Reklama

Reklama

Deokingtuheocheu

(seriál)
  • Jižní Korea 더킹투허츠 (více)

Epizody(20)

V alternativní realitě, kde je Jižní Korea konstituční monarchií, se lehkomyslný princ zaplete s důstojnicí severokorejských speciálních jednotek. (Netflix)

Recenze (19)

ainny 

všechny recenze uživatele

Tak hele, lidi, já dám čtyři hvězdičky... Tři za děj a tu čtvrtou za hlavní představitele. Ha Ji-won je prostě (nejen) korejská akční jednička a Lee Seung-gi zase skvěle hraje rozmazlený spratky, co během seriálu ukážou, co v nich ve skutečnosti je. No a ten děj. Až do cca 18. dílu mě to celkem bavilo, i když té politiky tam mohlo být o něco míň. Ale ty poslední tři díly... to už byla hlavně politika a soudruh sem a soudruh tam. Na to jsem docela dost háklivá a děsně mě to štvalo. Celý seriál celkem slušně odhaluje jihokorejský komplex jménem Severní Korea (tedy ne že bych se jim zase nějak moc divila) a maskování severojižní láskou se mu moc nedařilo. Vytknout musím ještě dvě věci... 19. díl - ten mě tedy neskutečně nakrknul. Sice jsem tušila, ale tušit není vědět, že jo. A muzika, ta byla hodně slabá. U většiny korejských věcí ji poslouchám pořád dokola. Tady nebylo nic, co by mi utkvělo v paměti, takže OST jde hodně daleko mimo mě. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je vážně jiný nejen svým zaměřením, ale i tím, jak příběh postupuje. Velmi dobře zahrané od Ha Ji-Won, ale podle mě největší kus práce odvedl Lee Seung-Gi, jenž skvěle zahrál krále a který projde v příběhu skutečně velkým vývojem. Za mě je to nejlepší a hlavně nejkomplexnější k-drama jakou jsem do teď viděl. Moje Jednička mezi korejskými seriály 100%. ()

Reklama

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Tohle se hrozně těžko hodnotí. Seriál má pomalejší rozjezd. To správné tempo dostane až se 7. dílem, které do konce úplně nevydrží, ale i tak je dobrý. Akční scény byly jedním slovem hrůza, hlavně ta část na mistrovství. Herecké výkony zahraničních herců působí ke zbytku zcela nedůstojně. Tady seriál neskutečně ztrácí. Každopádně seriál ukázal také spoustu neskutečně silných momentů. Ji-won Ha a hlavně Seung-gi Lee to celé povyšují ještě o level výš. Jeho postava měla neskutečný vývoj. Skvělý výkon podal také Jeong-seok Jo. Chválím také za nápad použití královské rodiny. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla teda síla. Romantické drama s velkým D... Napětí je cítit od začátku do konce a nenechá vás ani na vteřinu odpočinout. Výborný příběh plný opravdu silných momentů. Vzájemná interakce mezi Severní a Jižní Koreou je velice povedená. Ha Ji-Won, jako severokorejskou členku speciálních sil, jsem si oblíbil okamžitě. U prince/krále to chvíli trvalo, protože se ze začátku choval opravdu strašně, ale pak se změnil a stala se z něj opravdu skvělá osobnost. Vedlejší role tu měli opravdu hodně prostoru, a také si ho zasloužily... Obzvlášť králův starší bratr a sestra byli skvělí. Hudba velmi dobře doplňovala jednotlivé scény a ještě více zvyšovala napětí a celkový efekt. Jedno z nejlepších dramat, které jsem viděl. 100% ()

skretik 

všechny recenze uživatele

na zaciatku mi seria liezla hore krkom a pozerala som ju priam na silu... sef Skupiny M posobil ako male rozmaznane decko, ktore dosiahne vsetko, co chce... vztahy severna a juzna korea posobili umelo, nasilu dotvarane... niekde okolo 5.-6. casti sa to vylepsilo az na 5*, vyborne sa to pozeralo... utlm nastal niekde pri 15.-16.ep. (SPOILER:ked doslo k unosu KONIEC SPOILERA)... ale posledne dve casti to zase vylepsili, takze konecne hodnotenie davam priemerne 4*... kiezby aj naozaj sa dokazali sevrena a juzna korea zase otvorit a komunikovat na takej urovni, ako je to v seriali nafilmovane... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • S hlavní seriálovou rolí bylo v době předprodukce spojováno dokonce i jméno jihokorejského herce Byeong-heon Lee. Ten ale nabídku na úkor nabídky, ztvárnit hlavní roli v historickém snímku Masquerade, odmítl. Stejnou nabídku odmítla také i dvojice dále oslovených herců, In-sung Jo a Je-hoon Lee, který nabídku odmítl na úkor nabídky objevit se v televizní sérii Fashion King vysílané televizní stanicí SBS v  roce 2012. Hlavní role byla seriálovými tvůrci přeobsazena populárním jihokorejským hercem Seung-gi Lee. (Conspi)

Reklama

Reklama