Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

U Homefront sa opäť dostavuje neporozumenie distribútora zámeru v náväznosti na názov, ktorý má istú sémantickú dôležitosť a predznamenáva obsah celého filmu (nie, skutočne nejde o spin-off posledného filmu Tonyho Scotta). Dovolím si teda svojpomocne ho prekrstiť na "Domáci front", aby som si prácu uľahčil. A práve na domácom fronte a na vlastnom pozemku musí Phil Broker pred votrelcami brániť tradičné americké morálne hodnoty, z ktorých je na prvom mieste rodina. Stalloneho podpis je cítiť už na námete, ktorý sa snaží tváriť tak "príjemne staromilsky", ale zároveň aktuálne (predvídateľný krok v snahe osloviť čo najširšie publikum). Nedáva preto dôraz len na rutinnú frenetickú akciu, ale aj obsahovú výplň, ktorá tvorí väčšinu prvých dvoch tretín filmu, aby sa v závere zvrhol v jednu veľkú akčnú scénu. Fleder a Stallone v snahe nepôsobiť dojmom jednoduchého čiernobieleho príbehu v zmysle "dobrý verzus zlý" prikladajú antagonistom rovnakú motiváciu, rodinu, ktorú je potrebné za každú cenu pomstiť. V konečnom dôsledku však Stathamov protipól tvoria členovia gangov a výrobcovia drog, čiže bez výnimky zločinci, ktorí nijak nebránia sústredeniu diváckych sympatií smerom k Brokerovi a celý dej sa tým zvrháva na banálny koncept, ktorému sa pôvodne pokúšal vyvarovať, no po istom čase na to úplne rezignuje (priemerní fanúšikovia 80. rokov v akčnom žánri by teraz povedali, že predsa o to vôbec nejde, stačí dobrá akcia - to by však nesmela byť príbehová omáčka v takej miere prítomná a snaha o aktuálnosť tak zrejmá). Že je v priebehu filmu často absolútne jedno, akým spôsobom sa dostane Jason Statham z bodu A do bodu B, kde naňho čaká pár chodiacich mŕtvol by som filmu odpustil, keby sa netváril tak civilne a vierohodne. Pritom nelogizmov vydá na desať ďalších filmov. Rozprávkové vykreslenie školského a sociálneho systému plus na prvý pohľad idylického života na vidieku ponechajme spolu s premnoženými zbytočnými postavami (Rachel Lefevre, Frank Grillo) bokom, dôležitejšie sú pre dej zásadné charaktery, ktoré jednoducho... nefungujú. Titulková sekvencia prekvapí zvučným obsadením, ale vinou nudných archetypov toho veľa neponúknu. Navyše menovite James Franco bol rozhodne zlou voľbou pre hlavnú zápornú postavu; akokoľvek ho mám rád, nech sa na to pozriem z ktorejkoľvek strany, jeho rola mu, jemne povedané, nie je napísaná na telo (a niektoré grimasy, ktoré predvádza sú až úsmevné). Zvyšok je sterilná tuctová žánrovka, ktorá "sa na nič nehrá" (ako nás Stallone úporne presviedča). Ak nemáte veľké nároky, je tento film určený pre vás, ale dám vám radu - čakajte typickú stathamovku, nie to, čím sa sprvu zdá byť. 40% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

A opět má Jason Statham vlasy!!! :D Koukám ted v každém filmu co točí, tak na začátku má dlouhé vlasy. Jinak celkem dobrý film, Jasonovi ty akční filmy jdou. Scénář napsal Sylvester Stallone, což je asi poprvé, kdy napsal scénář k filmu ve kterém nehraje. A má to takový jednoduchý děj, Jason Statham žije sám s dcerou, přistěhují se do nového městečka a jedna banální situace odstartuje hon na Stathama a jeho dceru. Divák se samozřejmě baví tím, jak Statham všechny kosí, to je radost pohledět. Potěšil i James Franco v roli padoucha. Je totiž otázka kolikrát ještě Franca uvidím, jelikož se vysral na kvalitní snímky a točí samé hovadiny, něco jako Eric Roberts. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Taková ta typická, béčková, Stathamovská vybíječka, která má tuctový námět, ale na večerní pobavení bohatě stačí. Má to spád, kvalitní akci, od začátku to šlape jak hodinky a závěrečný home invasion připomíná nového Ramba (Stallone u scénáře, náhoda?). Hlavní postavě tady šikovně sekunduje James Franco a Frank Grillo, což určitě není na škodu, i když jejich "životní role" to asi nebudou. Když není do čeho píchnout, tak proč ne, příjemně mě to překvapilo, a vzhledem k tomu, že Stathama jsem už dlouho neviděl a jeho postavy a filmy mám rád, přihodím tady tu hvězdičku navíc. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to bylo opět těsně pod hranicí únosnosti, ale taková zářná jména jako Sly, Isham, Statham, Franco, poslední jmenovaný v poněkud netypické roli úlisného záporáka, mě holt vždy nějak ukecají i beze slov. Jason kromě nasraného pohledu dost často "sekal hlavy", takže nač kritizovat a hledat blechy. Holčička se chovala statečně a byla moc milá a krormě akce došlo po Slyovsku též na pár kořeněných i vtipných scén jako např. v závěru: "Budu na tebe čekat." Já taky, na další podobné role a filmy mnou milované a opěvované. ;-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Od Stathama se asi dá i čekat více, ale zase jako nějaké přehnané herecké charaktery ne, takže v tomhle ohledu spokojenost. Pravda, motorkáře nemusem zrubat tak rychle, mohli tomu, co jde Stathamovi nejlépe vymezit trochu více času. Z Franca jsem ještě pořád rozpačitý, pořád nevím, co si o něm myslet. Winona mi už zase zahejbala... no, prostě ji pořád rád vídám ve filmech. Slušný průměr. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Scenár napísal už pred rokmi Sylvester Stallone, ale dlho sa nerealizoval z rôznych dôvodov, až herec od stvárnenia hlavnej úlohy vzhľadom na svoj vek upustil a prenechal miesto pre Jasona Stathama. (beso74)
  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno