Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Lagertha a Ragnarovi synové si ve světě, jímž otřásají nové hrozby, nenadálé zrady a krvavé boje o moc, odhodlaně razí vlastní cestu. (Netflix)

Recenze (52)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Z Vikingů se bohužel v páté řadě stala setrvačná zábava sázející především na oblíbenost známých postav. Seriál již málokdy překvapí a některé dějové linky, nezajímavé postavy a hluchá místa srážejí výsledný zážitek pouze do mírného nadprůměru. Vikingové mají stále nádhernou výpravu, jistou režii a filmovou kameru plnou oku lahodících stylizovaných záběrů, ovšem já od tohoto seriálu přeci jen očekávám o něco víc. Tato seriálová trvalka od History Channelu nasadila v přechozích řadách laťku natolik vysoko, že druhá polovina páté řady díky nepřesvědčivému scénáři působí jako chabý odlesk kdysi vytříbené vikingské zábavy. Snad se tvůrci s nadcházející řadou rozloučí se seriálem v lepší kondici, než jakou předvedli v páté sezóně. Kompletní recenze zde. 6/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jednoznačně doposud nejslabší ze všech sérií. Pětka dává znát, že celá tahle vikingská sága už je přece jenom trochu moc dlouhá a košatá. Namísto 20ti epizod by bylo optimální sesekat je zpět na 10. Scénáristického balastu je tam víc než dost a polovina zvratů je v podstatě zbytečná. Napětí aby člověk pohledal a tak zbývá sice obstojně odvedené válečné řemeslo, které ovšem není na takové úrovni, aby se divák opájel pouze vycizelovaným vizuálem a byl ochoten odpustit jednodušší dějovou koncepci, jako tomu bylo například v Kingdom of Heaven, či Gladiátorovi. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niektoré epizódy v tejto sérii som doslova pretrpel, avšak záver dojem z nej zachránil aspoň na 3 *. Príbeh okolo Flokiho je bohužiaľ príliš nezáživný, Björn Železný bok predvádza stereotypné rozhodnutia, dej v Anglicku tiež trochu zaostal za mojim očakávaním a tak seriál nad vodou držali Hvitserk a najmä nevyspitateľný Ivar. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina série a to 1-11 díl je témeř až ztráta času kterou, kterou bych hodnotil něco mezi 0-25% a druhá polovina sice začíná také otřesně (12-20), ale v několika epizodách vyniká. Je neuvěřitelné jak nevyvážené jsou jednotlivé epizody. V jednom díle bych nejraději dal odpad a pak je tu jedna epizoda, kdy váhám neudělit-li 5 hvězd. Ve výsledku dávám 1 hvězdu , jelikož jsem naprosto znechucený, nelogičnostmi a nesympatičností hlavních postav, ale kdybych měl hodnotit jednotlivé dějové linky, tak Flokiho dobroudružství bych hodnotil Odpadem (jeho části přitížily celé sérii) a zbytek postav už se nějak plácal jako ryba na souši a přátelili se a nenáviděli jak se jim to hodilo, neboť si odpouštěli všemožné zrady a vraždy a nebo na ně úplně zapomínali. Také výsledek toho všeho nebyl vždy nic moc. Sám nevím jestli budu chtít na další sérii s takovou koukat. 20-30%. PS: Oázou v tomhle zoufalství je epizoda Co se děje v jeskyni, kdy Ubbe prokáže svoji vysokou hodnotu pro seriál. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit celou sérii je velký špatný už jenom z principu toho, že musíte celistvě hodnotit něco, co je vydáváno po půl roce, ale jako celek. Tohle rozhodnutí History asi nikdy nepochopím. Nejde o nic špatného. Cítím z toho seriálu stále sentiment, jelikož jde stále o dílo, které ale lehce ztratí na svém skvělém lesku. Proto je asi skvělé, že další série bude poslední. Seriál samozřejmě není to, co býval. Ale nejde o nic, to bych zakopal hluboko pod zem. I když tendence k tomu jsou někdy až příliš silné. ()

Galerie (327)

Zajímavosti (4)

  • Když Ivar (Alex Høgh Andersen) sedí u vozu, tak odhodí jednu ze dvou sekerek směrem k Angličanům, ale po několika záběrech ji má zase v ruce. (Doomcourier)
  • Kostel v Sherborne je postaven v gotickém stylu, tedy ve stylu, který se užíval až o několik století později, než se odehrává samotný děj. (Cheeter)
  • Poté, co Euphemius (Albano Jerónimo) pozve vikingy na hostinu, ochutnají vikingové ananas. To ale není možné, protože ananasy pochází z Ameriky. První ananas přivezl do Evropy Kryštof Kolumbus v roce 1493 – tedy o několik století později, než se odehrává děj seriálu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno