Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (161)

plakát

Kozub: Bez urážky! (2023) (pořad) 

Kozuba mám moc ráda, je pohotový, vtipný a chytrý. Ale tato show byla založena jen na vulgarismech... Za mě zklamání.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Pozor obsahuje spoiler! Na film jsem se podívala se zájmem, abych ho srovnala s knihou, kterou jsem nedávno dočetla. No asi jsem to neměla dělat :-) Dala bych filmu klidně pět hvězd, ale tolik mi toho v něm chybělo... Např. některé momenty se starostovou ženou Ilsou, i onen osudný nálet a jak je možné, že z něj vyvázla Liesel živá. Chyběly mi tam zlodějské akce s Rudim i denně poplivané dveře :-) I přesto se mi film hodně líbil a nemůžu dát méně než čtyři hvězdy. Skvělá byla hlavně Rosa Hubermannová a její muž. Doporučuji.

plakát

Lola běží o život (1998) 

Ach jo, na tenhle kousek jsem se těšila, jenže o kolik by to šlo lépe... Filmy typu "co by se dělo, kdyby to bylo bývalo jinak" mám ráda, ale tady měl být film buď delší a propracovanější - nebo paradoxně kratší a propracovanější. Prostě víc se zaměřit na jednotlivé příběhy. Relativně krátká stopáž měla asi podtrhnout rychlý spád filmu, ale tady to neklaplo tak, jak mělo. Při pasážích, kdy Lola zuřivě běží (jako) o život jsem čekala, že film dál poběží stejně nespoutaně, bohužel to tak nebylo. Na druhou stranu mě nadchla hudba, němčina (už z principu) a super červenovláska v hlavní roli. Možná jsem film měla vidět dřív než v roce 2017 - věřím, že v devadesátých letech šlo o netradiční ztvárnění. Dnes jen můžu říct - dobrý film, pobavil a vcelku příjemně mi zaplnil podvečer.

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Dlouho jsem neseděla v kině tak dlouho a předem jsem se toho trochu děsila. O to víc mě nadchlo, že jsem neměla potřebu během filmu podívat se, kolik je hodin. Po lehké skepsi ze začátku se začal film skvěle rozjíždět a posledních cca 45 minut opravdu stálo za to. Nelituji, naopak - film měl hloubku, ale výbuchy smíchu v kině u některých scén to celé příjemně odlehčovaly. To se prostě musí vidět... Dávám poctivé čtyři hvězdy!

plakát

Lidé na slunci (2011) 

Opravdu vtipná komedie s vážnými místy k zamyšlení a tomu pořádná dávka ujetosti. Prostě filmová směsice, po které ještě nějakou dobu uvažujete, co si o ní myslet a jak ji vlastně hodnotit. A to považuji za velké plus. Navíc dlouho jsem se tak upřímně nezasmála jako u této podivné komedie :-)

plakát

Výkřiky ve tmě (2006) (TV film) 

Tak strašně předvídatelné... Tak strašně průhledné... Přesto jsem se dívala až do konce a čekala nějaký zvrat. Bohužel žádný nenastal a můžu hodnotit jen jako podprůměr i v rámci TV fimů.

plakát

Nezlomný (2014) 

Angelina si vybírá těžká témata a za odvahu klobouk dolů. Neubráním se srovnání s jejím předchozím filmem a opět je děj trochu roztříštěný. Ale už zdaleka ne tak moc. Příběh je navíc ještě poutavější. Dlouho jsem váhala mezi 3 a 4* jednak kvůli roztříštěnosti děje a jednak kvůli trochu strnulému výrazu Jacka O'Connella, který ukázal nějakou mimiku až při zvedání dřevěného trámu. Ale byl to zážitek.

plakát

Lucy (2014) 

Skvělý námět, výborná Scarlett Johansson, ale tak nepovedený film... Na můj vkus to bylo bohužel více "fi" než "sci". Protože když se ze science fiction stane pohádka a když se z chytré holky stane počítač, nemůžu prostě hodnotit lépe...

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) odpad!

Ani pohádka, ani komedie, ale bizarní satira s pohádkovými postavami. Takový film si umím představit někdy večer na Artu, ale určitě ne na Štědrý večer na ČT, kdy rodinky s dětmi a milovníci pohádek čekají úplně něco jiného, a to Pohádku. Pro mě paskvil a navíc s hroznými dialogy.

plakát

Bouře ve větrovce (2014) 

Kdyby šlo hodnotit pěti otazníky, dám pět otazníků. Nevím, co si dal Paul Cabon a nevím, co si při sledování filmu dali ti, kteří hodnotili plným počtem. Ale tohle není film pro čistou hlavu :-)