Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (207)

Nos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý akční thriller v podání J.P. Belmonda, který se snaží polapit nebezpečného zločince, jenž likviduje všechny svědky svých zločinů. Až jednou, jak už to bývá, svědek přežije... Hodně jsem se těšil na závěrečný souboj hlavních postav, ke kterému se schylovalo dlouhou dobu, ale ten mě trošku zklamal. Žádné velké "hláškování" ani mnoho humoru, o to ale více akce. Není to podle mne typický Belmondo, ale přesto si jistě své příznivce najde. Slabší čtyři hvězdičky... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Smlouva je smlouva. A já ji splním." Platit Stopaře penězi zadrženými zločincům je geniální nápad. A patrně taky trošku nezákonnej. Ale já nejsem právník. Já jsem divák a chci si to užít. A v tom je trošku problém. Stopař i Jestřáb jsou totiž docela zábavní týpci, ale to mezi nimi zase tak za moc nestojí. Zejména hudbu považuju za úlet. Tohle vřískání mě strašlivě tahalo za uši ve chvílích, kdy se měla vybudovat atmosféra. Ale to je vlastně jedno. Střílí se, poučuje se, intrikuje se a vůbec to není špatný. Jen to mohlo být mnohem lepší. ()

Reklama

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo v pro sebe tak typické roli drsného bojovníka se zločinem, který nejde pro ránu pěstí daleko a musí osamoceně čelit nástrahám kriminálního podsvětí. Tentokrát není mužem zákona, ale úspěšným nájemným lovcem padouchů s přezdívkou Stopař, který má jedinou slabost a tou jsou peníze. Jeho poslední úspěšná akce v Rotterdamu znamená, že nakrkl velkou spoustu nebezpečných lidí. Osamělý hrdina, který se obrnil suchým ironickým humorem bojuje svůj samotářský boj s prohnilým systémem a organizovaným zločinem, který prorůstá do všech míst francouzské společnosti. Hlavním protivníkem je mu nebezpečný a bez skrupulí jednající lupič a vrah přezdívaný Jestřáb (Bruno Cremer). Vše jednoznačně směřuje k finálnímu dramatickému střetu muže proti muži. Michel Colombier složil dramatický hudební doprovod, který velmi dobře doplňuje vypjaté situace. Nadčasový příběh osamělého bojovníka se zločinem. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Já bych si tedy s dovolením na počest Lovce hlav jednu malou rachejtli pro radost vystřelila. Ono totiž díky za takové filmy, s ohledem na to, co je člověk kolikrát nucen shlédnout z novější produkce. Stará dobrá Francie a Bebel... "1. lekce: Nepodávej ruku tomu, koho neznáš... A neobracej se zády... Lekce číslo 3: Na nic se neptej..." ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá kriminálka. Rozhodně ne typická Belmondovina (minimum hlášek a Belmondo velmi zvážněl), ale to vůbec není na škodu. Belmondo opět hraje sebevědomého agenta, ovšem žádného lovce žen a i jeho typický nadhled chyběl (což ovšem nebylo na škodu, mnoho "vážnějších" rolí Jean nehrál). Bruno Cremer, ačkoliv má malý prostor, vytěžil z něj maximum. A ani Patrick "Coco" Fierry nebyl na škodu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)
  • Ve filmu si menši roli zahrála Belmondova sestra Muriel Belmondo, která se objevila celkem ve třech filmech, kde hrál její slavný bratr. Jedná se o snímky Lovec hlav (1976), Samotář (1987) a Neznámý v domě. (1992). (Georgex)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama