Reklama

Reklama

Rozbitý svět

Trailer 2

Skunk je 11 let, je diabetička a je dost cool. Letní prázdniny právě začaly a její dny jsou plné bezstarostných nadějí. Pak ale pan Oswald, hnusný chlápek, který žije přes ulici, zbije Ricka, milého, ale labilního kluka odvedle, a Skunk začne ztrácet svou nevinnost takovou rychlostí a takovým způsobem, že se jí to vymyká z rukou. Její domov, její okolí i její škola se stávají místy zrady, kde se šťastné jistoty dětství začnou ztrácet před pochybnostmi plnými strachu, a složitý, rozbitý svět naplňuje její budoucnost. Skunk hledá záchranu na tom posledním místě, které jí zbývá a kde ví, že ji může najít – v  nevysloveném přátelství s milým, zraněným Rickem – a upadne do zmatku, který jí nečekaně a vesele znovu nabídne možnost volby. Možnost volby zůstat na místě, které jí nikdy nepatřilo, anebo ho navždy opustit – žít, nebo zemřít. (AČFK)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (189)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nesnadné dětství sympaťačky Skunk. Zpočátku hořké i úsměvné zároveň, ale s ubíhajícím časem čím dál víc smutnější a depresivnější. Krom představitelky hlavní postavy mě potěšili i Roth a Murphy v dobře zahraných rolích. Ale hlavně film může sázet na pečlivě vystavěný příběh a výbornou práci s divákovými emocemi. Celkově to vidím na silné 4*. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Tady venku i uvnitř je. Něco závadné, něco záhadné. Zbořil se, domeček pro panenku. Povolejte Noemovu archu s vhodným náčiním teď hned. Tenhle blok je jako hromosvod, negativních proudů vchod, kde i kousek něhy zavalí husté anglické mlhy, hrozící intolerance. Lidské bytosti, duše z předměstí, zhoubně obtěžkané existencí, mají v sobě zasekané střepy. Kdo je vytáhne a svět do normálu slepí? P. S. Mít Cilliana za učitele, každý den a ráda byla bych i po škole. :-) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Znovu se na film nepodívám, ale zážitek mám silný. 1) Hlavní tvář Rozbitého světa nazývají mazlivě Skunk a tím je řečeno vše._____ 2) Postava otce tří dcer, cholerického primitiva Boba Oswalda, je neobyčejně působivou ukázkou schopnosti Angličanů zobrazit zlo. To vyplývá nejen z přirozeného primitivismu, ale i z osobního neštěstí a shody okolností. Oswaldy známe, jsou všude kolem nás. Mluvit se s nimi nedá, žít ještě méně. Než je přijde zachránit anděl (pokud vůbec přijde), učiní mnoho lidí nešťastnými. A nejhorší je, že po strhujícím závěru budete Oswaldovi ještě i vděčni. Skvěle vystiženo._____ 3) 26letý Robert Emms (retard Rick) nezklamal._____ 4) Výstižný koment: F.W.Colqhoun***. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Drsné drama, které se takovým na první pohled vůbec nezdá. Zajímavě využívá retrospektivu, což rozhodně lze považovat za novátorské pojetí. Vrcholy tohoto filmu přicházejí naprosto nečekaně, o to větší dopad na vás pak mají. Tady zase jednou budete cítit, jak hnusný ten život dokáže být a že se s nikým nemazlí. Není zde nic, co by mělo být fér, není zde nic, na co se můžeme spolehnout. Prostě jenom žijeme a ono to dopadne. Nějak. Znepokojivé, přitom skvělé. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nebudu spekulovat nad tím, na kolik Rozbitý svět vybočuje z představ o podobě sociálního dramatu a kolika prvky ho překračuje. Spíš napíšu, že tohle drama z městské periferie mě emočně zasáhlo do černého. Těm postavám jsem jejich konflikty, motivace a krize věřil a herci mě bez výjimky přesvědčili o svých vysokých kvalitách. Eloise Laurence je talent, který by bylo velká škoda nevyužít, doufám, že ji ještě v pár snímcích uvidím i v dospělém věku. S označením melodramatu bych nesouhlasil, tohle nejsou lacině ždímané emoce, Rufus Norris mě svou nápaditou režií, kdy chytře využívá flashbacky a dávkuje informace, přesvědčil o tom, že stojí za to sledovat jeho další tvorbu. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (3)

  • Britský spisovateľ Daniel Clay, ktorý napísal novelu "Broken", podľa ktorej bol natočený tento film, bral inšpiráciu z novely Harpera Leeho "To Kill a Mockingbird". (Eoin)
  • Eloise Laurence, představitel Skunk, přišla na konkurz skoro jako poslední. Přesto si ji režisér Rufus Norris vybral z 850 dívek, které na konkurzu byly. (Terva)
  • Herečka Eloise Laurence (Skunk) naspievala všetky pesničky k filmu. (Eoin)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama