Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší adaptace komiksu. Nolan z ní ve svých filmech vytěžil maximum, ale pořád zůstává v Millerově stínu. Druhá polovina NÁVRATU TEMNÉHO RYTÍŘE vytahuje žolíka z rukávu. Mrazivá a brutální konfrontace s vysmátým magorem v tunelu lásky je snad ještě lepší než epické finále s mužem z oceli. Akční sekvence jsou samozřejmě delší než v knize a je lahůdka je sledovat. Tolik lidí jsem připravil o život tím, že jsem tě nechal naživu. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Stylová druhá část Batmanovského eposu. Harveyho Denta tentokrát vystřídal Batmanův dokonalý protivník Joker a všechno je tak ještě o kus intenzivnější. Však tentokrát jde proti anarchistického Batmanovi i Superman ve vládních službách, i když jenom neochotně. Přesto se člověk ani tady nemůže zbavit pocitu, že prostředí a postavy mohli být prokreslené víc a stačilo k tomu třeba deset minut stopáže navíc. Nejvíc člověku asi ulpí v hlavě myšlenka, že Bruce Wayne by nejspíš přežil i atomový výbuch. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Inkriminovaných sedmdesát minut je prosyceno výhradně pouličními bitkami, kde největšími bitkaři jsou netopýr, muž z oceli a vtipálek. Joker po čtyřiceti letech vězení v psychiatrické léčebně dostane šanci u Lettermana, přičemž tuto výhodu využije (podřeže diváky) a následně zdrhá do lunaparku, kde pomocí modifikované cukrované vaty útočí na nervovou soustavu náctiletých. Bohudíky starouš Batman dorazí a o bitku máme postaráno! Více něž překvapivé rozuzlení bitky v tunelu "lásky" na jedné straně poznamená Batmanovo vnitřnosti a na straně druhé Jokerův vaz. A když Superman odkloní nukleární hlavici, tak hurá na Batmana, jež si pro tuto příležitost pořídil speciální oblek! 99% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo avizováno a psal jsem to i v komentáři pro první díl, tak druhý díl je daleko lepší - drsnější, temnější a hlavně má Jokera! Ano je tu Joker, který je takový magor, že zabíjí jen tak aniž by ho to bavilo. Jeho souboj s Batmanem je ultimativní a absolutně to nejlepší, co komiksový svět nabídl. Ovšem to není jediný protivník. Vláda USA nerada vidí, že Gotham si jde vlastní cestou a drží si řád oproti celé zemi. Proto prezident Regan (ten herec?! :D) vyšle Supermana, aby Batmana srovnal do laťe. Bitka se Supermanem je drsná a výsledek dost šokuje (nebudu spoilerovat). Věrné převedení kultovního komiksu Franka Millera Dark Knight je absolutní špička dosavadní animované komiksové tvorby. DC nechrlí tolik povedených hraných filmů, ale zato jeho animované jsou špičkové. Rozhodně nedoporučuji tento film dětem a lidem, kteří si myslí, že Batman je ten Batman z filmové série od bradavkofila Schumachera. Tohle je pánové DARK KNIGHT! Režisér Oliva vytvořil doposavad nejlepší film. Předchozí počiny jako Dr.Strange anebo Avengers Budoucnosti pro Marvel byly dost průměrné. Hodnocení OST: Temná, podmanivá a atmosférická! 8/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dielo, ktoré svojim spracovaním predčí dokonca aj hranú filmovú podobu. Niečo absolútne dokonalé od technického spracovania, cez hudobný podmaz, po myšlienku a to nespomínam pamätné hlášky a vety s jednou na čele, ktorú nebudem citovať doslova, len spamäti "Mýliš sa mladý, toto nie je bitka v jame plnej blata. Toto je operačný stôl... A JA SOM TU CHIRURG." WTF to bola pecka, aká nemá obdoby na poli animákov, jediný, ktorý sa tomuto aspoň trochu priblížil a aj to len svojou kontroverznosťou bol Flashpoint Paradox. Toto je vrcholné DC animované dielo, ktoré podľa mňa už len tak niečo nedobehne a nieto ešte prekoná. Tak úderná hudba (viď. úvodná scéna na stavenisku), tak úderné hlášky, viď. nepriamy citát, tak úderný motív (WTF, môže byť ešte niečo epickejšie ako stret dvoch najväčších hrdinov DC sveta proti sebe?). Niečo neskutočné. A keďže je to dvojčasť, tak tu máme naozaj krásny celovečný drsný animák, rozhodne nie pre deti. Jay Oliva s Millerom dosiahli svoj vrchol. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama