Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ukrývající se Ragnar vysílá Lokiho do Kattegatu Flokiho, aby vzkázal Jarlu Haraldsonovi, že ho vyzývá na osobní souboj. Jarl nejprve výzvu nechce přijmout, ale poté vyslechne vnitřní hlas a výzvu přijímá. Je přesvědčený, že Ragnara v souboji zabije. Následujícího dne se Jarl a Ragnar střetávají v boji. Ragnarovi se podaří Jarla Haraldsona zabít a je Haraldsonovou manželkou Siggy prohlášen za nového Jarla. Siggy pak zavraždí snoubence své dcery, kterého vybral Jarl Haraldson. Většina mužů z Kattegatu pak slibuje Ragnarovi svou věrnost. Následně je uskutečněn velkolepý pohřeb Jarla Haraldsona, kterého se zúčastní i Athelstan. Ten nemůže pochopit, proč Ragnar vystrojuje tak velký pohřeb muži, kterého nenáviděl. Rollo se mezitím snaží upoutat pozornost Siggy, které dokonce nabídne, zda by se nechtěla stát jeho ženou. Lagertha sděluje Ragnarovi, že s ním čeká dalšího potomka. Ragnar rozhlásí plány na další cesty do západních zemí, především do Anglie. Saský král se stále nemůže vzpamatovat z předchozí návštěvy Ragnarových nájezdníků a dokonce nechává popravit jednoho ze svých poddaných za to, že nedokázal zabránit jejich vpádu. (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The twilight of the gods will happen like this. There will be three years of terrible winters and summers of black sunlight. People will lose all hope and surrender to greed, incest and civil war. Midgardsormen, the world serpent, will come lunging from the ocean, dragging the tides in and flooding the world. The wolf, giant fenrir, will break his invisible chains. The skies will open and Surt, the fire-giant, will come flaming across the bridge to destroy the gods. Odin will ride out of the gates of Valhalla to do battle for a last time against the wolf. Thor will kill the serpent, but die from its venom. Surt will spread fire across the earth. At last, fenrir will swallow the sun." ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kráľ je mŕtvy, nech žije kráľ. Osobne by som tento súboj čakal ako vyvrcholenie celej série ale scenáristi sa evidentne na nič nehrajú a pevne verím že na finále majú v rukách ešte mocnejšie karty. Veľmi sa na to teším. Nebyť počiatočnej vaty išlo by opäť o veľmi podarený diel prvej série. 86% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hail Ragnar Lothbrok. Svižné tempo seriálu ostáva aj naďalej, avšak súboj jarla Haraldsona s Ragnarom je trochu prehnaný. Prečo by jarl Ragnara po zlomení jeho meča jednoducho neposlal do Vallhaly netuším. Skôr to mohlo byť opačne tak by si Ragnar získal aj rešpekt jarlových verných. Takto by ho pravdepodobne ihneď po skončení súboja vyzval niekto na ďalší súboj, byť jarlom musela byť v tých časoch veľká vec. Zvyšná časť po súboji je najnudnejšou pasážou a sympatie k Rollovi začínajú prevyšovať tie k Ragnarovi. V dohľadnej dobe Ragnar s havranom dobije polovicu Británie so 40 Vikingami na palube. Napriek tomu je to stále jeden z lepších historických seriálov. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Súboj je fajn, aj keď tu boli aj lepšie. Jeho význam je však nezmazateľný a rozlúčka s jarlom veľmi úctivá. Starý Viking má výborný prejav o tom, prečo by mal ísť na budúcu výpravu a ostatní s ním cítia, dokonca aj Athelstan. Epizóda baví aj po vyriešení podstatných problémov, čo sa udeje už v prvej polovici. Ukazuje sa aj krutý kráľ Aelle, ktorý svojho pordiadeného neprepúšťa so zlatým padákom. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý dějový posun, který vrcholí dlouho očekávaným osobním soubojem ve stylu GOT. Nemá tu osudovost a velkolepost Kings Landing, tedy ve špinavé ponuré vikingské vesničce je to spíše takový chudý příbuzný v podobě pouliční rvačky, ale je tu navíc zajímavý a konzistentní střet dvou různých náboženství a kultur a je na to kladen patřičný důraz. Takže zatím vše dobré. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama