Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Belmondo coby standartní hrdina. Drsňák co si poradí v každý situaci a rozdává rány a hlášky. Tady se přeci jenom trošku přitvrdilo a souhlasím, že záporák je správnej psychouš. Možná mohl mít i větší prostor. Akční scény slušný. Ty umí Francouzi asi nejlíp v Evropě to není nic novýho. Co ten film trochu kazí, je ten malej fracek, kterej byl fakt votravnej a mohl dostat aspoň trochu na prdel. Toť vše. Dám lepší průměr.60% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Drsňácká póza je v tomhle případě příliš na efekt a často nejen proti logice, ale i proti všemu ostatnímu. Několik nevinných by například mohlo žít, kdyby Stan nechtěl být párkrát za frajera. Všichni zúčastnění rozhodně uměli lépe, v osmdesátkách už se ve Francii tak nějak jelo na půl plynu a staré klasiky se vzdalovaly (na druhou stranu, Lescautová byla pořád ještě daleko :) ). ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Možná, že se mýlím, ale tahle "Belmondovka" na mě udělala hluboký dojem. Já jsem prostě věřila policajtovi-Belmondovi alias komisaři Stan Jalardovi každé slovo. Zahrál to tak bravurně, že si myslím, že musel prodělat u kriminálky extra školení. Jedinečná je závěrečná scéna, kdy Jalard už má v šachu u zdi psychopatického zabijáka Schneidera a klidně mu do ksichtu říká : " Dvacet let. Slibuji ti dvacet let toho nejstrašnějšího kriminálu, bez ženské, se zkaženým žrádlem, se studenou pryčnou, bez možností odvolání. Vyjdeš-li vůbec, bude z tebe stará nepotřebná troska...". Možná, že slovosled byl trochu jiný, už je to přece jenom 20 let co jsem to viděla (ale 3x), ale význam je přesný. Báječný film - chci ho vidět klidně i po čtvrté. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

He, co to? 76%? Vážně? Zbožňuju "Profesionála", mám rád "Dobrodruha"... a i většinu ostatních Belmondových hrdinů. Mají vtip, nechybí tam poctivá akce a super drsný hlášky i krásný ženský... ale tohle... to byl prostě blábol. Začátek se smrtí kolegy ústředního hrdiny postrádal jakoukoliv známku alespoň náznaku emocí, Belmondo není nikterak přesvědčivý ani v roli sukničkáře, ani policisty, nebo nedejbože náhradního opatrovníka malého dítěte - ne, že by to musela být nutně chyba herce, ono se s tím scénářem asi moc vykouzlit nedalo. Muzika je nevýrazná a možná spíš rušivá... Ano - mám Jean Paula rád a možná jen proto jsem film dokoukal až do konce. Ale přestřelit kvůli tomu naprosto neopodstatněně hodnocení jako většina těch superlativy sršících komentářů tady v horních bodových pozicích tedy nehodlám. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Francouzská "drsná škola" v podání mistra svého oboru J.P.Belmonda. Na rozdíl od "drsné školy" v USA, připadá mi ta francouzská drsnější, nebo spíše syrovější. Osobně mi bližší je ta francouzská a s charismatickým Belmondem nemá chybu. A Jean-Piere Malo? Prototyp úchylného hajzla. Klasika, nostalgie, deprese... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)
  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)

Reklama

Reklama