Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Normálně tyhle malované DCárny nesleduji, ale v poslední době jsem se dostal k pár knižním komixům o Batmanovi a byl jsem příjemně překvapený, jak to může dobře fungovat, když se spojí dobrý příběh s pěknou kresbou. Tak jsem zkusil i pár animovaných kousků. A jsem překvapený zase. Tentokrát tím, jak samozřejmě působí propojení s ostatními postavami, jako je v tomto případě třeba Green Arow, Superman a Wonder Woman. Navíc je tady uvidíme v dost pokročilém věku a protože občas komentují i osudy ostatních z týmu...pro někoho to může být spoiler jak k seriálům, tak hraným verzím. Tedy pokud se nějaká návaznost ctí. Napětí mezi skautíkem v modročervených elasťácích a zarputilým a skoro brutálním Batmanem mě bavilo a i když je ve filmu pár nelogičností, uměl bych si představit hranou verzi a věřím že by to i přes ta slabší místa, byla větší pecka, než je Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Třeba jednou bude, teď ovšem musím konstatovat, že namalované to moc pěkně není, příběh má dobrou kostru, ale jinak je to poslepované chatrně, takže žádná sláva. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jednička je oproti dvojce hodně slabý čajíček.2.část na vás vlítne hned od prvních minut a nenechává nic náhodě.V prvním díle byli hlavní nepřátele ti mutanti,což nebylo zas tak dobré,ale tady máte první polovinu asi nejlepšího komiksového záporáka Jokera,který oplývá velmi specifickým humorem,ale jeho hlášky jsou fakt brilantní.V druhé polovině na Batmana vlítne Superman a ten závěrečný souboj byl asi nejlepším komiksovým.V porovnání s filmovým zpracováním je komiksové o dost brutálnější,což mě překvapilo.Teoreticky to vypadá,že takto nějak bude vypadat Batman V Superman příští rok.Musím se smeknou před Jayem Olivou,protože to nemělo chybu a teď by to chtělo si ještě přečíst originál od Franka Millera.Hodnocení:90% ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Justice League sa už dávno rozpadla. Sedemdesiatročný Batman sa po dostatočnom odpočinku opäť púšta do boja o Gotham. Jeho kondička už nie čo bývala, no odhodlanie má stále rovnaké, najmä keď sa musí postaviť Jokerovi, ktorý svojimi zločinmi odhaľuje morálne hodnoty ľudí rovnako ako u Nolana. Po prvýkrát sa mi páčil aj charakter Supermana. Ten už sám neposudzuje, čo je dobro alebo zlo, riadi príkazmi vlády. Dej sa odohráva v časoch studenej vojny a opäť je horúco. Tri plnohodnotné postavy doplnené o ďalšie postavičky sa púšťajú do boja, kde si každý siahne na dno svojich síl. Ku kladom patria aj zobrazenie davového šialenstva a pasivity ľudí, využitie médií, akcia, v ktorej nie vždy platí vyhýbanie sa guľkám, gradácia deja, kde všetko do seba zapadá a uzavretie kruhu. Najlepšie animované zosobnenie Batmana a navyše sa nevýba brutalite. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Kvality prvního dílu se tu nedají zapřít, ba co víc, jsou tu překonané. Příběh se stává vážnějším a dramatičtějším. než je v první části filmu a Batman tu leží doslova na lopatkách. Záporáci tu jsou taky mnohem tvrdší, brutálnější, šílenější a bezkompromisní, než v kterémkoliv jiném netopýřím animáku nebo v týmovce Justice League. Celé by to bylo perfektní, kdyby ten konec byl trochu jiný. Na druhou stranu se mi to po čase rozleželo v hlavě a s hodnocením jdu výš.Spolu s první částí je to asi nejlepší animák o Batmanovi a dělí se o první místo s Batman vs. Red Hood. 90% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dielo, ktoré svojim spracovaním predčí dokonca aj hranú filmovú podobu. Niečo absolútne dokonalé od technického spracovania, cez hudobný podmaz, po myšlienku a to nespomínam pamätné hlášky a vety s jednou na čele, ktorú nebudem citovať doslova, len spamäti "Mýliš sa mladý, toto nie je bitka v jame plnej blata. Toto je operačný stôl... A JA SOM TU CHIRURG." WTF to bola pecka, aká nemá obdoby na poli animákov, jediný, ktorý sa tomuto aspoň trochu priblížil a aj to len svojou kontroverznosťou bol Flashpoint Paradox. Toto je vrcholné DC animované dielo, ktoré podľa mňa už len tak niečo nedobehne a nieto ešte prekoná. Tak úderná hudba (viď. úvodná scéna na stavenisku), tak úderné hlášky, viď. nepriamy citát, tak úderný motív (WTF, môže byť ešte niečo epickejšie ako stret dvoch najväčších hrdinov DC sveta proti sebe?). Niečo neskutočné. A keďže je to dvojčasť, tak tu máme naozaj krásny celovečný drsný animák, rozhodne nie pre deti. Jay Oliva s Millerom dosiahli svoj vrchol. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama