Reklama

Reklama

Léto s Italem

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2012, 36 min

Režie:

Michal Herz

Účinkují:

Emanuele Ridi

Obsahy(1)

Oblíbený kuchař Emanuele Ridi se vrací ke svým kořenům do rodné Itálie. Nová letní kuchařská show pro milovníky italské kuchyně. Nechte se inspirovat, ochutnejte zajímavé recepty a atmosféru krásné krajiny v novém pořadu Léto s Italem. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

*Fish* 

všechny recenze uživatele

Když zhodnotím další pořad "Léto s Italem" na Primě (kterému se Nova očividně snaží konkurovat Grilováním s Vodouchem), jsme někde jinde. Klasik by řekl, že se v Létě s Italem také moc kecá a málo vaří, nicméně trochu v jiné rovině. V grilování s Vodouchem se dozvídáme mnoho věcí ohledně Ládika a jeho kečupu, v Létě s Italem se dozvídáme něco o Itálii, italské kultuře a dalším. Mně je rozhodně sympatičtější to druhé. Pamětnící si možná vzpomenou na pořady Keitha Floyda (Floyd na cestách, Floyd ve středomoří atp.), kde se pan Floyd "potuloval" po světě se svou mobilní kuchyní a vždy v dané zemi/lokalitě vařil místní speciality. Tento pořad je možná to, co mě jako malého přivedlo k vaření a také to, co se možná Prima snažila, dle mého prozatím úspěšně, napodobit. V kontrastu toho jen nepochopím, jak stejná TV může vysílat Léto s Italem a zároveň Česko na talíři... asi je to opravdu o cílových skupinách a některé obecenstvo paní Šinkorová stabilně přivábí před TV obrazovky ;) ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Skvělá kuchyně v podání sympatického Emanuela Ridi v kombinaci s nádhernou letní Itálií, jejíž kulinářské poklady doslova s patriotským nadšením představuje, činí z tohoto pořadu skvělý zážitek, po kterém vám nezbývá než vzít do ruky vařečku a zažehnout jasným plamenem všechny hořáky ve vaší kuchyni! ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Nějak moc nechápu, proč zrušili původního Itala, protože elegantní středomořský závan v zaprděné české kotlině je více než osvěžující, ale asi to zafungovalo i jako katarze, protože Léto s Italem je jednoznačně krokem kupředu. Ovšemže uznávám, že moje sympatie jsou vybuzené mojí nekritickou oblibou Itálie a nemusí je sdílet každý, ono je ale opravdu okouzlující, když sympaťák Emanuel brázdí dodávkou Apeninský poloostrov a v jednotlivých regionech upozorňuje na gastronomický speciality. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Rejža Michal Herz se v tom vaření už orientuje. Tohle je vlastně asi první seriál-dokument-cestopis s Emanuelem Ridi, kde jsem si řekl, že mi je sympatický a že fakt umí. Zřejmě řada žen, zejména ve středním věku, to už věděla i dřív :-) On jede, někde se zastaví, něco místního nakoupí a něco rovnou venku u auta uvaří. A o tom to je, ten jeho přízvuk je vážně roztomilý a to jsem na 100% heterák. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ač nejsem zdatným kuchařem, léto si kurvit motýlem Emanuelem Ridim nehodlám. Jeho čecho-italština je opravdu grandiozní, stejně jako jeho recepty. Neustálé podsouvání, že tohle je zaručeně dobrý recept a žádný jiný, respektive od nikoho jiného, je už celkem pakárna. Hlavně hodně těstovin. Žerte zdravě a co dál?! Stejně podle těch receptů nikdo nevaří, tak na co to ještě sledovat a psát si recepty. Ridi je navíc naprosto necharismatický ital. Říká se, jak jsou italové překrásní, srší z nich charisma a takové ty kecy, tak tenhle se jim zrovna dvakrát nepovedl. Takže ani ty ženské nemůžou v kuchyni nad hrncem a s vařečkou v ruce zaplesat a pochlubit se, že mají recept od "nádhernajse", to když se jich přítel nebo manžel náhodou zeptá, nad čím tak v kuchyni blaženě a zasněně přivírají oči, tak sotva z nich vypadne že nad Ridim. Mistr kuchař nezajímavý, stejně jako celý jeho zbytečný pořad o vaření, kterých se za poslední roky na televizních obrazovkách vyrojily desítky. Některé zůstaly a otravují dál a ty rozumnější se odporoučely a zapadly v zapomnění. Jen aby se naše televize zvoleného formátu nechytily a nenatočily "Zimu s Babicou" a "Letní chuťovky s Pohlreichem" Od té chvíle bych raději držel dietu, i když to nemám zapotřebí. Mé hodnocení: 0% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama