Reklama

Reklama

Chlapec pojídající ptačí zob

(festivalový název)
  • Řecko To agori troi to fagito tou pouliou (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný debut jednoho z největších talentů řeckého filmu sugestivním způsobem přibližuje tři dny v životě athénského mladíka, který je bez práce, bez přítelkyně a nemá co jíst. Jediným blízkým stvořením, s nímž se dělí doslova o všechno, je jeho kanárek. Osobitý Lygizos drží svého hrdinu důsledně mimo sociální souvislosti a ke kritické situaci v současném Řecku, kde nikdo neplánuje déle než na půl dne dopředu, se vyjadřuje alegorickým způsobem. Radikálně intimistický, bressonovsky laděný snímek je fascinující vizuální skládankou o urputné snaze zachovat si vnitřní svobodu a lidskou důstojnost za časů krize. Yannis Papadopoulos, kterému režisér psal titulní roli „na tělo“, podává neobyčejně sugestivní herecký výkon založený na naprostém splynutí s hrdým a citlivým osamělcem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

RasputincZ odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film letošních Varů, co jsem měl možnost vidět. Přišlo mi podezřelé, že bych letos nenarazil na bezúčelnou, kreténskou rádoby šokující sračku bez špetky smysluplného příběhu. Otřesná kamera, scénář o velikosti ubrousku v Mcdonaldu, proti debutu režiséra Lygizose byl podobně laděný film Laurentie skvostem. Naprostý paskvil, který si svoji chvilku slávy užil na projekci ve Velkém sále, po ničem víc nemohli tvůrci snad ani doufat... [MFF KV 2012] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To je toho, kdejaká buchta z Bangbros tohle dělá běžně a když si trochu zaklikáte, musíte najít video, aniž byste za něj zaplatili jako za vstupenku do kina. V Putinvarech asi velectěné publikum prdí do navoněných polštářků anebo trpí průjmem a rádo využije jakoukoliv příležitost, aby z projekce uteklo (tak mě napadá, jaký pivo se tam o MFFPV čepuje?). Nic hroznýho film neobsahuje, dokonce bych řekl, že byl skoro nejvíc artový z celé letošní nabídky Cinema Mundi, ovšem řeckým filmpapalášům bych se rád vloudil jako odborný konzultant pro výběr filmů posílaných do oscarového klání, protože ačkoliv detailně tamější produkci nesleduju, divil bych se moc, že by se za celý rok neurodilo něco koukatelnějšího. Celý film ve stylu COV (cock on view) a přes rameno hlavní postavy není zrovna snadné sledování. Yiannis Papadopoulos má můj velký respekt, že do tohohle šel. A drobná rada na závěr: než se pustíte někomu do kalhotek, zkontrolujte si vlasy. Mohli byste naštvat pár diváků v kinech. Cinema Mundi, 2014. ()

Reklama

HenryS. 

všechny recenze uživatele

tleskám. migrující 'Estética da Fome' se po menší odmlce vynořila opět v Evropě a nejen ve stylu žánru je něco jinak, než jsme zamýšleli. Zvlášť marxistické čtení chlapce mě baví hodně. Co se týče reakcí karlovarského publika, tak to není překvapující. Vymetám festivaly už chvíli, ale v Karlových Varech jsem se setkal s nejkonzervativnější sebrankou ignorantů. Jestli to nebude tím, že na KVIFF se chodí voháknutej po kolonádě, ale ne na filmy. jediný co člověk může je vyspávat (morální) kocovinu (že do varů jezdil) do jedenácti a pak jít na fajne půnoční sajrajty. ()

bassator odpad!

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce (To agori troi to fagito tou pouliou / BOY EATING THE BIRD´S FOOD / Chlapec pojídající ptačí zob) - Myslel jsem, že už snad na tomto filmu nemůže být nic horšího než-li jeho název. Ale opak je pravdou. Název je jen slabý odvar toho co se bude na plátně dít... Absolutně na první pohled odporný (v uvozovkách) hrdina, ubohý, nulový děj, příšerně nechutné scény, po kterých začali diváci houfně opouštět sál. Nedivím se jim. Kdyby měla být stopáž delší, asi bych se k nim připojil, protože v těch chvílích hnusu mě už závěr filmu přestával absolutně zajímat, neviděl jsem v něm nic člověku dávajícího... - 5. 7. 2012 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 5% ()

driverx odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou na tom lide v Recku opravdu tak spatne, ze musi jist vlastni sperma? Mentalne retardovany hlavni hrdina tohoto skromneho reckeho snimku se nas o tom snazi vehementne presvedcit. Nemam nic proti detailne zachycene masturbaci, ejakulaci a naslednemu slizani vlastniho spermatu, ale to by to ve filmu nesmelo pusobit naprosto ucelove. Skoro mi prijde, ze stab tuhle scenu dotocil pozdeji, protoze se vsichni zhrozili, jakou blbost to natocili a nic jineho nez pokusit se necim sokovat jim asi nezbyvalo. Film pravem patri do kategorie odpad. ()

Galerie (2)

Související novinky

Once Upon a Time in Vary

Once Upon a Time in Vary

14.07.2012

S doznívajícími tóny pofestivalových projekcí ve vybraných pražských kinech pomalu opadá i nostalgie, se kterou jsme se mnozí před pár dny loučili s atmosférou Karlovych Varů. S filmovými prázdninami… (více)

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Reklama

Reklama