Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepříliš úspěšnému newyorskému detektivovi Fredu Williamsovi bylo svěřeno vyšetřování série vražd mladých dívek. Vrah zanechává zvláštní stopy a o jeho duševním vyšinutí není pochyb. Fred se spojí s psychoanalytikem, aby získal profil vraha, který napodobuje hlas Kačera Donalda, a zjistil, jaký je motiv jeho hrůzných činů. (Levné knihy)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (78)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Rozparovač z New Yorku“ je jedním z lepších filmů Lucia Fulciho, a to hlavně proto, že je na něm vidět, že i v tom braku, jak je jeho tvorba většinou nazývána, dokáže stále vytvořit zajímavou zápletku, která vás udrží v napětí až do konce. Jsou to právě ty prvky jako kvákání, sexualita, která nemá nic společného s intimností, ale je zde otevřená, a stejně tak i násilí, které tvoří jeho filmy tak zajímavými. Pokud se nebojíte krve, tak Fulci je rozhodně autorem, který by se neměl přehlížet. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Až v perfektnej kvalite zistíte ako je ten film dokonale natočený. Tie farby, uhly kamery, výborná pointa, to ako sa film zlomi aj do fantastického napínavého hororu. Urban špina versus naozaj krásne, a krásne natočené ženy, aj to zamračené nebo nad New Yorkom dokázal Fulci natočiť s istou poetikou. Praktické gore FX sú stále bomba, šokujúce, funkčné, neuhýbajúce a nestárnúce. Fulci bol na vrchole síl, hral sa s obrazom, atmosférou, ani minúta nenudí, nie je naviac. Silný, kontroverzný, dospelý a nezabudnuteľný horor. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Lucio Fulci tentoraz chybuje, že film pojíma nie ako temný horor, ale ako krvavú detektívku. Predstavte si tuctový starší detektívny seriál odohrávajúci sa na Manhattane, v hlavnej roli s nevýrazným hercom stredného veku, vypustite sofistikovanú krimi zápletku a výsledok okoreňte vraždami, z ktorých sa vám obracia žáludok. Žiadne napätie ani atmosféra, iba lacné vizuálne pojatie priemerného televízneho filmu. A prečo vrah vydáva zvuky ako Káčer Donald?? The New York Ripper vám uviazne v pamäti iba úvodnou vraždou s detailom precízneho prerezania ženského prsa a bradavky žiletkou. Zrejme Fulciho vzdanie holdu Bunuelovi... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Takovouhle bejkárnu můžou natočit jenom taliáni. Až snová sexuální odysea plná rozpáraných ženských břich, gigolů bez prstů a psychopatického vraha inspirovaného disneyovkami. Samý grindhouse a porno kino, chlupatý patolog a holčička na nemocničním lůžku. Bizarní jednohubka pro ty co rádi šmírují a nebojí se trochy špíny. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro Fulciho mám slabost, a proto i jeho filmy sleduji z trochu jiného úhlu. Vcelku průměrný kriminální příběh je okořeněn několika fulciovskými gore scénami. Rozřezávání bradavky a následně oka včetně poloviny obličeje ( a to je jen začátek tortury nebohé dívky) patří asi mezi nejznámější, nikoliv však jediné gore scény. A co se oka týká, nemyslím, že by šlo o poctu Bunuelovi. Fulci je očima prostě posedlý - vyděšené, vytřeštěné, probodnuté bambusovou třískou, vydloubnuté nehtem, vyražené šroubem, prokousnuté pavoukem, rozříznuté nejen žiletkou.... A pročpak vydává vrah zvuky jako kačer? Pozorný divák najde odpověď ve filmu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nórsku a Nemecku. (Paldiny)
  • Natáčení probíhalo v Manhattanu v New Yorku, nejvíce pak na universitě Columbia na rohu Broadway a 116 street. (Terva)
  • SPOILER!: Kitty (Daniela Doria) a její smrt žiletkou měla původně delší a brutálnější stopáž, která byla vydána jen na Japonské verzi DVD. (Terva)

Reklama

Reklama