Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Ricky Gervais si sám pro sebe připravil roli v milém komediálním dramatu z anglického domova důchodců, kde jako věrný ošetřovatel vidí v každém jen to dobré. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (99)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Znova niekde úplne inde ako by sa od Gervaisa, alebo obyčajného seriálu čakalo. Derek je vo svojej podstate veľmi smutný príbeh o stroskotancoch a starcoch, ktorý si udržiavajú pozitivizmus v tej najčistejšej podobe a ktorý sú vo svojom úzkom okruhu sebe navzájom veľmi dôležitý. Seriál je hlavne úsmevný a aj keď úmyselne hrá na city, hrá na nich v tej najčistejšej podobe. Od začiatku priznáva aký je to seriál. Nehrá sa na prekvapivé zvraty ani na umenie. Snaží sa ukázať ľudskosť a snaží sa to robiť ľudsky. To je asi najväčšia devíza seriálu. Plus konečne úloha pre Karla Pilkingtona, ukázať svetu, že má aj herecký talent, aj keď jeho postava nie je až tak odlišná od jeho skutočného prejavu. Ale keď sa to tak vezme, ktorá v Gervaisovom seriály je? Gervais sám vytvoril novú postavu, ktorá sa nedá nezapamätať. Jeho Derek je láskavý, mentálny postihnutý, ale v konečnom dôsledku neuveriteľný dobrák, ktorý vás chytí za srdce a ak ste si seriál užívali tak ako ja tak v poslednej epizóde príde aj na slzy. Pre mňa znova príjemné prekvapenie a úžasný zážitok. 1 séria -100%, Veľká škoda odchodu Karla Pilkingtona. Na druhú stranu je to znova prekvapenie, pretože jeden z najkontroverznejších komikov natočil ďalších 6 dieľov, aké pohladia dušu a sú manifestáciou ľudskosti a šťastia v nedobrých podmienkach spoločnosti. 2. séria 100%. Konečne po dlhom zháňaní pozretý aj finálny diel. Na Gervaisových dielach zbožňujem to, že ma vedia dojať a pobaviť. Derek je krásna postavička a zase raz mu pripravil Gervais krásne finále. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Gervaisova verze etické (r)evoluce, která i přes svou nedostatečně zabroušenou naivitu dokáže oslovit. Bohužel rozhodně ne řadového diváka, na to je Derek paradoxně až moc populistický a dojímavý - což dokazuje slabší pilotní díl, který ještě neobsahuje mnoho z později kontrastně peprné druhé strany mince. Co se nedá Rickymu upřít, je odvaha jít do podobného konceptu takřka na vrcholu své popularity. Jen ale aby své pozitivně-evoluční moralistické apelování, které od něj posledních pár let pozvolna probublává, nepřehnal. Krutý ironik v něm je mnohem cennější než populistický dobrozvěst. ()

Reklama

Maddlis 

všechny recenze uživatele

Derek je zvláštní. Je ovšem natolik zvláštní, až je setsakramentsky dobrej. Kdo si k němu cestu najít nechce, ten si jí nenajde a po prvním dílu se na to vyprdne. Kdo ale chce, tomu se odmění. Donutí vás někdy přemýšlet nad problémy, se kterými jste si doteď hlavu nelámali. Nebo alespoň u mě to tak bylo. A to mě baví. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Je to takové hezky dojemné, neskutečně nudné, a musím říct, že se jedná o jediný seriál, který má making of zábavnější než celá série dohromady. Kdyby Ricky Gervais nebyl můj nejoblíbenější komik a Karl Pilkington možná nejoblíbenější člověk vůbec na celé planetě, hodnocení by šlo hodně dolu. Chápu, čeho se Gervais s Derekem snaží docílit, chybí tomu ale snad všechno, kvůli čemu jsem na Office, Extras a Life's Too Short nemohl přestat koukat. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Novotina Rickyho Gervaise hraje překvapivě z velké části na tu "lidskou" notu - což mě ponejprv vyvedlo z míry, ale posléze příjemně potěšilo. Nečekejte nálož trapnosti, absurdity a cynického humoru jako v Office nebo Extras - tady jde zřejmě o hodně originální experiment a pokud "najedete" bez karambolu na první jednu dvě epizody, nebudete zklamaní. 7.5/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Karl Pilkington natočil všechny své scény za 12 dnů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama