Reklama

Reklama

Le colt cantarono la morte e fu... tempo di massacro

  • USA The Brute and the Beast (více)
Trailer

Thomas Corbett, který v Novém Mexiku rýžuje zlato, je povolán starým rodinným přítelem, farářem, aby ihned odcestoval domů, do svého rodného městečka Laramie v Texasu. V Laramii zjišťuje, že celé městečko ovládá gang násilníků pana Scotta. Zvláště jeho psychopatický syn Junior neváhá zabít kohokoli, kdo se mu postaví do cesty. Thomas vyhledá svého věčně opilého bratra Jeffa a přesvědčí ho, aby se Scottově gangu postavili a vrátili tak městečku jeho dřívější klid. (RetroMan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha dekadentních spaghetti westernů s anarchistickým pozadím, s ne příliš duchaplným scénářem a celkově destruktivním vyzněním. Nejen italská cenzura v 60. letech (nutno říci, že oprávněně) vystříhala zbytečně násilné scény a detaily, dnes se to už šíří v plné, původního Fulciho verzi. Je to hodně blízké současnému Corbucciho westernu "Django", přičemž Fulciho film vznikl dokonce o něco dříve! (V německém názvu se i zde jméno Django objevuje - "Django - jeho zpěvníkem byl kolt"). George Hilton je -na rozdíl od Nera- dobrý herec s velkou výrazovou škálou, ale pro taková špinavá béčka je ho škoda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Italský mistr hrůzy Fulci ( jednou to giallo nakoukám) projevuje svůj talent i ve "špagetách" a mně se zase dostalo parádní porce westernové řezničiny, špinavých hrdinů a famózních grázlů. Franco Nero opět výborný, ovšem netradičně zastíněný, a to naprosto skvělým Georgem Hiltonem v roli věčně nadraného pistolníka s dobrým vychováním. Jeho věta : " Promiňte, gentlemani" následovaná přesně mířenými smrtelnými zásahy byla vtipným osvěžením už tak dobrého filmu. Nino Castelnuovo, nu to byla kapitola sama pro sebe, psychopatičtějšího a úchylnějšího záporáka aby pohledal, navíc to byl možná i první gay v tomhle žánru :), náznaků tam bylo dost , ten blonďáček a jeho pohled.... Zpočátku mírně nedomrlý příběh se nakonec spojí v zajímavém rodinném odhalení a tak jsem byl téměř stoprocentně spokojen. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Ze zdejšího hodnocení a názvu filmu jsem očekával velký masakr. Bohužel, jde jen o další ničím nevyčnívající Spagetti western, režírovaný slavný mistrem hnusu. Na snímku není nic vyloženě špatného, Fulci měl v rukou dokonce konzistentní scénář, ale vše je hrozně průměrné a chybí Luciův pozdější rukopis. Malý náznak skýtá snad jen počáteční scéna se psi, která je spolu s výkonem Hiltona to nejlepší z filmu. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Stylový, zábavný western s obstojnou dávkou násilí a akce bez zbytečných keců. Začátek je spíš průměrný, ovšem jakmile druhý z bratrů ve zbrani zvolá: "Hey, gentlemen!", je z toho skvělá akční jízda až do konce. Podle mě jde o daleko vydařenější film než mnohem slavnější Django a narozdíl od pozdějších Fulciho westernů má i konzistentní příběh. Určitě patří mezi to lepší, co Italové v tomto žánru spáchali. Pokud film něco hyzdí, je tím Nerův absolutně mdlý výkon. Na druhou stranu je tím nejzábavnějším na celém filmu sledovat, s jakou chutí jej přehrává Hilton. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fulciho syrový western mrtvolami nešetří a při pohledu na hrobníka, co má vícero povolání a Konfucia stále po ruce, si jeden musí vzpomenout na Limonádníka. Pro mne nejděsivější scéna je se psy, protože roztrhání považuji za jednu z nejhorších smrtí. Očekával jsem Nerův koncert, ten si ale přisvojil Hilton. Hlavním hnacím motorem je pomsta, kterou poněkud komplikují složité rodinné vztahy. Naštěstí vše směřuje k očekávanému konci. Čistě kladné postavy tu nenajdeme, i když Tom k ní má blízko. Ale tak už to nejen ve westernech z italské či španělské produkce chodí. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama