Reklama

Reklama

Můžeme dál?

(pořad)

Obsahy(1)

Vítejte v novém soutěžním pořadu České televize, který není jen o vědomostech, ale také o vás a místě, kde je vám dobře. Soutěží budou provázet Miluše Bittnerová a Tomáš Měcháček.
Města, vesnice, samoty, osady kolem řek a rybníků. Vily, statky, sídliště, farmy, hausbóty… Ve všedních chvílích i v okamžicích, kdy něco zvláštního zažíváme. Tam všude bude od září Česká televize. Jací jsme a jak žijeme? Jak dobře známe místa, odkud pocházíme a kde bydlíme? A jsme vůbec tak uzavření, jak se o nás říká, nebo dokážeme být otevření, bezprostřední a soutěživí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

-henry- 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ DÍL: Velmi slibný a dobře vymyšlený formát (reflektuje touhu šmírovat ostatní, přitom člověk musí zapřemýšlet, vidíte lidi, kteří by se do televize normálně nehrnuli, tomu odpovídají i "otázky na míru"). Otevírací hraná moderátorská scénka jako obvykle velmi rozpačitá (ale ty nefungují snad na žádné tuzemské televizi - pozornost zbytečně strhávají nepodstatné divákovy otázky). Další scénky, po vyjasnění vztahů, už byly lepší. Ale o nich to na štěstí není: v přímém kontaktu jsou moderátoři na zdejší "masovku" nezvykle prostopážní (Měcháček je něco mezi Petrem Čtvrtníčkem a Liborem Boučkem, Bittnerová zase variace na Veroniku Žilkovou), celkové zpracování pořadu mi přijde výrazně nápaditější než u neustále zmiňovaného Taxiku. Za tři díly už budou všichni chápat vo co go a nikomu to zmatečné nepřijde (i když není tak složité pochytat to už na poprvé ;)). Serióznější fanoušky vědomostních soutěží typu Riskuj nebo brňáckého AZ-kvizu neuspokojí, protože pořad na ně ani není cílen (jeho záběr je širší). DODATEK: viděl jsem podruhé náhodný díl - snad z Kroměříže - a to bylo explicit nůďo: jedna část ze starobynce a druhá z křesťanskýho gymplu. Moderátoři se snažili to rozhejbat a rozjuchat, ale špatný a křeč. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, nemůžete, šílence si domů nepouštím. Primitivní otázky kladené křečovitě rozjuchaným moderátorem náhodně vybraným úspěšným absolventům pomocné školy, to má být opravdu zábava? Pro koho? Pro autora? No možná, já vymyslet takovou hovadinu a ještě za to dostat zaplaceno, tak se taky zřejmě budu dobře bavit. Nebohá televizní zábavo, domnívala jsem se, že už tě hlouběji do té žumpy, v níž již mnoho let dlíš, zatáhnout nemohou. Mýlila jsem se. ()

Reklama

reditelka 

všechny recenze uživatele

Vědomostní soutěž (to mají lidi rádi) spojíme s voyeurským lezením do soukromí (to mají lidi ještě radši) a máme tu zbrusu nový pořad. Nesympatičtí moderátoři a kombinace soutěže s lezením do soukromí, zřejmě odkoukaná na Primě, je v tomto složení úplně mimo. Dávám 1* za to, že i v takovémto paskvilu se můžete něco dozvědět. ()

Lukoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Je mně poněkud blivno. Tohle, že má nahradit Taxík?! Achjo.. nepotřebuju nikomu čumět po baráku, nepotřebuju se ptát celé rodiny, co dělá, nepotřebuju, aby v dnešní době grafika pořadu vypadala jak zpracovaná na "čtyři-osm-šestce"! Moderátoři, kteří neumí moderovat, princip hodnocení vykradej ze zrušenýho Taxíku. Tohle ne... ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Milá ČT, nemůžete! Dokud si neujasníte, co vůbec chcete, zůstane váš první kanál mému přijímači zhruba od 18:30 uzavřen. Ptám se Vás, zda chcete na naše obrazovky přinést novou vědomostní soutěž, cestopis nebo jenom uspokojit touho českého diváka, který by rád věděl jak žijí ostatní (jako třeba Prostřeno, které vší náhodou běží ve stejný čas)? Zatím to je takový mix, bohužel ani jedno v půlhodinové stopáži nevynikne, navíc když si připočtu rádoby vtipné moderátory (ve skutečnosti až neskutečně trapné), musí být všem jasné, že nemám důvod pořad pravidelně sledovat. Zkušební týden bohatě stačil. ___ Jedna hvězdička je za část ze Severočeského kraje, kde soutěžila rodina cikánů + pomocným lanem jim byla skupinka sousedů, snad nikdy nezapomenu na chvílí, kdy se dohadovali, kolik dní má přestupný rok (podle jednoho z nich 12, to by mě zajímalo, jak ho napadlo toto numero - i když teď si říkám, že si vybavil počet měsíců v roce ). Zkuste tento díl vyhledat v archívu na oficiálních stránkách ČT, myslím, že by Vás to mohlo pobavit. Přísahám, že se obyčejně hlupákům nesměji, ale tohle dostalo i mě. 30% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama