Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšnému newyorskému detektivovi Fredu Williamsovi bylo svěřeno vyšetřování série vražd mladých dívek. Vrah zanechává zvláštní stopy a o jeho duševním vyšinutí není pochyb. Fred se spojí s psychoanalytikem, aby získal profil vraha, který napodobuje hlas Kačera Donalda, a zjistil, jaký je motiv jeho hrůzných činů. (Levné knihy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Takovouhle bejkárnu můžou natočit jenom taliáni. Až snová sexuální odysea plná rozpáraných ženských břich, gigolů bez prstů a psychopatického vraha inspirovaného disneyovkami. Samý grindhouse a porno kino, chlupatý patolog a holčička na nemocničním lůžku. Bizarní jednohubka pro ty co rádi šmírují a nebojí se trochy špíny. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Doslova řízné giallo, v kterém se pořád něco děje. Očekávaného koření v podobě gore, houšť, rovněž tak nahoty a erotických scén na hranici porna. Fulci ve svém řemesle rozhodně nezklamal. Zabiják s kachním hlasem koná své vraždy s velkým zaujetím a citem pro detail, což se projeví zejména v legendární scéně krájení oční bulvy. Ta rozhodně nebyla úvodní, uživatel POMO se tedy evidentně dopustil nejvážnějšího prohřešku proti pravidlům ČSFD, a to hodnocení neviděného filmu, mělo by mu tedy být nenávratně odebráno právo dalšího hodnocení. Celou záležitost samozřejmě postoupím administrativě. Ale pryč od neřádu, který vládne této databázi. Přes veškeré Fulciho chuťovky se však Rozparovači nedaří navodit pořádnou atmosféru strachu a příběh de facto jen skáče mezi výkřiky hrůzy a vzdechy vzrušení. A vzhledem k tomu, že hudební složka je vyloženě slabá, tak jen za silnou trojku. P.S. Proč byl kačer kačerem bylo jasně a zřetelně vysvětleno. SPOILER: Byl to Flaxik. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro Fulciho mám slabost, a proto i jeho filmy sleduji z trochu jiného úhlu. Vcelku průměrný kriminální příběh je okořeněn několika fulciovskými gore scénami. Rozřezávání bradavky a následně oka včetně poloviny obličeje ( a to je jen začátek tortury nebohé dívky) patří asi mezi nejznámější, nikoliv však jediné gore scény. A co se oka týká, nemyslím, že by šlo o poctu Bunuelovi. Fulci je očima prostě posedlý - vyděšené, vytřeštěné, probodnuté bambusovou třískou, vydloubnuté nehtem, vyražené šroubem, prokousnuté pavoukem, rozříznuté nejen žiletkou.... A pročpak vydává vrah zvuky jako kačer? Pozorný divák najde odpověď ve filmu. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ako intelektuálne vynaliezavé zúčtovanie so značkou Disney to vôbec nie je zlé a ak to bol úmysel (čo nepochybne bol), tak potom ide o vskutku geniálne gesto :-) Horor je to skutočne obludný a jeho zhliadnutie by mal zvážiť každý frajer, ktorý už "videl všetko", dokonca i ten, ktorý nemôže odolať pokušeniu vidieť najpresexualizovanejší horor v histórii. Pohov. Toto totiž nie je žiadny Jack Rozparovač, ktorý sa svojmu hobby venoval až po zavraždení obete, toto je film, od ktorého s krikom utekajú i dospelí. Zároveň je to však i film, ktorý desiatky sekúnd sústredene sleduje prirodzený život veľkomesta priam dokumentárnym okom, čo je stratégia, ktorá mi s definíciou čistokrvného braku príliš neladí. O tom, aký povrchný je pop-art zo šesťdesiatych rokov alebo kitsch-art z rokov osemdesiatych a deväťdesiatych sa vôbec nediskutuje, hoci by malo. Fulci sa zvykne príliš podceňovať. To, že sa jeho filmy kladú na rovnakú kvalitatívnu úroveň s Eli Rothom je pre mňa úplne nepochopiteľné. Na rozdiel od svojich súčasníkov mu napr. nestačil len obyčajný zombie a obyčajný rozparovač, musel to byť podmorský zombie a kvákajúci rozparovač. Ako lacná senzácia mi to nepripadá, je to príliš bizarné, snové, neštandardné a evokatívne než aby to človek s pokojným svedomím hodil cez palubu. Vlastne to má povahu dadaistickej a surrealistickej avantgardy. Vo filme je jeden detail, ktorý sa vo vtedajšej dobe veselej politickej nekorektnosti musel javiť ako malý zázrak a ktorý celkom nabúrava vžitú predstavu Fulciho ako cynického chlapíka, ktorý si neváži ľudí - jedna z hlavných postáv si kupuje časopis pre gayov a počas celého filmu je "kupodivu" prezentovaná ako celkom normálna ľudská bytosť. Iróniou je, že do roly vraha bol obsadený Andrea Occhipinti (Andrew Painter), ktorý bol gayom v skutočnom živote (a vo svojej filmografii heterosexuálnym milovníkom :-) ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Ač se snažím sebe víc,Fulciho filmy mi nepřirostly k srdci.Tohle je zdárný příklad jeho typické tvorby.O brutální gore se opírající celý příběh,který nemá ani hlavu ani patu,herci jsou absolutně k ničemu,atmosfera taky...Nemužu si pomoct,ale tohle mě prostě nebere a až snad na Patera Thomase je to u všech Luciových snímků uplně stejné. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nórsku a Nemecku. (Paldiny)
  • Natáčení probíhalo v Manhattanu v New Yorku, nejvíce pak na universitě Columbia na rohu Broadway a 116 street. (Terva)
  • SPOILER!: Kitty (Daniela Doria) a její smrt žiletkou měla původně delší a brutálnější stopáž, která byla vydána jen na Japonské verzi DVD. (Terva)

Reklama

Reklama