Reklama

Reklama

Sovětská bouře: 2. světová válka na východě

(seriál)
  • Česko Velká vlastenecká válka (více)

Epizody(8)

Osmidílný cyklus ruských dokumentaristů, věnovaný událostem let 1941 - 1945 na Východní frontě, využívá bohatství filmových archivů v kombinaci se sekvencemi realizovanými počítačovou grafikou. Autoři si dali za cíl rekonstruovat hlavní události srážky Třetí říše s obří zemí, která, jak se ukázalo později, nestála přeci jen na oněch "hliněných nohách". Chronologicky líčí průběh konfliktu, připomínají aktéry obou dvou stran i zbraně, které bojující armády používaly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

markotter 

všechny recenze uživatele

Dokumentů o 2. světové bylo už natočeno tolik, že je těžké nedovědět se něco nového. Ale co mě oslovilo úplně nejvíc, je forma, jakou to bylo vše zpracované. Míchání starých dokumentů, animací a hraných scén doplněné jakýmsi "deníkem" se spoustou technických informací je naprosto fascinující a tak tento dokument dává na frak všem filmům západní provenience a to jsem si myslel, že kolorovaná Apokaplypsa je hodně dobrá. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Precizně natočený několikadílný dokumentární seriál o velké vlastenecké válce, tedy o událostech, které se odehrávaly v Sovětském svazu za 2. světové války. Těch informací je tu skutečně příliš, možná je to kolikrát až na škodu, protože tohle vše stejně divák nepobere. Každopádně popisy válečné techniky, zbraní, bunkrů, opevnění, postupů armád jsou zajímavé. Jsou tu archivní záběry, ale bohužel i nově natočené rekonstrukce bitev s amatérskými herci. To by ještě jakžtakž šlo vydržet, a i to, že Němci tu v obličeji vůbec nevypadají jako Němci, ale prostě jsou to Rusové v německých uniformách. Co mi ale kazí dojem celého cyklu, tak to je ta 3D technologie, kvůli které si připadám jako v nějaké zastaralé počítačové hře. [1786 hodnocení, 105. komentář, 84%, 852. nejoblíbenější seriál] ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

To samé jako Velká vlastnenecká válka, jen s přidanými dalšími deseti díly, které se podrobněji zaměřují na některé dílčí události východního tažení nebo se věnují specificky jedné zbrani (letectvo, námořnictvo). Zajímavý je hlavně poslední díl, o srpnovém tažení proti Japonsku, to přecejen není tak obecně známé. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokumentární série, kde obsah i forma jsou na vysoké úrovni. Zpomalené záběry, perfektní hudba, dynamické vyprávění, statistické a technické údaje, přehledné mapy...hlavně je to ruská výroba! Na poměry východního obra se jedná o objektivní rekonstrukci. Minimálně dochází k náklonu pro SSSR, což je způsobeno záměrem vyprávět samotný válečný příběh Operace Barbarossa. Politické záležitosti nebo interpretace různých událostí pro propagandu jsou téměř potlačeny. 81%. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Nevím, co se komu na tomhle líbí. Já mám tu smůlu, že do problematiky trochu víc vidím. Taková snůška propagandy, to bych čekal od soudruhů v 70.letech. No je vidět, že Putinovské Rusko kráčí správným směrem. Jeden příklad za všechny. "Jednou z příčin neschopnosti rudé armády zastavit v prvních měsících Hitlera, byla reorganizace generálního štábu ruské armády." Ve skutečnosti šlo o to, že Stalin nechal čtyři pětiny ruské generality vyvraždit či odsoudit v moskevských procesech. Ať žijí eufemismy. Dále jsem neměl ochotu tuhle srágorovinu sledovat. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama