Reklama

Reklama

SEAL TEAM six

(TV film)
  • Česko Tajemství jednotky Seal Team 6 (více)

Obsahy(1)

Zákulisí elitní vojenské jednotky SEAL Team 6 odkrývají její bývalí příslušníci. SEAL Team 6 je zvláštní jednotka amerického námořnictva, která uskutečnila přísně tajnou misi k dopadení nejhledanějšího teroristy světa Usámy bin Ládina. Špičkově vycvičení vojáci jsou nasazováni pouze do nejcitlivějších a nejnebezpečnějších operací. Stupeň jejich utajení dosahuje takové míry, že oficiálně prakticky neexistují. Ve filmu hovoří bývalí příslušníci této jednotky a další členové SEALs o historii, výcviku a taktických postupech útvaru. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

zjs 

všechny recenze uživatele

Bych chtěl jen dodat ke slovům freemena, že aby mohl takový film být natočen s vojenskou podporou a vybavením, tak každé slovo scénáře muselo byl schváleno či vylepšeno. Film obsahuje směšný výslech, nerealistické pronásledování v autech v Pákistánu, útrpně nudné střihy, jak se vojáci loučí se svými rodinami, a pak už jenom ten závěr :-), takže dvě **. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument o speciální tajné vojenské jednotce samozřejmě nemohl nabídnout nic víc než to, co už kdysi bylo někým řečeno či napsáno. Přesto pro vojenského laika jako já to byl poučný dokument alespoň z toho hlediska, že jsem si připomněl jejich staré akce (Mogadišo, Bin Ládin) a dozvěděl se o nových (záchrana kapitána Richarda Phillipse). A také jsme trochu nakoukli pod pokličku speciálních jednotek. ()

Reklama

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Tj zajímavý, tj poprvý, co mi kunda na takovym postu nevadí. Respektive modelka. Asi nemá díru v hlavě jen na to, aby kouřila ptáka. Bez ohledu na to, jak je to smyšlený příběh. Skvělý herecký obsazení. To je pravej opak … a Marka Wahlberga! To byly dva nejhorší filmy o Sealech vůbec! To střílení měli nechat na profících. Já nesnáším ty jejich teplý homevidea, nejtvrdší jednotka nemá žádné závazky, rodinu. Jesli je to podle skutečnosti, tak jsou to sráčové. A nakonec vám mužu říct, že nemáte ani páru, jak hluboko v prdeli. Už jenom to, jak se dva filmy mužou tolik lišit v provedení samotné akce, výstrojí, baterky místo nočního vidění, zbyly jen dva vrtulníky, pád jednoho se jim nepodařilo utajit, proč to nevyužít ve svůj prospěch, ale vážně pochybuju o jejich připravenosti. To by dalo tolik práce ho přivést živého, vždyt to dělají pořád! A především, pokud svoboda prasat na západě, jejichž cílem je pohodlí, stojí tolik, aby metody nám prezentované jako čiré zlo, se staly obecnou součástí výslechu a dosahování výsledku, tak Váš život má přesně takovou hodnotu jako prostředky, kterými jste chotni za něj bojovat, respektive pár vybraných psychopatu. A především, problém není terorismus, ale váš zhovadilý zpusob života obecně, který se soustředí jen na … Kdyby to bylo tak jednoduchý, odstranit všechno zlo jedním výstřelem do hlavy. Ve skutečnosti PRASE se t válka. Metody, které používáte, zpusob boje, je jako rukopis, a ten váš se neliší od rukopisu dáble. Američani byly deset let v Afghanistánu a Iráku uplně z jiného duvodu. A nemyslim ropu nebo zemní plyn. Ten duvod je mnohem zajímavější. - My wife anch child is stronger than hunderd of us - Give me something to chew - Týpek, kterej shodí dvě budovy obchodního centra charterovými lety, si nepohlídá perimetr svý oblasti. ()

freemen 

všechny recenze uživatele

Každý kdo se jen o trochu více zajímá o tuto speciální jednotku, tak by mu tento dokument neměl uniknout. Už jenom proto, že se v něm sešly bývalí členové této jednotky jenž vystoupily z anonymity utajení, a staly se víceméně veřejně známými osobnostmi. Například Richard Marcinko jenž tuto jednotku vytvářel a jehož první kniha Profesionální válečník v podstatě utvářela první ucelené informace o této jednotce. Dále Howard E. Wasdin jehož memoárové vzpomínky odstřelovače u seal team six opravdu stojí za přečtení. Za zmínku taktéž stojí Christopher Mark Heben jenž se už stal takovou celebritou jakožto bývalý seal . Samotný dokument je zajímavý už jenom tím že poodhaluje samotný výcvik u této jednotky. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Polovina dokumentu je jen takové testosteronové americké chvástání ( jsou nejlepší, nejdrsnější... a ani se neřekne proč ), ale potom, kdy je popisována jednotka, jak vzniká a kdo ji tvoří ( borci co v ostatních seal teamech mají odslouženo minimálně šest let - takže tam asi není nikdo, kdo neví jaký to je zabít člověka) a hlavně trénink - obzvláště co musejí adepti uplavat se zavázanýma nohama a rukama. Pak je tam krátký popis dopadení Bin Ládina a vše je lemováno vzpomínkami skutečných členů jednotky. Docela lahůdkový dokument,. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama