Reklama

Reklama

Koncert hrůzy

  • Itálie Un gatto nel cervello (více)
Trailer

Obsahy(1)

Absurdní, bizarní, děsuplné i masochistické - to všechno jsou přídavky, které si vysloužil tento filmový kousek ikony žánru pokleslých hororů Lucia Fulciho. Italský režisér v něm představuje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Představy, které většinou Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích hororových kousků, konzultuje s psychiatrem, jenž mu rovněž asociuje sadistické monstrum. Jedná se o další pacientovu paranoiu, anebo před ním stojí skutečný masový vrah, který se Fulciho filmy dokonale inspiroval? (duklak2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

iolaos 

všechny recenze uživatele

Zfilmovanim sebe sama me Lucio prijemne prekvapil i mimo jine tim, jak tento slavny gore instruktor suverene a s nadhledem pojal tuto kreaci. Demonstrace "jak tocit verny gore", od koho jineho nez Mistra Hnusu potesi kazdeho fanouska italske skoly (viz scena s vypichovanim oci - analogie na genialni The Beyond a Zombi2)... Avsak pro mejnstrimove publikum, sjizdejici novodobe dementni quassihorrory, muzu rici jedine - tato sebereflexe neni pro vas a nedoporucuju vam ji - a naopak - pro kovaneho horroroveho huntera je tento vytvor povinnosti. Lucio Fulci je proste nejvetsim predstavitelem hodnotneho horroru vubec, a s tim uz nikdo nic nenadela. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Fulci sa tentoraz teda vyznamenal :/ Obsadiť sám seba do titulnej úlohy ako režiséra Fulciho točiaceho tie svoje krváky z ktorých mu už riadne pripeká na mozog, no dajme tomu. Smola je však tá, že z filmu mám taký pocit, že to nie je ďaleko od skutočnosti. Horor teda fakt dokáže zblbnúť človeka. PS – z toho neustáleho vyslovovania Fulciho mena, mi bolo miestami už fakt zle. ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Do Fulciho tvorby sa vôbec nevyznám a aj keď som vedel, že toto je také netypické dielo tak som si ho pustil. Ak mal teda, pán režisér skutočne takéto halucinácie, tak to mu veľmi nezávidím. V skutku sa mi to celkom páčilo. Kopec vrážd krvi, celkom akčné a po technickej stránke na dosť vysokej úrovni. Dej tu veľmi hľadať nemá zmysel, takže to je dosť mínus a k tomu niekedy ma dialógy neuveriteľne nudili. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

... Jedna žena je zabita sekerou, obličej rozťatý v půli. Jiná je uškrcena a ta další oběšena. Jiná rozřezána na kusy motorovou pilou. Další utopena ve vařící vodě. Hrdlo rozsápáno zdivočelým kocourem. Upálena zaživa. Pohřbena zaživa. Umučena, oslepena, ubodána, rozporcována, ukřižována, sťata,... Další z filmů kterej jsem už viděl ale neměl jsem zde ohodnocen. Myslím si, že ho mám i na levném DVD z trafiky. Po x letech repete a spokojenost. Lucio Fulci před(herec) i za „kamerou"(režie) a pořádná dávka poctivýho gore. Slabší 4hvězdy ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto Fulciho "díla" jsem si říkal, že se stařík na stará kolena 6 let před smrtí asi opravdu zbláznil a chce to dokázat touto nebetyčnou kravinou ... Nulový děj, jen spatlanost naprosto příšerně zpracovaných gore efektů, nahoty, sexu a násilí, které na nás Fulci doslova blije od začátku do konce. Dobré na filmu je jen to, že v něm Fulci hraje hlavní roli a sám sebe, a tak se možná něco dozvídáme i o jeho skutečném životě. Jinak je to ale opravdu extrémní snůška obrovského množství hnusáren, které jsou tak strašně kýčovité a účelové, až to bolí ... Při tomto filmu mi bylo Fulciho chvílemi opravdu líto a jen mi občas probíhalo hlavou: "Chudák stařík Fulci, kam to na sklonku svého života dopracoval ..." Otázka, jestli to bylo oprávněně, je asi na posouzení každého z nás ... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama