Reklama

Reklama

Hannibal - Série 1

(série)
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, 2013, 9 h 16 min (Minutáž: 41–44 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

První série seriálu natočeného na motivy série filmů o Hannibalovi pojednává o doktoru Hannibalovi (Mads Mikkelsen) a jeho spolupráci s FBI. Na scénu se dostává mladý agent Will Graham (Hugh Dancy), který dokáže popsat, jakým způsobem se vražda stala. Will a Jack Crawford (Laurence Fishburne) se vydávají do ulic Baltimoru zastavit krvežíznivé vrahy. 13 dílů napětí, akce, krve, vražd, tajemna. (Varan)

(více)

Recenze (25)

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehlídka geniálních, chirurgicky zdatných a úchylných psychopatických sériových vrahů a pátrání po jejich osobách jako kulisa pro Hannibala, suverénně se vyhýbajícímu podezření a pomalu manipulujícímu Willa k naprostému šílenství. Příběhy různých maniaků některé zajímavé, některé méně, tempo se po prvních epizodách nenápadně vytrácí, aby se pak v těch posledních začalo znovu objevovat. První série si tak v průměru udržuje poměrně vysokou kvalitu. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem více, tedy mnohem více. Samotný koncept epizod kolem řezníka, osobních vztahů mezi jednotlivými postavami a to celé propojeno do zápletek vyšetřování jednotlivých případu se jevil jako skvělý nápad. Jako plus musím vyzdvihnout samotného Hannibala, i když na můj vkus tu nemá takový prostor, jaký bych si představoval. Jednotlivé případy brutálních zločinů se vydařily po všech stránkách, jsou nápadité a vizuálně naprosto dokonalé. Co funguje hůře a je kámen úrazu, že se tvůrci pokoušeli do čtyřicetiminutové epizody narvat mytologii, zvraty kolem Hannibala, do toho vztahové záležitosti, které drhly a nefungovaly. Vůbec nezbývá prostor na samotné případy, jejichž řešení bylo opravdu banální a porovnáním s takovým Sherlockem až absurdní. Hlavní hrdina, který se dokázal vcítit do role zločinců a rekonstruovat samotné vraždy byl docela úlet. Samotná postav byla otravná, vůbec nebavila, herecky nesympatická a ten prostor na úkor ostatních mě iritoval. První série začíná hodně zvolna, v půlce nabírá obrátky, jak jsem si představoval a závěr opět tempem klesá, bohužel. Rozporuplné pocity, neboť nevyužitý potenciál bije do očí.......7/10 ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z Hannibala psychiatra, který "pomáhá" FBI a zároveň "léčí" jednoho z jejich agentů, je výborný. K obsazení taky nemám žádné výtky, hlavní trio Mikkelsen - Dancy - Fishburne šlape na jedničku a dobře je doplňují i vedlejší postavy. Problém mám s určitou nekonzistentností děje i kvality jednotlivých dílů. Dost často se přešlapuje na místě, často se přeskakuje mezi dějovými linkami, některé věci jsou nedořešené, pak se k nim tvůrci vrátí po 3 dílech atp. Se zručnějšími režiséry by to dle mého názoru dopadlo o dost lépe. Nicméně na 2.sérii se i tak těším, lepší 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím 100% za Madse, ostatní víceméně nezájem, ale dávám tomu šanci (protože takhle nažehlenej kanibal, to je prostě lahoda). Postupně je to čím dál tím milejší, hlavně taková Abigail a její vztah s Hannibalem... Nicméně vynechání 4. dílu byla demence a mluvit ve stejnou dobu o předčasném ukončení seriálu stejně jako o tom, že jsou plány až do sedmé řady, to je minimálně ehm. Spokojená jsem ale vždycky, když Hannibal vaří a konzumuje vážnou hudbu. Halušky jsou ovšem věcí nevídanou a Gillian Anderson záležitostí přerozmilou. Plus je fajn vidět hostující stary typu Eddieho, Giny Torres nebo Lance. Ve velkém finále pak vynikající cliffhanger, skvělá hudba a Hannibal procházející skrze množinu stínů. Mlask. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, alebo možno práve vďaka tomu že som od seriálu s hlavnou postavou v podobe Hannibala Lectera nemal príliš veľké očakávania, nakoľko som si nedokázal predstaviť, že by sa niekto čo i len priblížil stvárneniu tejto postavy tak ako to dokázal Anthony Hopkins. bol seriál vcelku príjemným prekvapením. Po výbornom začiatku prišli dve slabšie časti. Potom však prišli vynikajúce epizódy, v ktorých bol výborný dej dôsledkom toho, že Will Graham ešte neprepadol svojej chorobe a tomu podmienenému psychickému stavu. Záver sa už viac sústredil na vzťahy medzi postavami a dobrej akcie bolo príliš málo. Ak by nebol koniec zvládnutý tak dobre, seriálu by sa možno ušlo o jednu hviezdičku menej. ()

Galerie (363)

Zajímavosti (7)

  • Tato epizoda nebyla při premiérovém vysílání na NBC odvysílána. Důvodem byl bombový útok na Bostonský maraton, který proběhl pár dní před vysíláním epizody a NBC se jí v návaznosti na tyto události rozhodla z vysílání vyřadit. Tvůrci následně uvolnily všechny scény, které byli důležité pro hlavní dějovou linku seriálu. (fabecc1222)
  • Natáčení série začalo 27. srpna 2012, natáčelo se v Kanadě. (Varan)
  • V epizóde zaznie pieseň "Vide cor meum". Tá zaznela aj v rovnomennom filme Hannibal (2001). (fAZEN)

Reklama

Reklama