Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (199)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Opět Eli Roth......Protekční spratek, Tarantinův chráněnec, který nepobral ani zbla filmařského umu, ale myslí si o sobě opak. A strašně mi bylo líto těch indiánů, těch naturščiků, které nejenom že v reálu bílá huba kácením a vypalováním pozemků připravuje o jejich přirozené životní prostředí, ale ještě, jako v tomto konkrétním případě, za pár šupů a aspoň kouska životního prostoru musí dělat cvičené opičky před kamerami hollywoodských bílých hub, aby byla na kino plátně prima zábavička a……aby si jeden egoista zase dokázal, jak velký má filmařský talent, že by se s Deodatem a podobně postiženými italskými exoty ze 70.let mohl rovnat. Eli, nemáš na to a už táhni do pryč. Jenom lituju, že se to natáčení nevzrtlo ve skutečné gore, kdy by si chudácí divoši skutečně pošmákli na Eliho jatýrkách. A on by si přitom mohl udělat dnes tak módní selfíčko. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přišli chránit ohrožený domorodý kmen, ten se jim odvděčil tím, že v nich viděl oběd, večeři a snídani. A žádné vítání chlebem a solí, ale pěkná porcovačka toho nejtlustšího aktivisty v rámci hlavního chodu. To to ale trvalo, než někdo přišel s regulérní revitalizací opomíjeného hororového žánru značky "kanibal", který zažíval svůj boom převážně v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století. Ne že by se mně po těch polonahých primitivech stýskalo, ale občas s nimi byla sranda. A to asi věděl i Eli Roth. Proto jeho přístup k dané látce není ani tak syrový, jako spíše brutálně zábavný. Prostě si představte ironického režiséra, jak se za kamerou tetelí smíchy nad tím, jak divák odvrací zrak nad nechutnými scénami, kterých není zrovna málo. A vypadají fakt dobře. Gore je na realistické úrovni. Řada scén je originálních. Buď jsou nasáklé černým humorem, nebo krví, přičemž i brutálně drastickým scénám se nedá upřít jízlivý ráz. Setkal jsem se s názorem, že se jedná o odporný film, ale no tak, však Cannibal Holocaust zrovna nepatří k těm filmům, které by vám zpříjemnily sobotní večer. Eli Roth je ale podstatně řemeslně zdatnější režisér než svého času Ruggero Deodato, který diváka prakticky jen dokonale zhnusil. To jeho mladší kolega přináší podstatně přístupnější styl, má výhodu i v tom, že konkurenci nemá žádnou, neb v současnosti se s natáčecím štábem do pralesů už nevydal nikdo. Žánr je už nějaký ten pátek pohřbený. A Roth a spol. exhumovali solidně. Ovšem dlouho odkládaná premiéra ukázala i určité nedostatky, jako třeba s určitostí chybějící scény, které zřejmě zůstaly na podlaze střižny. V jedné takové napínavé scéně filmu se tak divák nedozvěděl, jaký osud stihl mladou aktivistku, které se podařilo utéct ze zajetí. Dále se dal vylepšit závěr filmu. I na něm bylo znát, že jistě neexistovala jen jedna verze pro finální završení. Určité slabiny se tedy najdou. Natáčení bylo jistě z těch náročnějších. Pracovat s těmi primitivy byl jistě záhul. Kdo jim asi tak četl scénář, že. Vypadá to všechno celkem přirozeně, schopně zrežírované. Lorenza Izzo se stává hvězdou Rothových dvou posledních filmů. V tomhle snímku je ale za hodnou. Jako mrcha v Knock Knock zaujala víc. Kanibalové Eliho Rotha určitě nejsou filmem stravitelným pro každého. Drastičnost filmu, byť jakkoliv vládnoucí nadhledem a pomrkáváním na diváka, je pro standardního diváka nepolíbeného tímto žánrem, přece jen značná. Dobře tedy uvažte, jestli si chcete tenhle film dát. Je to v podstatě takový hravý kousek, co hýří všemi barvami a jeho "hamiky papiky" mají trochu lidovější ráz. Mě na tomhle filmu vlastně bavilo všechno, i ten pomalejší rozjezd. Takhle raketově mně za poslední dobu žádný film neuběhl. 90% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Politicky korektní kanibalský film v němž zakrývají "prsa" i devítiletým domorodkám? No to mě píchni do oka. Chyběl jim tam ale nějaký ten Asiat. Navzdory vší krvi a nějaké snaze o sociální kritiku (včetně trapného a laciného vegan vtípku) docela nuda upřednostňující vizuální stránku věci před jakoukoliv ostatní. Rothovým nejlepším filmem tak pořád zůstává jeho prvotina. A pořád je lepší herec než režisér. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to docela sedlo, byly tu relativně dobře představeny hlavní postavy, objevilo se pár zajímavých prvků, které mohly být v pozdější fázi filmu chytře využity... Bohužel mi tenhle pocit vydržel zhruba 15 minut, kdy z filmu odejde nejzajímavější postava a tak pak sleduju partu aktivistů, z nichž většina jsou nesympatičtí blbci. Do nějaké 40 minuty se tam vůbec neděje nic hororového, spíš je to jakési dost, dost zjednodušené drama o tom, jak se pár aktivistů snaží zachránit deštný prales. Nic víc, nic míň. Pak už konečně přijdou na scénu kanibalové a to je vlastně nejlepší část filmu - příchod přeživších aktivistů do domorodé vesnice, kde po nich všichni šmatají, oni křičí, ale nikdo tam nemluví + následné zavraždění a snědení jednoho z nich (shodou okolností druhé nejsympatičtější postavy - btw, nepobral jsem, proč některé ty aktivisty jenom uspali a některé rovnou na místě zabili). Tyhle dvě části mají i nějakou atmosféru a jsou v rámci možností povedené. Čekal jsem, že teď už to konečně začne, ale prd. Místo toho se z toho stala (obávám se že nechtěná) komedie. Uvedu pár ikonických scén - zfetování domorodci, sraní v kleci a následná posměšná reakce domorodců, pak i ta scéna, SPOILER kdy se Justine stane mezi domorodci uznávaná a nakonec ji nechají jít KONEC SPOILERU a pak ještě moje nejoblíbenější, ve které to jedna z aktivistek nevydrží, podřízne se a zemře. A jaká je reakce "vůdce" aktivistů? Hádejte - a) začne panikařit, b) rozhodne se s ostatními naplánovat útěk, c) podřízne se taky, d) vyhoní si ho a ještě je na to hrdý. Správně je za d. Chytrý, ne? Prostě všechen ten potenciál byl zabit vší tou směšností a nejnepravděpodobnějšími situacemi. A závěr tomu nasadil korunu a dodatečná scéna v titulkách ji ještě řádně vyleštila. Vlastně mi přijde, že Eli Roth sám nevěděl, co chce natočit. A nebo je to prostě debil. 2* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to není na 5 hvězd. Je tam množství trapných scén nebo scén, kde bych očekával větší napětí. Nicméně Eli Roth rozehrál trochu větší partii, když dokázal přesvědčit skutečné amazonské domorodce, aby s ním natáčeli něco takovýho a taky filmem řekl, že by se do Amazonie neměli motat ani nadnárodní těžařské firmy, ani ekologičtí aktivisté a tato oblast by měla být vlastně zahalena tajemstvím. To se mi na tomto filmu hodně líbilo, a samozřejmě fantastická technická stránka.. Takže já i přes mnohé výhrady dám 5 hvězd, ačkoli mohlo to být o dost lepší. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Eli Roth si po angažovaní domorodých obyvateľov uvedomil, že nikdy nevideli žiadny film o kanibaloch, a tak im premietol Cannibal Holocaust (1980), aby si uvedomili, čo približne od nich vyžaduje. Domorodcom sa film veľmi páčil a mali radosť z toho, že sa môžu zúčastniť na podobnom projekte. (Marceloo)
  • Během závěrečných titulků se za jmény herců objevují i jejich twitterové přezdívky. (fiLLthe3DD)
  • Nahrávání soundtracku probíhalo v Bratislavě. (Halloween9)

Reklama

Reklama