Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane civilné a s uveriteľnými postavami (výborný James Franco), takže ani nevadí, že počas prvej hodiny Jason iba občas niekomu zláme hnáty alebo ho šmarí ksichtom do okna auta. Práve naopak, vďaka tomu budovaniu vzťahov to celé dobre graduje až k napínavému a riadne krvavému finále. Veľmi fajn stathamovka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zápletka samotná sice neoplývá zrovna originálním námětem, který by nebyl k vidění už jinde, ale jako celek tento film jakžtakž ušel. Mělo to pár slušných momentů, akční scény taky nebyly špatné, ta malá holka mi byla celkem sympatická (a to nemám malé spratky ve filmech zrovna v oblibě) a hlavně kde jinde je možnost vidět Jasona Stathama s dlouhými vlasy…Sice jen na začátku, ale…Kupodivu jsem se u toho ani moc nenudil, Winona Ryder sice už zestárla, ale pořád je to má platonická láska z puberty, Frank Grillo i James Franco podali dobrý výkon – byli i správní slizouni a Kate Bosworth tu fetku zahrála fakt solidně. Sice je to průměrná záležitost, ale určitě ne ztráta času… ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"Whatever you're thinking, rethink it." Generické akční béčko pro milovníky akčních klišé, které tiše zapadne mezi ty zapomenutelné stathamovky. Nenechte se příliš zmást nečekaně solidním obsazením, Franco a Bosworth sice vystřihli celkem fajn jižanské feťácké sourozence (obzvlášť Bosworth budete za její přesvědčivé ztvárnění nesnesitelné white trash smažky s chutí nenávidět), ale Ryder a Brown absolutně nemají co hrát a kdyby se jejich postavy škrtly, vůbec nic by se nestalo. Jason se tu na můj vkus moc často tváří jako štěně a jeho elitní polda si dává buranské a motorkářské mlátičky s přehledem, takže se o něj ani jeho vycvičenou dcerku nejde moc bát. Střih akčních scén je chaotický, tu a tam se najde nějaký ten zábavný moment (žárovky), ale na akci by se rozhodně dalo přitlačit a finální přesilovka s motorkáři v domě rozhodně nenaplní očekávání hutného masakru. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to bylo opět těsně pod hranicí únosnosti, ale taková zářná jména jako Sly, Isham, Statham, Franco, poslední jmenovaný v poněkud netypické roli úlisného záporáka, mě holt vždy nějak ukecají i beze slov. Jason kromě nasraného pohledu dost často "sekal hlavy", takže nač kritizovat a hledat blechy. Holčička se chovala statečně a byla moc milá a krormě akce došlo po Slyovsku též na pár kořeněných i vtipných scén jako např. v závěru: "Budu na tebe čekat." Já taky, na další podobné role a filmy mnou milované a opěvované. ;-) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Co si budeme říkat, ale Jason Statham celý Homefront drží jasně nad vodou, protože kdyby nebylo jeho, tak po tomhle filmu ani nevzdechnu a zůstal by pod hladinou na věky. On moje očekávání tím pádem splnil opět na jedničku a to, že jsem měla občas v tom pudrování hokej mě nějak zvlášť neirituje, protože je to celkem šumafuk, kdo se ocitne na zemi a v jakém stavu, tedy kromě Brokera, samozřejmě. A neprozřetelně jsem si tenhle film vybrala zrovna v době, kdy současně sleduji o level (dva) zajímavější akční seriál Banshee, takže za mě průměr a víc ani ránu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)
  • Scenár napísal už pred rokmi Sylvester Stallone, ale dlho sa nerealizoval z rôznych dôvodov, až herec od stvárnenia hlavnej úlohy vzhľadom na svoj vek upustil a prenechal miesto pre Jasona Stathama. (beso74)
  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama