Reklama

Reklama

The Punisher: Dirty Laundry

Celý film
Krátkometrážní / Akční / Thriller / Drama
USA, 2012, 10 min

Punisher (Thomas Jane) si ten den chtěl jenom vyprat prádlo. Potom co viděl gangstery jak ohrožují prostitutky a nasledně i chlapce, řekl si, že to tak nemůže nechat být a musí je potrestat. (Folky)

Videa (1)

Celý film

Recenze (401)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Akce 8/10/// PLUS: atmosféra jako prase, Thomas Jane a Ron Perlman rozhodně potěší, pořádně krvavá akce MÍNUS: slabší vizuál, působí levně, tmavší obraz, ale možná účel./// Shrnutí: Neuvěřitelné jak mě desetiminutový snímek dokáže nakopnout do suprové nálady. Už původní film z roku 2004 je pro mě jeden z nejlepší akčňáků posledních let. Novější verze z roku 2008 mu rovněž nedělá ostudu, takže začínám mít dojem že Punisher bude nadlouho moje hodně oblíbená postava. No a na závěr závěrečná scéna s tričkem je úplně super./// Celkem 90%/// ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Punisherovská jednohubka, která by se dala připodobnit k bonusovým Marvelovským minifilkům. Jen je o trochu delší a podstatně brutálnější. Punishera z roku 2004 s Thomasem Janem mám velmi rád a navíc jsem zapřísáhlý fanda Marvelu, tudíž byl pro mě tento kraťas velice příjemné překvapení. Napjatá atmosféra, typicky Punisherovské "dusno před bouří", poctivá dávka Rkového násilí, Perlman na vozejku a odkaz ve formě trika s lebkou, který musel každého správného fandu potěšit. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chtěl jen prát, ne se prát, jenže člověk míní, láhev Jacka Danielse mění. Holt, tvrdý alkohol.. Syrový Rattle and Hum z černošské čtvrti, kde pukající hlavy kriminálního ksindlu poznají dvě věci: 1.Tohle není Jim Beam, 2.Punisher nezná Stav milosti.. Jen nechápu, proč plýtval dobrým pitím, když měl v dodávce kanystr benzínu.. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jaký smysl má riskovat vlastním životem a vstupovat do cesty zločincům, pasákům, mafiánům a jiným kriminálním živlům? Žádný, protože za prvé opravdu jde o vlastní zdraví či život a za druhé se zločin stejně nevymýtí, pokud lidé zůstanou lidmi se všemi svými slabinami charakteru. Navíc násilí vyvolává jen další násilí, jak ukazuje třetí Newtonův zákon. I z morálního hlediska není násilí vhodným příkladem pro děti a dospívající mládež. Nicméně zen buddhismus dává svoji odpověď na otázku smyslu odporu násilí a "zenoví mistři se necítí být vázáni konvenční morálkou a je-li to účelné, jsou schopni porušit buddhistická pravidla, např. i dokonce zákaz zabíjet živé tvory". Podstatou té odpovědi je včasné uvolnění toků energie, zadržování kterých hrozí odumřením nebo destrukcí. Příkladem může posloužit přeplněná přehrada, kdy je nutné otevřít stavidla a vypustit přebytečnou vodu. Právě proto je Punisher a obecně všichni bojovníci se zločinem a obecně se zlem (nepříznivými pro lidi energiemi) tolik oblíbeni a ospravedlňováni, protože slouží jako bezpečnostní ventily pro snižování zvýšeného tlaku v kotli-společnosti tím, že uleví sami sobě. Zlosyni totiž tento mechanizmus soucítění se s jinými, kterému říkáme svědomí, v sobě nemají nebo ho mají potlačený nebo změněný v pocit loajality, proto se nikdy dobrovolně nepostaví na ochranu slabých a utiskovaných. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle chlápek si přišel vyprat jen svoje prádlo. Nenapadlo ho, že negerský klučina se dostane do rukou negerské bandy a on se do toho incidentu vloží. Bylo více špinavé prádlo, nebo se větší špína odehrávala na ulici? Návod jak knockautovat svého protivníka láhví kvalitní whisky a ještě mu důkladně přerazit pár kostí funguje jako dobrá reklama. Nehodnotil bych to nějak závratně. Zvláštní, jak se opěvuje Thomas Jane, ale když hraje v celovečerním filmu, ani hafánek po něm neštěkne. To samé platí pro režiséra Phila Joanou, jehož "kvalitní" filmografii už nesleduji od jeho nedomrlého thrilleru Mrazivá vášeň, ve kterém už tehdy uplatnil dobrý režijní cit pro technickou stránku. I zde je velmi působivá kamera, chladnokrevný Thomas Jane a stříkající gejzír "v něm já a spol." krve. Ani jsem nevěděl, že Jack Daniels tak dobře hoří. Jeho hořlavost ale na ulici nezkoušejte. Vzhledem k tomu, že jsem od Joanoua neviděl lepší počin s tak propracovanou režijní stylovostí, má ode mě 70%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Herec Thomas Jane si zopakoval komiksovou postavu od Marvelu Punishera již podruhé. Stejnou postavu ztvárnil již ve snímku Kat (2004). (tyzmrde)
  • Frank Castle (Thomas Jane) má na nárazníku auta nálepku, na ktorej je nápis – “My Child is an Honor Student“. (ČSFD)

Související novinky

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama