Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (171)

Tirion 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad hodnocením filmu přemýšlel. Dost často vás totiž film mate. Nevíte, zda se jedná o komedii, sociální drama nebo o svéráznou stealth akci. Zkrátka bodrý přístup neotesaných Skotů je dost často tématem k zamyšlení - mysleli to doopravdy tak jak to vnímám já? Věřil bych spíš tomu, že nemysleli. Zkrátka Andělský podíl je nevyzpytatelný. Má hodně co říct, ale někdy neví jak. Anebo to prostě kontinentální Evropan vnímá jinak. Nicméně jsem se rozhodně nenudil. Zajímavý příběh a potutelný humor je u filmu Kena Loache samozřejmostí a zde se to potvrzuje. Je dobře, že se scénář zaměřuje detailně pouze na pár postav, protože ty má vykreslené dokonale a nenutí divákovi nějaké zvláštní ideály. Zbytek je načrtnutý pouze jako stafáž a jako prostředek pro vtip. Ale jestli máte rádi rytíře v bílých zbrojích, tak tady si příliš nevyberete. A to je síla tohoto snímku. Poznáte spodinu Skotské omladiny a vystřízlivělé idealisty středního věku, kteří zkrátka vědí, jak že to v životě vlastně chodí. Sečteno a podtrženo - Loach natočil dokonalou sondu do nižších společenských vrstev, kde jenom humor a nadhled dokáže zjitřit pohled na jinak šedivý a lopotný život. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - HORIZONS - Horizonty (The Angels' Share / THE ANGELS´ SHARE / Andělský podíl) - Po všech stránkách dokonalý film, od pro mne strašně charakterního režiséra, který neumí udělat krok mimo, který neumí natočit špatný film. A tento je okořeněn něčím co u Kena téměř nenajdete a to dobrým ("šťastným") koncem. Jeho filmy mají vždy strašně silné a né optimistické konce a tento jako by se k němu vůbec nehodil. Stále jsem čekal kdy příjde ten zvrat a NAŠTĚSTÍ tentokrát nepřišel. Velký festivalový zážitek... - 6. 7. 2012 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 3. místo - 90% ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Trpkosladká sociálna sonda, vďaka ktorej môžete tak trošku nahliadnuť do výroby whisky, ale najmä do osudov štyroch stroskotancov, ktorí majú život prakticky pred sebou, pokiaľ sa rozhodnú konečne sa vydať tou správnou cestou. Hlavná postava Robbie o vlas unikne väzeniu. Práve sa mu narodil syn a má možnosť začať odznova. Lenže uniknúť minulosti a zahubiť v sebe svojich démonov nie je také ľahké. Pri odpykávaní si svojho trestu spoznáva kleptomanku Mo, Rhina a Alberta, ktorý inteligenčne nebol príliš obdarený. Ich vedúci skupiny Harry má vášen pre whisky a rozhodne sa vziať ich na degustáciu. Táto jedna udalosť ich životy obráti naruby... V tomto prípade britský režisér Ken Loach zvolil viac humoru a trošku odľahčenejší, rozprávkový štýl. Naproti mojej veľmi obľúbenej snímke Ja, Daniel Blake, v ktorej sa poctivý človek pasuje s nešťastne nastaveným sociálnym systémom, si v tomto filme Robbie svoju druhú šancu na život doslova kradne. A s tým sa úplne nestotožňujem... Napriek tomu vtipné, dobre zahrané a tvoriace otázky v hlave. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Horkosladká komédia zo škótskeho prostredia v znamení whisky :) Robbie bol zo začiatku typický pouličný flákač, ktorý sa pri každej príležitosti dostal do problémov. Ale nebol v tom sám... Skupinky delikventov sa ujal empatický dobrák Harry a tu sa začína celý príbeh - zo začiatku trpký... Potom však vznikne štvorka, pred ktorou sa objaví plán pre lepšiu budúcnosť. A práve v tejto chvíli to začína byť zaujímavé, dramatické a k tomu všetkému dosť zábavné, hlavne vďaka skvelým hláškam a nie príliš inteligentným členom tejto party. Škoda, že prvá polka filmu nebola až tak úplne vydarená, ale lepšie ako keby bol začiatok skvelý a potom by to upadalo. Ale napriek počiatočnému vývoju to bol napokon dobrý film - a hlavne pekné posolstvo vo forme "anjelského podielu". Inak, škótska angličtina je teda poriadna divočina :D ()

sud 

všechny recenze uživatele

V podstatě ryze hollywoodský námět zpracovaný zcela nehollywoodsky. Velmi snadno z toho šlo udělat pohádku o tom, jak chudák kluk s kriminální minulostí ke štěstí přišel, ovšem Ken Loach byl jiného názoru, vsadil více na realismus všedního dne (i když tomu, že by padesátikilový střízlíček zmlátil do bezvědomí metrákového pořízka se mi zdálo dost nepravděpodobné) a i když Robbie si zaslouží lítost i sympatie, za jeho temnou minulostí (a hrozbou temné přítomnosti) nechává pootevřené dveře. Příjemný lidský film se sympatickými civilními postavami a atmosférou chudých čtvrtí dnešní Británie. 80%. P.S.: Taky mám rád whisky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Film se částečně odehrává v prostředí destilérky Highland Park, která je umístěna na Oknejích a je dnes nejseverněji položená palírna skotské. (Duoscop)
  • Pro whisky nadšence lze dodat, že ve filmu se objevuje dvakrát Charlie MacLean jako znalec skotské whisky. Pan MacLean je znalec v oboru a uznávaný autor na téma whisky. Publikoval již na deset knih a získal řadu cen. (Duoscop)
  • Paul Brannigan hrá vo filme pochybného a problémového človeka. V skutočnosti bol v šestnástich rokoch uväznený na štyri roky za ozbrojený prepad. Po prepustení na slobodu bol nezamestnaný, frustrovaný a premýšľal nad samovraždou. (kacer4)

Reklama

Reklama