Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzská veselohra. - Pařížský taxikář Verger nalezl jednoho dne po skončení jízdy ve svém voze zapomenutou kabelku s třemi sty tisíci franků. Je v pokušení ponechat si zapomenutý obnos, jeho svědomí však proti této nepoctivé myšlence protestuje tak hlasitě, že se rozhodne nalezené peníze vrátit. Je to ovšem spojeno s obtížemi, protože Verger nezná majitelku kabelky. Hledá ji tedy v různých částech Paříže a když se posléze přeptává po jedné z pasažérek v jistém baru, je zatčen pro podezření ze spoluúčasti na krádeži peněz. Případ se však vysvětlí a taxikář je propuštěn. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak toto ani Michel Simon /Vlak 1964, Nabrezi Mlh 1938/ nijak nezachranil. De Funes je v uplnom uzadi, a to je dobre, film je len ludova francuzska lacna komedia...... nic svetoborne, po takmer 70 rokoch je toi plana podivana : 20 % ()

ripo

všechny recenze uživatele

Film režiséra André Hunebella „Pan Taxi" s Michel Simonem v hlavní roli patří mezi lidové filmy francouzské produkce, jako jsou „Adresát neznámý", „Antoine a Antoinetta" a jiné. Hrdinou tohoto filmu je pařížský občánek, taxikář Verger a spolu s ním Paříž prostých lidí s jejich drobnými zájmy a štěstím. Námět filmu je celkem jednoduchý: jde o trampoty poctivého nálezce, který objeví kabelku s velkým obnosem a chce ji vrátit neznámé majitelce. Není tedy zápletka ani nijak složitá a také ne příliš původní. Kladem filmu však jsou vtipně a živě napsané dialogy a především velmi dobrý, lidsky proteplený výkon hlavního představitele filmu Michel Simona. Z ostatních herců, mezi nimiž není velkých hvizd, zaujme ještě Jean Brochard v roli dopravního strážníka Léona. Film má jednu nepopiratelnou přednost. Přes značnou nenáročnost není nevkusný a dobře pobaví. Vedle toho může být i poučením pro naše filmaře v tom, jak dělat zábavné filmy slušné úrovně s minimálním nákladem. Filmový přehled 34/1954 ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Michel Simon je pan herec. Ale možná špatně jsem to řekl, protože Simon snad ani nehraje. Monsieur Taxi nic nadprůměrného neměl nabídnout, ale se Simonem je i tak zážitkem. Ve vedlejší hlavní roli je pes, a ,,hraje,, jako o život. Ve filmu dostal příležitost i Funès, dostal málem neměřitelný příležitost ale byl připraven jako kdyby šlo o maturitní zkoušku. Klobouk dolů. ()

Reklama

Reklama