Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (149)

petero 

všechny recenze uživatele

Po hrozne nudnom Fulciho Zombi 2 som sa rozhodol pozrieť jeho ďalšiu kultovku a bol som milo prekvapený. No čo sa dá povedať na scénu v ktorej otec pristihne dcéru s nejakým chalanom a to ho tak naštve, že chudáka chlapca hodí na rozbehnutý sústruh a cez celú hlavu mu preženie dobrý 20mm vrták. Réžia od Zomby 2 poskočila míľovým krokom, alebo len zmena kameramana (nikdy asi nezabudnem na scénu v ktorej naozaj zlá herečka prenášala svoju repliku priamo do kamery - vyzeralo to neskutočne amatérsky). Midi hudba má nejaký zaujímavý motív. A bavil som sa na skutočne zlých dialógoch a hereckých výkonoch. Naozaj ma prekvapili niektoré samoúčelné no nápadité scény: prasknutie steny alebo zrkadla, efektne roztrieštené okno ktorého črepiny sa zapichnú do steny a tá začne krvácať. Trošku ma prekvapilo, že zombíci sú vlastne duchovia ktorý sa dokážu zjaviť a hneď na to zmiznú a že ich nebol problém jednoducho zabiť. V tom roku to musela byť naskutočná kultovka. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Další VHSková klasika, lemující mé dětství. Kdysi jsem se u toho krčil hrůzou, dnes jen nevěřícně kroutím hlavou. Ty nelogičnosti musí být snad záměrné, jinak si to vysvětlit ani neumím. Proč chlap jednoduše neotevře víko od rakve aby zachránil za živa pohřbenou dívku, a místo toho bere do ruky krumpáč? Proč stačí před zombíkem zavřít oči a ten se záhy vypaří jako pára nad hrncem? Proč rozzuřený otec provrtá hlavu místnímu podivínovi a scénář se k této události již více nevrátí? Proč se musí kněz ze své hrobky brobourat, když má teleportační schopnosti? Ano, úhlavním nepřítelem filmu je opravdu teleportující se zombie kněz. Nejhorší na tom všem je, že i přes vlnu scenáristického balastu, od toho filmu nejde odtrhnout zrak. Lucio Fulci byl mistrem absolutní hororové atmosféry. Podivínský král smrti, kmotr krváků a jeden z popularizátorů takzvaných gore hororů. Na filmy z jeho vrcholného období dnes koukám především kvůli té hutné, takřka hmatatelné atmosféře. Víc vlastně mistr ani nenabízí. Je to málo? ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemně přímočarý scenář, který si po celou dobu uchovává tajemství a ta pochmurná nálada je k nezaplacení. Tohle je typický Fulci, jak ho mám rád - provokativní v naturalistickém zobrazování násilí (pro mnoho lidí až příliš detailní a nechutné) a silný v navození dusné hororové atmosféry. A k tomu dnes již legendární scéna s vrtačkou v mozku. No neberte to. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Páter Thomas je z gore-fest anti-dejovej trilógie, čo Fulci nakrútil na začiatku 80s, jednoznačne najucelenejší kúsok: zápletka tu vydá azda aj na súvetie. Atmosféra je viac než obstojná a finále je priam vynikajúce. To ale nič nemení na tom, že je tu kvantum hluchých miest, má to ledva zápletku, nieto príbeh a celý dôraz je na (skvelom) gore, umelej hmle a modrastých filtroch. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

V mých očích ten film zraje jak víno. Teď, když vyšel na blu-ray v 4K remasteru, tak se jeho sledování blížilo orgasmu. Husí kůže po těle, znal jsem scénu po scéně, neskutečně jsem si to užíval. A ten opojnej pocit mám ještě teď. Tohle je pro mě naprosto kultovní záležitost, a stařecky si povzdechnu: "Jó, takovýhle filmy se už teď netočí." ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Jeden deň na pľaci si režisér Fulci našiel vo svojom vaku červy. Bol to žart, ktorého páchateľom bol jeden z hercov. (misterz)
  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)

Reklama

Reklama