Reklama

Reklama

Rozbitý svět

Trailer 2

Skunk je 11 let, je diabetička a je dost cool. Letní prázdniny právě začaly a její dny jsou plné bezstarostných nadějí. Pak ale pan Oswald, hnusný chlápek, který žije přes ulici, zbije Ricka, milého, ale labilního kluka odvedle, a Skunk začne ztrácet svou nevinnost takovou rychlostí a takovým způsobem, že se jí to vymyká z rukou. Její domov, její okolí i její škola se stávají místy zrady, kde se šťastné jistoty dětství začnou ztrácet před pochybnostmi plnými strachu, a složitý, rozbitý svět naplňuje její budoucnost. Skunk hledá záchranu na tom posledním místě, které jí zbývá a kde ví, že ji může najít – v  nevysloveném přátelství s milým, zraněným Rickem – a upadne do zmatku, který jí nečekaně a vesele znovu nabídne možnost volby. Možnost volby zůstat na místě, které jí nikdy nepatřilo, anebo ho navždy opustit – žít, nebo zemřít. (AČFK)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (189)

Flego 

všechny recenze uživatele

Má to silný sociálny presah, niektoré scény sú príliš deprimujúce, násilie v domácnosti bežnou záležitosťou a do toho dospievajúce dievča... Nie som si istý, čo takto rozbitý svet hlavnej predstaviteľky a jej susedov si zaslúžil filmovú podobu, lebo je natočený skratkovito a skrýva mnoho nevyjasnených motívov. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NENÍ TO DIVNÉ, JAK MOHOU BÝT VĚCI TAK MATOUCÍ? TAK NEJASNÉ? KDYŽ MÁŠ TROCHU ČASU, ODSTUPU, PERSPEKTIVY, VĚCI SE TAK PŘIZPŮSOBÍ TOMU CO CHCEŠ“...... /// Tři rodiny, který nám postupně odhalej – všechno? No skoro. Sociální drama, festivalovej film, kterej nenudí, má blízko ke smrti, ale dramaticky strhne až v závěru. Murphy i Roth potěší, ale že bych to musel vidět dvakrát… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu poznat místo, na který jezdí v Británii záchranka nejčastěji (nemyslím garáže vole…). 2.) Zjistím, jestli mám bejt rád, když naproti bydlí retard. 3.) Thx za titule ,,Tammi66“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dlho a bezdôvodne som odkladal pozretie si tohto filmu. Aj keď nevyvolal vo mne jednoznačné nadšenie, považujem ho za vydarený a zaujímavý film. K jeho prednostiam patrí udalosťami preplnený dej a výborné herecké výkony. Za slabiny považujem občasnú menšiu zrozumiteľnosť a rozbiehanie sa dejových línií, ktoré sa tak stávajú neuzavretými. Ale to všetko je viacmenej v pohode, lebo aj slabšie štyri hviezdičky sú platnými. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ještě pár minut před závěrečnými titulky jsem si myslel, že se na autory budu zlobit za to, jak nejdřív rozehráli slibnou, citlivou, ze života dobře odpozorovanou mnohovrstevnatou partii, jen aby s ní v koncovce zakormidlovali do bezpečného přístavu slzopudného melodramatu. Těch posledních pár minut ale měli celé kino včetně mé maličkosti na lopatě tak, že jsem jim odpustil a šel domů lehce rozechvělý. Pak jsem se na to vyspal a druhý den už ve mně mnoho nezůstalo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Drsné drama, které se takovým na první pohled vůbec nezdá. Zajímavě využívá retrospektivu, což rozhodně lze považovat za novátorské pojetí. Vrcholy tohoto filmu přicházejí naprosto nečekaně, o to větší dopad na vás pak mají. Tady zase jednou budete cítit, jak hnusný ten život dokáže být a že se s nikým nemazlí. Není zde nic, co by mělo být fér, není zde nic, na co se můžeme spolehnout. Prostě jenom žijeme a ono to dopadne. Nějak. Znepokojivé, přitom skvělé. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (3)

  • Britský spisovateľ Daniel Clay, ktorý napísal novelu "Broken", podľa ktorej bol natočený tento film, bral inšpiráciu z novely Harpera Leeho "To Kill a Mockingbird". (Eoin)
  • Herečka Eloise Laurence (Skunk) naspievala všetky pesničky k filmu. (Eoin)
  • Eloise Laurence, představitel Skunk, přišla na konkurz skoro jako poslední. Přesto si ji režisér Rufus Norris vybral z 850 dívek, které na konkurzu byly. (Terva)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama