Reklama

Reklama

Elitní komanda zblízka

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Dokumentární / Reality-TV / Akční
Česko / USA, 2012, 26 min

Obsahy(1)

„Speciální operace" jsou zvláštními jednotkami armády, policie nebo zpravodajských služeb, vysoce kvalifikovanými pro specifické oblasti městských válek za použití různých speciálních zbraní a technologií. Za posledních 40 let všechny světové supervelmoci sestavily podobné skupiny pro lepší vedení boje, boj proti terorismu a pro vysoce riskantní policejní operace. Terry Schappert slouží v současné době u A týmu Speciálních jednotek armády Spojených států amerických. Je odborníkem na malé zbraně, demolice a konvenční i nekonvenční vojenské taktiky. V této napínavé sérii představí hloubkovou analýzu scénářů současných bojů zblízka a odhalí, jak moderní armáda, policie a soukromé organizace - a občas dokonce teroristé a kriminální spolky - vedou městské války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (42)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Od tohoto pořadu jsem čekal hodně, ale očekávání nesplnil. V globálu se tu dokolečka dokola opakují 3 základní pravidla jen v různých situacích. Ukázka zbraní je zajímavá, ale velmi svižná, ostatně jako celý pořad. Největší slabinou je dle mne zběsilý střih. Uvidíme zda to další díly nezlepší, ale ty co jsem doposud viděl bych hodnotil zcela stejně. 3z5 ()

umbjaz odpad!

všechny recenze uživatele

(6.9. 2012)fašismus nyní do každé rodiny... aneb všichni by jste se posraly, kdyby kolem vás lítaly vostrý! (7.9. 2012) tak jsem teda byl donucen vidět celí první díl od začátku až do konce... příjde mi to jen jako další chrabrý američan, co vám musí říct, že oni jsou ti nejlepší a jak je strašná a důležitá válka s terorismem. a pan potetovanej antropolog je vážně celkem trapnej. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Jednak z toho, že dokument není ani tak český jak se původně tvrdilo, ale spíše se jen natáčel v ČR štábem COOLu a zadání měl od zahraničních producentů. Díky tomu můžeme vidět převlečené členy URNy do amerických uniforem s popiskem "operace Delta Force" a podobné lahůdky, při kterých slyšíme lámanou americkou angličtinu. Také nerozumím tomu, proč se tam udávají nesmyslné lokace jako "Irák", "Irsko" (přitom se evidentně jedná o louku v ČR) jenom proto, abychom viděli deset vteřin vojáka s útočnou puškou v ruce a následoval další zběsilý střih. Největší slabinou dokumentu je tedy jeho chronologie a paradoxně i obsah, kdy z 25 minut stopáže se čtvrtinu jen opakuje už jednou řečené, další čtvrtinu se ukazují naprosté zbytečnosti (viz výše) a zbytek se "informuje" divák, ale stylem, že pokud o dané tématice předem nic nevěděl, těžko to z těch dvouvteřinových animací a naprosto nepochopitelně prostříhaných ukázek, těžko pochopí. Osobně netuším čím budou chtít tvůrci zaujmout příště, u prvního dílu se jim to rozhodně nepovedlo. 55% ()

BenderG 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle hodnotím 5*. Jediné co mi opravdu vadilo, je krátká stopáž. Chtělo by to dvojtou dávku. Poznat to šlo hlavně u zbraní, kde jsem se nic nového nedozvěděl, ale očekával jsem opak. Dabing Stránského byl OK, ovšem neustálé opakování, které je v emerických dokumentech zvykem, mně trochu lezlo krkem. Nicméně, celkový dojem to nezkazilo a pokud se pořad ponese v podobném duchu, nemám s hodnocením problém. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený dokument, jehož kvalitu trochu sráží české pojetí originální produkce, zpočátku hlavně "Bayovsky" chaotická kamera, jenž se kupodivu s každým dílem zlepšuje, a adaptace ilustračních záběrů v českém prostředí (přeci jen krajinu podobnou Kandaháru tu těžko uspokojivě napodobíte). I když tady je to celkem dané. Jinak koncepce pořadu je celkem dobře rozvržená - koncept boje, pomůcky a postupy a nakonec již zmíněná ilustrační ukázka. Půlhodinová stopáž je akorát, vzhledem k tomu co zmiňují na konci recenze, neboť obligátní hodina, kterou by obdobný pořad dostal na cizí kabelovce, by byl pří zpracování pořadu asi příliš (jak pro koho samozřejmě). Terry Shappert hovoří věcně "polopolopaticky", tak aby to pochopil gaučový typ a zároveň aniž by nad tím profesionál musel ohrnovat nos, rozebírá od obecností (na svoje lidi nemířit) až po detaily (signály před vstupem do místnosti), a občas, mimo dabing, předvede svou lámanou češtinu. Po této stránce nemám výhrad. Pořad si nese jakési stigma překlenutí akčně-odborných dokumentů ála Discovery k českému divákovi, jenž je zvyknut na trochu volnější tempo, což je samozřejmě otázka rozdílné televizní kultury . Přesto má cool u mne plus za odvahu pustit se na českém TV trhu do něčeho takového. Hodnocení 75% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Do většiny simulovaných akcí jsou během natáčení nasazováni především členové české armády. (honzik10)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno