Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (171)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Působivý mix britského sociálního dramatu a kriminální komedie, skvěle obsazený, zahraný i zrežírovaný. Trochu pohádka, ale na hony vzdálená tomu únikovému stylu, jakým podobné filmy natáčí americká studia. Ken Loach se na své loosery dívá sice s pochopením, ale není tak naivní, aby nevěděl, jak se věci mají a jakou šanci mají tihle výlupci všech cností opustit svět galerky a vymanit se ze stylu života, který provozují. Chvílemi dojemné, chvílemi napínavé. Za sebe můžu říct, že tenhle styl mi dokonale sedí a pátá hvězdička utekla Andělskému podílu jen o fous. Celkový dojem: 85 %. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu sem měl smíšený pocity, cítím, že bych mu klidně mohl dát i dvě nebo čtyři hvězdičky, podle toho...prostě takový zmatený a rozporuplný pocity z toho filmu mám...takže to nechám na třech. Jako vidět jednou myslím asi bohatě stačilo...a kdybych to neviděl, tak by se taky nic nestalo...takže tak asi... ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem přesně to, co jsem čekal a v co doufal. Hezký mix komedie a sociálního dramatu v podobném duchu jako Hledá se Eric. Jasně, je to "jen" taková taková moderní pohádka a dalo by se tomu leccos vytknout (třeba bych uvítal větší prokreslení vztahu hlavního páru), ale čert to vem, styl humoru mi naprosto sednul. Nejlepší reklama na skotskou whisky, co jsem kdy viděl. Jděte do háje s tím nízkým hodnocením:) ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Whisky newhisky, nejprve jsem měla dojem, že jsem přišla sledovat drama (to se stává, když si nepřečtete anotaci), potom jsem pochopila, že se můžu i smát. Chlapec s popelníky místo brýlí byl vtipný, dokud nezačal příliš lpět na hláškách o sedřených vejcích, hlavní postava nejprve budila soucit i opovržení, až se z ní nakonec stal takový Ethan Hunt, který vymyslel a provedl krutý plán (a agrese i agresivní "kamarádi" zmizeli kdo ví kam), když přidáme k pár dobrým vtipům i nějaké ty nechutné, ve kterých figurují tělní tekutinky, máme před sebou komedii, která žije svým životem, ale na plátně ji není třeba vidět. ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zaujal plakát a čekal jsem od snímku nějaké "trampování krajinou", jelikož jsem nic nečetl o obsahu ani neshlédl trailer. V prvních minutách jsem zjistil, že film bude asi o něčem jiném, ale o čem ?.. Skupinka kriminálníků odsouzených k veřejným pracím s vedoucím "Harrym", který má vášeň pro whisky, zjišťuju po chvíli.. Vědět to ještě před filmem tak do toho asi nejdu, ale nakonec jsem velmi rád že jsem tento snímek viděl. Rozhodně mě nezklamal ! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Paul Brannigan hrá vo filme pochybného a problémového človeka. V skutočnosti bol v šestnástich rokoch uväznený na štyri roky za ozbrojený prepad. Po prepustení na slobodu bol nezamestnaný, frustrovaný a premýšľal nad samovraždou. (kacer4)
  • Pro whisky nadšence lze dodat, že ve filmu se objevuje dvakrát Charlie MacLean jako znalec skotské whisky. Pan MacLean je znalec v oboru a uznávaný autor na téma whisky. Publikoval již na deset knih a získal řadu cen. (Duoscop)
  • Film se částečně odehrává v prostředí destilérky Highland Park, která je umístěna na Oknejích a je dnes nejseverněji položená palírna skotské. (Duoscop)

Reklama

Reklama