Reklama

Reklama

Ip Man: Poslední boj

  • Hongkong Ye wen zhong ji yi zhan (více)
Trailer 1

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

Rominator 

všechny recenze uživatele

S hereckým představitelem hlavního hrdiny Ip Mana (Anthony Wong Chau-Sang) nemám sebemenší problém, protože příběh zachycuje pozdější období jeho života. Snímek začíná v roce 1949, kdy Ip Man opuští Foshan, kde zanechává manželku a vydává se do Hongkongu. V Hongkongu zakládá školu, kde vyučuje Wing Chun, ale neni to nijak výnosné, protože peněz nemá nazbyt... Ve snímku má malou roli Ip Chun (ve skutečnosti syn Ip Mana narozený v roce 1924 ve Foshan, Guangdong, Čína), hraje muže, který volá Ip Mana k důležitému telefonátu. V samotném závěru jsou použity skutečné záběry Ip Mana (narozen 1. 10. 1893 - zemřel 2. 12.1972 ve věku 79 let) jak cvičí na dřevěném panákovi, které natočil jeho syn. Ip Man: The Final Fight (2013) není špatný film, ale čekal jsem větší množství soubojů. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé zobrazení nelehkého života Yip Mana v Honk Kongu. Nedostatek financí, poválečná krize, chudoba a hladovění, to byla těžká doba i pro Donnie Yena...moment, co to je tady za dědka?! Donnie Yen byl ušetřen tohoto nudného scénáře a doufám, že pracuje na něčem, kde dojde i na pořádné souboje, jak to jen umí! Protože TO NÁS ZAJÍMÁ! 20% ()

Reklama

Pump 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příběh ze života mistra bojových umění, který je znám především svým žákem, kterým nebyl nikdo jiný než Bruce Lee. Anthony Wong svým charisma pozdvihuje tuto podívanou na lepší úroveň filmové zábavy. Pokud je snímek autentický a opravdu biografie je to velmi zajímavá podívaná. Posuďte sami... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Další film o legendě Kung-Fu nás zavede k samému konci mistrova života. Ip již nežije se svou manželkou, ale je sám v Hong Kongu, kde opět začíná učit Win Chun. Má nejrůznější žáky, kteří mu všelijak v jeho nelehkém životě pomáhají, ale někdy i pěkně zavaří. Filmek není tak našláplý akcí jako Donnieho filmy, ale když už akce je, tak je hodně dobře provevená. Ip je vyrovnaný starý muž, ale bojovému umění pořád vládne, jak ukáže finále filmu. Herecké obsazení opět povedené. Hudební doprovod také. Za mě pěkný filmek a dávám mu 80% :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi hlavně, jak se celé sérii daří přecházet mezi jednotlivými dobami. Tento film sleduje Ip Mana v jeho pozdním věku, v době, kdy je již známým učitelem ještě známějšího Bruce Leeho. Ani v tomto filmu se s postavou Bruce nesetkáme, tentokrát vůbec. Přesto se daří vytvořit další dramatický příběh, a to opět příběh spojený s politikou, která do Ip Manova života zasahovala až příliš. Přesto stále mohl dělat to, co chtěl a co miloval. Snímek je v podstatě takovou meditací, je klidnější než ostatní filmy, což je dáno i Ip Manovým věkem. Rozhodně to není akční podívaná, kterou byste možná čekali po předchozích filmech. Když se do toho ale starý muž pustí, stojí to za to. Jen by to možná chtělo trochu jiná témata, než pořád dokola omílat ta samá. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • 37. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Hong Kongu (HKIFF) byl zahájen tímto filmem. (Rominator)
  • Konzultanty na Wing Chun byli Marvel Chow a Leo Au Yeung. (Rominator)

Reklama

Reklama