Reklama

Reklama

Kdyby nastal soudný den

(TV film)
  • Česko Americký katastrofický plán (více)

Obsahy(1)

Jak funguje obranný systém USA v době ohrožení nukleární hrozbou? Prohlédněte si tajné bunkry pro nejvyšší vládní úředníky i speciální prezidentské letadlo, které má odolat všem druhům útoků... Více než padesát let patřily k nejpřísněji střeženým tajemstvím v Americe. Teprve teď můžeme díky dokumentárnímu filmu Americký soudný den nahlédnout do plánů na největší krizi. Díky přispění historiků i představitelů amerického letectva mimo jiné pochopíme, jakým způsobem se plány na „Soudný den" realizovaly po teroristických útocích 11. září, a uvidíme jejich klíčovou roli v případné budoucí kataklyzmatické tragédii. Exkluzivní přístup do zákulisí zajišťuje neobvyklý pohled na vysoce profesionální tým E4-B ve chvíli, kdy se rozezní alarm. Kamery tyto elitní piloty neopouští ani ve chvíli, kdy naskočí do nejmodernějších stíhaček a vystřelí na (nebo nad) místo ohrožení. Americký soudný den odhaluje překvapivé detaily, které dokazují, že prezident Spojených států a další vysocí vládní představitelé jsou v případě krize chráněni mnohem lépe, než si dokážeme představit. (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument o tom, jak by se dalo zachránit vedení naší civilizace. Svět bohužel není zrovna bezpečné místo k žití a nebezpečných drbanů je na světě stále více než dost....Nicméně - jestli to takto bylo puštěno na veřejnost, dnes je celé zabezpečení jistě řešeno jinak. ()

2K12Kub 

všechny recenze uživatele

Typicky americký, ale celkem zajímavý dokument o coby-kdyby: jaderná válka proti USA. Dovolí nám nahlédnout do bunkrů a úkrytů pro americkou vládu pro případy největšího ohrožení - například komplex pod Cheyennskou horou známý ze seriálu Stargate SG-1. Pro diváka, co se o podobné záležitosti nezajímá to bude ovšem velmi nudný pořad, co se omezuje na výčet faktů a popis pomyslných scénářů. ()

Reklama

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Další z účelových dokumentů jak nás vystrašit a proč je nám třeba nadále oklešťovat svobodu... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Člověk by až nevěřil, jak to ti Amíci mají vymakané. Tento dokument mi zprostředkoval naprosto nový a mnou dosud nepoznaný pohled na záchranné "projekty" Americké vlády, o nichž jsem dosud neměla nejmenší tušení. Jasně, člověku je nejspíš jasné, že něco takového funguje, ale až v takové míře... To jsem byla opravdu překvapena:) Krása, jak to všechno mají pro sebe naplánované. Šak jasné, myslet hlavně na sebe, lid je vedlejší:) Nejpodstatnější informace je nám odkryta v závěru, kde zhruba zazní: "Vlastně vůbec nevíme, zda tyto plány pro Soudný den budou fungovat." Dobré vědět:D ()

loki5 

všechny recenze uživatele

No docela blábol. Krásná ukázka jak se dají rozfofrovat miliardy dolarů na zařízení která jsou kompletně k ničemu. Co na tom, že je z ameriky škvarek hlavně když je president v bezpečí a s ním i kongresmeni :-D. Mě dostala věta, že bez tohoto plánu by se amerika zhroutila. Ale hlavně, že je to potřebnější než kdykoliv před tím. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama