Reklama

Reklama

Muž, který se mi líbí

  • Francie Un homme qui me plaît (více)

Obsahy(1)

Henri (Jean-Paul Belmondo) je úspěšným skladatelem filmové hudby, který přijíždí do Los Angeles za svou další zakázkou. Na natáčení se setkává s příjemnou francouzskou herečkou Françoise (Annie Girardotová). Ze začátku nezávazný vztah na jednu noc se mezi nimi postupně mění na silnější pouto. Těžké rozhodnutí o dalším pokračování jejich vztahu odsouvají a užívají si společné chvíle až do okamžiku, kdy se Françoise musí vrátit do New Yorku na natáčení. Teď již rozhodnutí odložit nelze. V sázce je však velmi mnoho. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První třetina je velmi slabá, ani bych neřekla, že ji režíroval Lelouche, ale pak následuje to, co umí nejlépe: silně vyprávěný jednoduchý příběh. Jak už bývá u Lelouche tradicí, opět se zaměřil na silnou hudební stránku, kterou svěřil svému oblíbenci Leiovi. Duo Belmondo - Girardot se mi více líbilo v Bídnících. ()

Vodou 

všechny recenze uživatele

Já jsem si při sledování filmu přál, abych mohl dát 4 hvězdičky. Ten námět, téma se mi velmi líbilo. Ale musím dát jen tři. Ten důvod patrně spočívá v Belmondovi. Mám pocit, že ta role měla být svěřena někomu jinému. Ne že by J.-P. Belmondo byl špatný herec, ale tadyta postava vyžadovala prožití si těch různých situací, zkrátka větší pravdivosti a to mi Belmondo nebyl schopen dát. Naopak Annie Girardot byla v té civilní podobě naprosto důvěryhodná a moc se jsem si jí užil. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nikdy jsem Bebela neviděl hrát civilněji. Ano jistě, hrál dramatičtější role než roli Henriho, ale to byly většinou románové postavy, tohle mě fakt přišlo jak z jeho života. Navíc jim to s Annie tak moc slušelo, že jsem si říkal, že je úplná škoda, že nejsou reálný manželé. Ten příběh působí přirozeně a vztah absolutně nefilmově, takovýmu vývoji jsme fakt neměl problém uvěřit. Ve filmu je hlavně zpočátku pár usměvných momentů, prostřední část je zase užasně pohodová a Bebel s Annie v amerických exteriérech září štěstím a nejednou mě napadlo kdypak si já udělám nějakou velkou cestu Amerikou, jenže jak příběh spěje ke svýmu konci, začal jsem tušit, že místo v sektoru pro emoce začíná už pěkně bublat a scéna kdy zpívá ta špatně ozubená zpěvačka svůj song, na minutu utichnou dialogy a vše se zaměří jen na oči hlavních hrdinů do mě vešla hodně tvrdě. Od tý doby jsem si moc přál jen jeden určitý konec a nevybavuju si kdy jsem byl v nějakým vztahovým filmu tak napjatý, jako při závěrečný scéně na letišti a strašně si přál..... . ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jejich cesty svedla dohromady práce, ona je herečka a on k natáčenému filmu skládá hudbu, takže spolu stráví nějaký ten čas jen okukováním a seznamováním, no a jakmile to mezi dvěma zadanými kolegy začne jiskřit, snímek začne nabírat otáčky a to nejen cestováním po Americe.. Filmový pár Annie Girardot a Jean-Paul Belmondo nádherný, krásně se mi na ně koukalo, měla jsem pocit, že se dívám na život, ne na film.. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si včera pochutnal na výkonech obou francouzských hvězd. Nádherné dialogy, u kterých nevíte, jestli jsou myšleny vážně nebo ne. Ano jsou tu i zbytečně dlouhé pasáže, kde se nic neděje, ale jinak takto podle mě má vypadat romantický film ze života. Trošičku mi připomněl film Před úsvitem, který mám moc rád. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Časti filmu boli natočené v Monument Valley a Goulding Trading Post v Utahu. (Arsenal83)
  • Přibližně 15 minut před koncem zpívá starší paní naživo na mikrofon píseň „Just A Closer Walk With Thee“ – stejnou jako zpíval Harry Dean Stanton ve filmu Frajer Luke (1967), rovněž naživo. (bjh)

Reklama

Reklama