Reklama

Reklama

Neviditelná válka

(festivalový název)
  • USA Invisible War, The
Trailer

Obsahy(1)

Režisér Dick Kirby se ve svých oceňovaných dokumentech This Film Is Not Yet Rated nebo Twist of Faith zabýval problémem zneužívání moci v ratingových úřadech a v církvi. Tématem jeho nového filmu je častý, ale dobře utajovaný jev znásilňování žen v americké armádě. Oběti sexuálních útoků podávají svědectví nejen o poměrech ve vojenské službě, ale také o nemožnosti domáhání se trestu a odhalení pravdy. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Hawaitypek 

všechny recenze uživatele

Dokument ktorý témou osloví široké spektrum divkov no jej spracovaním ich už nenadchne... Bol príliš sugestívny, pohľad na vec zobrazoval v podstae len z jednej strany (chýbali mi tam vyjadrenia "páchateľov" alebo aspoň nejaké základné informácie o nich a nie len kde bývajú teraz - aj keď chápem že by to asi nebolo moc jednoduché zverejniť takéto informácie lebo hlavnou priroritou pre USA sú jej vojaci a zbrane), ...pomerne dosť zle spracovaná tak závažná téma ako sú znásilnenia ()

gezper 

všechny recenze uživatele

Vážné nepříjemné téma zpracováno ne úplně vysloveně špatným, ale trochu chladným způsobem, a samozřejmě z amerického pohledu (nejvíce prolog a epilog). O něco kratší by to neškodilo, ke konci začne docházet dech a celkově to není (možná i díky velké rozmělněnosti do spousty hodně si podobných příběhů) tak úderné, jak by si to zasloužilo. Samotné příběhy jsou pochopitelně silné, smutné, ovšem jen obsah vždy nestačí. [50%] ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Palčivé téma, které je opravdu silnou kávou. Jen nechápu proč se dokument zaměřil pouze na výpovědi obětí a nešel trochu dále. Bude znít asi blbě, ale hodina a půl zážitků znásilněných žen na dokument dnes nestačí. Námětově tak opravdu palčivé téma, o kterém stojí za to mluvit a řešit, dokumentárně však docela slabé. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dokument silný hlavně sugestivními výpověďmi i palčivým tématem, kde je pevně dána "ta správná morální pravda" věci. Osobně mi vadila nesourodá vizuální stránka (některé rozhovory jsou správně vypulírované, jindy je segment natočen na domácí videokameru) a slabší druhá polovina okolo soudního procesu. 65 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZNÁSILNĚNÍ JE RIZIKO VAŠEHO POVOLÁNÍ“..... /// …. ,,nikdo mi nepřišel na pomoc a kdybych něco řekla, zabijou mě“… Je třeba si položit otázku: Co se chci dozvědět? Fakta, příklady z minulosti (současnosti), pohled do zákulisí americký armády, jasný závěry a optimistický konce? Bohužel. Jen tak trochu vod všeho, bez těch optimistickejch konců. Hodně se tu vypovídá o traumatech (bez nějakejch ironickejch poznámek – vono bejt přejetá rotou nadrženejch bigošů asi nějakou šmouhu na duši zanechá…), o složitý cestě k léčení následků a taky o systému, kterej tohle všechno toleruje. Bohužel dlouho a vlastně furt vo tom samým. DOPADENO JE MÉNĚ JAK 5% PACHATELŮ …tohle už asi nebude problém jen armády. A tak předpokládám, že smyslem dokumentu bylo upozornit na neúnosnej stav sexuálního obtěžování v armádě a dát do povědomí internetový stránky. Všichni (včetně Baracka) můžou jen doufat, že neznáborujou další sexuální devianty (páč to by pak mohla třeba i nejedna generálská prdel poznat středověk. Ale třeba právě tohle by jim ty holky přály…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hodně diskutuju na www.notinvisible.org. 2.) Když se řekne Tailhoock, chce se mi zvracet. 3.) Jsem tvůrce kampaně: ,,Počkej, až bude střízlivá“. 4.) Thx za titule ,,reqiuem“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (12)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama