Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (207)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Já bych si tedy s dovolením na počest Lovce hlav jednu malou rachejtli pro radost vystřelila. Ono totiž díky za takové filmy, s ohledem na to, co je člověk kolikrát nucen shlédnout z novější produkce. Stará dobrá Francie a Bebel... "1. lekce: Nepodávej ruku tomu, koho neznáš... A neobracej se zády... Lekce číslo 3: Na nic se neptej..." ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Kdysi, když mi bylo 14, dávali tenhle film v televizi. Neviděl jsem první možná víc než hodinu a neviděl jsem posledních asi pět minut, protože mě to moc nebavilo. Včera jsem to shlédnul celé a tentokrát mě to už bavilo. Je to mnohem temnější a drsnější film než ostatní detektivky s Belmondem, není tu takový ten jeho typický humor, ale jedná se o poctivou drsnou francouzskou kriminálku :-) ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Lze-li i o klasické detektivce (je možné diskutovat o formě a vymezení klasičnosti) říci, že je dokonalá, pak LOVEC HLAV má ke konkretizaci takové představy až neuvěřitelně blízko. Mezní postavení stopaře na rozhraní organizovaného zločinu, zpravodajské služby a tajné kriminální policie připomíná anglický seriál RANDALL A HOPKIRK i americké lovce zločinců, kteří na základě zveřejněných oficiálních vyhlášek "dodávají" stíhané zločince do stanovených věznic prostřednictvím oficiální policie. Západoevropská akčnost je v porovnání s tou americkou reálnější, přesvědčivější a podloženou špičkovými výkony výtečných herců (Belmondo, Cremer). Nápaditý scénář a propojující se režie dotvářejí dojem dechberoucí profesionality citlivě zacházející se stupňovaným napětím provázeným nadprůměrným intelektuálním uchopením tématu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Klasická kriminálka s Belmondem coby prodlouženou a nelegální rukou zákona. Méně akce, průměrně napětí, zato mazanější hrdina a jeho protivník drsný lupič a vrah v uniformě stewarda, o které jsem se půlku filmu domníval, že je policejní. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=2dwsFCtwjew ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul tu je za takového suveréna, že by to mohlo i nudit. To by to ovšem nesměl být Jean-Paul, který, v jinak drsném příběhu, půdu pod nohama zkrátka neztrací. Ani v navýsost povedené přestřelce, odehrávající se v zapadlém opuštěném stavení, jejíž spomalovačky mi daly vzpomenout na starého dobrého Sama. Velké plus pro Bruno Cremera, jehož oči mě opravdu přesvědčily o tom, že by mi hlavou tu kulku zkrátka prohnal. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)
  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)
  • Ve chvíli, kdy Stopař (Jean-Paul Belmondo) pomůže vězňovi k útěku, schovávají se v cisterně s vínem. Když však cisternu opustí, jsou oba suší a čistí. (AllShallFall)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama