Reklama

Reklama

Elitní komanda zblízka

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Dokumentární / Reality-TV / Akční
Česko / USA, 2012, 26 min

Obsahy(1)

„Speciální operace" jsou zvláštními jednotkami armády, policie nebo zpravodajských služeb, vysoce kvalifikovanými pro specifické oblasti městských válek za použití různých speciálních zbraní a technologií. Za posledních 40 let všechny světové supervelmoci sestavily podobné skupiny pro lepší vedení boje, boj proti terorismu a pro vysoce riskantní policejní operace. Terry Schappert slouží v současné době u A týmu Speciálních jednotek armády Spojených států amerických. Je odborníkem na malé zbraně, demolice a konvenční i nekonvenční vojenské taktiky. V této napínavé sérii představí hloubkovou analýzu scénářů současných bojů zblízka a odhalí, jak moderní armáda, policie a soukromé organizace - a občas dokonce teroristé a kriminální spolky - vedou městské války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (42)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Od tohoto pořadu jsem čekal hodně, ale očekávání nesplnil. V globálu se tu dokolečka dokola opakují 3 základní pravidla jen v různých situacích. Ukázka zbraní je zajímavá, ale velmi svižná, ostatně jako celý pořad. Největší slabinou je dle mne zběsilý střih. Uvidíme zda to další díly nezlepší, ale ty co jsem doposud viděl bych hodnotil zcela stejně. 3z5 ()

Ondrej120 

všechny recenze uživatele

Zatím mám rozporuplné pocity. Některé věci byly opravdu fajn a mě osobně vždycky fascinovalo vojenství. Ale první díl trpěl stálým opakováním jednoho a toho samého a to jak lokace které měli být v Iráku a Irsku byly jasně natáčené v ČR mě přišlo spíš úsměvné. No zatím dávám 60% a věřím že příští díl bude lepší. Při 2 dílu přišlo příjemné překvapení. Bylo to svižnější, akčnější a vlastně celkově lepší. Už se tam neprobíralo pořád dokola jedno a to samé. Oproti 1. dílu výrazně lepší. Doufám že to tak bude pokračovat. 80% ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Prostor pro zlepšení tu je, tak snad příště, název není příliš přesný, bo se jedná jen o boj na krátkou vzdálenost (ale jeden díl je o sniperech), kdežto tato problematiky je daleko rozsáhlejší a ne jen o boji na blízko. Lokace typu Irák, Irsko či dokonce USA nejsou opravdové (podle baráků bych to vypadá na ČR popř. Slovensko). URNA moc prostoru nedostala, jen je tu lektor střelby, nějaký sniper a medik. Jinak opakování záběrů a informací kvalitě nepřidá spíš naopak. Terry Schappert jako vypravěč působil dobře a jeho lámavá čeština byla zábavná. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Seriál má pár úskalí (obzvlášť pro diváka z ČR). I když se série tváří jako Made in USA, je v ní slyšet čeština a "někde v Iráku" vypadá jako louka za Prahou... navíc ten domentárně-americký styl (vše 10x za díl zopakovat, točit dokola povedené záběry, atd.) celkem lezou na nervy. Díky tomu se z 26minut stopáže cca 6 díváte na pokaždé stejný úvod a titulky, 10 minut jsou recyklace a pouze zbytek je na co se dívat... tedy relativně. Pokud někoho bere se kouknout jak Terry nebo někdo v kukle z něčeho vystřelí a pak se dozvíme jaká je to paráda... tak jó. Díly mají hodně proměnlivou úroveň a nechutnou tendenci se opakovat/kopírovat. Takže zvažuji jestly dvě, nebo tři... nakonec dám asi 3, ale berme to jako hoooooooodně slabé tři a sledované ze záznamu (recyklace lze přetáčet). ()

BenderG 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle hodnotím 5*. Jediné co mi opravdu vadilo, je krátká stopáž. Chtělo by to dvojtou dávku. Poznat to šlo hlavně u zbraní, kde jsem se nic nového nedozvěděl, ale očekával jsem opak. Dabing Stránského byl OK, ovšem neustálé opakování, které je v emerických dokumentech zvykem, mně trochu lezlo krkem. Nicméně, celkový dojem to nezkazilo a pokud se pořad ponese v podobném duchu, nemám s hodnocením problém. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Do většiny simulovaných akcí jsou během natáčení nasazováni především členové české armády. (honzik10)

Reklama

Reklama