasáklému Béčku nebudu věnovat více než 2,5 dílů. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Tunajsie popisky su trochu nepresne. Ostrov nie je opusteny. A s tym prikazom a mocnymi v DC to nie je take jednozacne. Kazdopadne vo Washingtone bude nieco zhnileho, jeden vojak nieco posral... a posadka (vo vedeni sami spravnaci) s po periskop vyzbrojenou ponorkou ostava na ostrove bez doveryhodnych informacii a sama proti vsetkym, v nudzi i vlastnej krajine. Pilot slusny, dobra herecka zostava, ziadne lacne triky, napatie budovane postupne. // Zatial som zaseknutá niekde okolo e4, ale hádam ľady pohnem. ()

Galerie (224)

Reklama

Reklama