Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Poněkud nudné a ospalé švédské městečko, rozhodně ne nudný film, fucking je příznačné. No na to, že je to o mladých holkách, které svrbí, je to úplně pecka, obrovské překvápko. Zajímavé, ze života, holky sympaťačky. Má to všechno, co má film mít. Jak minuta nezáživného filmu někdy trvá věčnost, Fucking Amal utíká příliš rychle :-( 100% ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

AngelAngie mi ukradla slova z úst. :-) Námět a scénář super, příjemný hudební podkres i kamera. Jenže to tak strašně vázne. Režie pražádná a i když ústřední herecké duo působí vizuelně dobře, režisér s nimi vůbec nepracuje. Škoda nevyužitého potenciálu. Rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi *, ale už jen pro jedinečnost tématu a neobvyklý příběh ze života dávám nakonec čtyři. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

To je tak když čekám něco hodně dobrého. Objevování sexuality je asi to nejpestřejší téma na film, které se dá udělat nejméně na milion způsobů a pořád to bude lidi zajímat. U tohoto filmu se opravdu divím hodnocení. Nudné a ospalé není jen švédské městečko ale taky tenhle snímek. Bylo to takové naivně zobrazené skoro jako by se režisér bál něčeho většího a držel pořád něco na uzdě ...čekala jsem až do konce kdy se z toho vyvine něco hodně dobrého ale žádná velká akce se nekonala a laťka opět zůstala hodně nízko. Proto ode mě dostane průměrné hodnocení. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejautentičtějších a nejautentičtěji (zkuste to říct 5x rychle za sebou) natočených filmů, co jsem měl tu čest za život vidět. Všechny role jsou uvěřitelné a realistické. Ruku v ruce s tím jdou problémy hlavních hrdinek, které tak nějak zkoušejí, jsou citově zmateny a nevědí, co že se to vlastně děje. A tak k sobě navzájem nacházejí cestu. Kamera je netypická, ale snad právě díky ní z ní číší ona autenticita. Dialogy perfektní, přesně se strefují do takových těch problémů věku, ve kterém hlavní hrdinky jsou. Navíc na Agnes a Elin se moc dobře kouká, takže spokojenosti bude učiněno za dost. Určitě je to jeden z celkově nejlepších filmů, které kdy byly natočeny o fenoménu zvaném láska, který si hollywoodští producenti za krize vymysleli, aby měli na co lákat do kina. Nebo ne? :-) Doporučuji všema jedenácti. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Krom velmi pěkně zpracovaného námětu o dospívání, bloudění a hledání sama sebe, skvělých hereckých výkonů, musím navíc ocenit a vypíchnout tři scény. Líbilo se mi sebevědomé představení přítelkyně ustrnulým spolužákům ála klidně se z toho všichni po****, je mi to fuk. Zajímavá byla i oslava narozek Agnes, kdy se sešla celá rodina, maminka nachystala bohatě prostřený stůl, tatínek si oblékl čistou košili s knoflíky zapnutými až ke krku a společně netrpělivě čekali v obývacím pokoji na chybějící hosty. Moc hezká sociální sonda do Švédska na konci devadesátých let. A samozřejmě spontánní stopování do Stockholmu "Co to sakra děláme? Jsme úplně šílené!...Já vím...Ale jsme zatraceně cool." :-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • Agnes (Rebecka Liljeberg) si podřeže žíly, avšak v dalších scénách nejsou rány vidět. (ICTS)
  • Lukas Moodysson sa vyjadril, že problém s názvom sa objavil, keď sa film stal jedným zo švédskych kandidátov pre nomináciu na Oscara, aj keď nakoniec vybraný nebol. Časopis Variety mu odmietol spustiť reklamu a americký distribútor Strand Releasing si vypýtal nový titul - vtedy Moodysson zvolil Show Me Love, ktorý je prebratý z piesne na konci filmu od Robyn. (Arsenal83)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama