Reklama

Reklama

Berserk: Ógon džidai hen III – Kórin

  • Japonsko ベルセルク 黄金時代篇Ⅲ 降臨 (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Kumpanie Jestřába se bez Griffitha a Gutse skrývá v tmavých lesích a pod velením bojovné Cascy jen s vypětím sil vzdoruje královské armádě. Potřebné povzbuzení přinese návrat neohroženého Gutse a k obnovení původní síly má dopomoci osvobození uvězněného vůdce Griffitha. Výsledkem je trpké zklamání a složité dilema pro Cascu. Sled událostí ale vzápětí nabere zcela jiný směr, do hry se vrací talisman Behelit a o slovo se konečně rázně přihlásí démoni. Nastává temná éra, Griffith je postaven před osudové rozhodnutí a začíná věčný boj Gutse s přízraky – zrodí se Black Swordsman. (Dont)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (74)

novoten 

všechny recenze uživatele

Když temnota obestírá obzor a Behelit ukáže svou pravou tvář, to se pak jeden může doslova přetrhnout a přesto osud všech zúčastněných mění jen za cenu velkých ztrát. Ta smrtící gradace čím dál depresivnějšího působení hlavních postav bere dech, ale protože se finální třetina dá sledovat jen s velkým nervovým vypětím, na nejvyšší hodnocení to tentokrát nestačí. Paradoxně právě ony zničující chvíle a fatálně otevřený konec byly tím, co v mých očích posouvalo seriálového Berserka mezi legendy. Teď mě naopak vědomí neodvratného pekla značně deprimovalo a chtěl jsem z něj být co nejdřív venku, hlavně proto, abych mnoho let po zhlédnutí seriálu viděl, co bylo dál. A nutno říct, že navzdory faktu, že jsem se vše dozvěděl během pár záběrů a vět, zůstávám spokojený. Jako finále trilogie zlatého věku úžasné a jako příslib (snad) věcí budoucích ještě lepší. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Pay heed, struggling one. Soon, a storm of death and madness that will rage around you that no mortal can atone for." U prvních dvou částí trilogie můžu polemizovat nad tím zda je lepší původní seriál nebo obrazově vypiplaná, ale dějově střídmější kinoverze. V případě té třetí mám jasno. Především závěrečné děsivé inferno, včetně nového dovětku, snad ani nešlo zpracovat líp. Ságu "Berserk" řadím k tomu nejlepšímu co jsem kdy v žánru anime viděl. Jak pro sympatické a tajemně mnohovrstevnaté hlavní postavy, tak pro uhrančivý příběh odehrávající se ve snově malebném středověku, jenž se tak často překlápí do surové noční můry. Tam, kde už standartní západní produkce řadí zpátečku, se tady šlape na plyn. ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Doufám, že tahle minisérie byla natolik úspěšná, aby vynutila další pokračování. Protože zatím to vypadá nadějně a zfilmování následujících částí mangy by bylo prostě super. Tenhle film se mi ale jako celek nelíbil tak jako předchozí dva. Sice graficky to bylo skvělé, ale tak trochu neuměle se to snažilo filozofovat, přitom to používalo jen příměr s hradem, který se tam opakoval až moc. Samozřejmě tahle část mangy je plná otázek o podstatě osudu, života atd. Ale mohlo se to určitě udělat líp, aby to nevyznělo nudně a nevypadalo, že to je tam jen tak strčené jako protiváha krvavých orgií. Ušetřený čas se mohl naprat do normálního děje, ve kterém se (jako obvykle) nečtenář mangy pravděpodobně ztratí. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl trilogie je jednoznačně nejtemnější, démonické zakončení dostává i daleko větší prostor než tomu bylo v seriálu. Je tedy proto výrazně propracovanější a lépe vysvětluje některé události (ať už pomocí opakujících se flashbacků do Griffithova dětství nebo prostřednictvím postavy Skull Knighta). Ale třeba nečekaný návrat Gutse ke kumpanii se mi zamlouval mnohem víc v seriálu. Druhá polovina filmu je už hodně filosofická, pro diváky neznalé souvislostí to může být obtížně stravitelné. Doufám, že se jednou dočkáme filmového zpracování i dalších částí mangy. ()

Stefi. 

všechny recenze uživatele

cca 5 let čekám na ukončení původního Kenpū denki Berserk . Nakonec jsem se ho dočkal ale jenom z půlky. Nová Berserk trilogie je super, naneštěstí pro neznalce původní TV série nebo ještě líp mangy, je to poloviční zážitek, především skrze kratší stopáž. Což pro zasvěcené nemusí být nutně zlo, spíše mi vadilo přespříliš umělé CGI, které osobně nemusím a dávám přednost původní animaci z roku 1997 i když byla plná statických obrazů. Každopádně mě tohle dílko potěšilo, dozvěděl jsem se pár nových věcí, především okolo zatmění a konečně vím kdo je Kostěj. Vážně doufám, že se někdy dočkáme filmů dalších :) Objevit se u nás v kině, nebo nedej bože na BD/DVD minimálně jeden lístek/disk by určitě prodali. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama