foto

Matt Gerald

  • nar. Miami, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matt Gerald je americký herec, scenárista a muzikant. Narodil sa v Miami na Floride. Vďaka svojim telesným predispozíciám hrá Matt väčšinou na plátne i televíznych obrazovkách fyzicky náročné roly, ktoré vyžadujú aj kaskadérske kúsky, či už ide o vojaka, alebo policajta.

Hoci meno tohto herca zrejme nikomu nič nepovie, jeho tvár je z filmov celkom známa, keďže sa zúčastňuje veľkých hollywoodskych produkcií, kde účinkuje popri najväčších hereckých hviezdach. Jeho doteraz najznámejšia rola je určite úloha desiatnika Lyle Wainfleeta v Cameronovom thrilleri Avatar. Mihol sa vo filmoch S.W.A.T., Terminator 3: Rise of the Machines, XXX: State of the Union alebo Magnolia. V televíznej produkcii si zahral v seriáloch The Shield, The Unit, CSI: Miami, NCIS: Los Angeles alebo Dexter, kde v dvoch častiach stvárnil antagonistu Raya Speltzera.

V poslednom čase sme ho mohli vidieť v remaku Red Dawn ako jedného z amerických vojakov, v G.I. Joe: Retaliation ako prezidentovho ochrankára či vo filmoch Faster, The Frozen Ground, Escape Plan a Solace.

Pugo

Herecká filmografie

Filmy

2017 Bright
Shot Caller
2016 Broken Vows
Restored Me
2015 San Andreas
V mysli vraha
2014 Marvel One-Shot: All Hail the King
2013 G.I. Joe 2: Odveta
Plán útěku
Zmrzlá zem
2012 Freelancers
Rudý úsvit: Nová krev
2010 Elektra Luxx
2009 Avatar
2008 Zalknutí
2005 V jednom kole
xXx: Nová dimenze
2003 S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení
Terminátor 3: Vzpoura strojů
2000 Tábor tygrů
1999 Magnolia
The Minus Man
1998 Jidášův polibek
Starstruck

TV seriály

2016 Daredevil (TV seriál)
A Cold Day in Hell's Kitchen (S02E13)
Penny and Dime (S02E04)
Dogs to a Gunfight (S02E02)
Four Kings (TV seriál)
2015 Daredevil (TV seriál)
Daredevil (S01E13)
The Path of the Righteous (S01E11)
Shadows in the Glass (S01E08)
2014 Inteligence (TV seriál)
Tým Škorpion (TV seriál)
Risky Business (S01E08)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
The Good, the Bad & the Baby (S06E10)
2012 Dexter (TV seriál)
Run (S07E04)
Buck the System (S07E03)
Grimm (TV seriál)
Over My Dead Body (S02E06)
Poslední základna (TV seriál)
2011 Myšlenky zločince: Chování podezřelých (TV seriál)
2007 Božská mrcha (TV seriál)
Na doživotí (TV seriál)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
2005 E-Ring (TV seriál)
2004 Policejní odznak (TV seriál)
Cracking Ice (S03E08)
Posse Up (S03E06)
Mum (S03E05)
další epizody (7)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)

Dokumentární

2010 Capturing Avatar
2009 T4 Avatar Film Special

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace