Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (28)

plakát

Kilo Dva Bravo (2014) 

Už dlouho jsem se tak nenasmál,ale né kvůli filmu samotnému ale zdejším komentářům.Je zřejmé že většina jsou armádními experti a hlavně specialisté EOD. Pro ty zdejší gaučové experty – Explosive Ordnance Disposal.:-) Ti kluci měli prostě smůlu že se dostali do minového pole. Takových je v Afghánistánu mraky. Dělali to co dělat měli.Pohyb v neoznačeném minovém poli má svá určitá pravidla a co jsem sledoval tak nijak porušeny nebyly.Ti kluci prostě jen chtěli zachránit své zraněné kamarády..tohle většina zdejších komentátorů nikdy nepochopí tak jako ti co je nazývají zelenými mozky. A to že píšete že nechápete za co ty medaile dostaly jen znamená že jim je jen prostě závidíte..Je to prostě taková trapná česká vlastnost. Nicméně můžete zvednout svou prdel od pc a jít si je tam zasloužit ale takoví hrdinové asi nebudete....

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Zoufalý člověk dělá v zoufalé situaci absurdní věci které by v normální situaci nikdy neudělal. Viz hořící člun. Takovou zkušenostmi nabitou postavu jsem už na plátně hodně dlouho neviděl. Většina lidí by se na to měla povinně kouknout, jak se řeší krizové situace.

plakát

Šest výstřelů (2012) 

Co je na tom filmu dobrého? Vůbec nic! Tohle snad není ani béčko..Postavy směšné, akce tragická. Přestřelky vypadají jako by jej točil nějakéj fušér co v životě neviděl ani zbran. Děj ani nebudu komentovat..ta jedna hvězda je za Van Damma.

plakát

Nevědomí (2013) 

Úvodních dvacet minut skvělá výprava a hlavně epický soundtrack..Druhá půlka o malinko slabější,ale jako celek výborné.

plakát

SEAL TEAM six (2011) (TV film) 

Každý kdo se jen o trochu více zajímá o tuto speciální jednotku, tak by mu tento dokument neměl uniknout. Už jenom proto, že se v něm sešly bývalí členové této jednotky jenž vystoupily z anonymity utajení, a staly se víceméně veřejně známými osobnostmi. Například Richard Marcinko jenž tuto jednotku vytvářel a jehož první kniha Profesionální válečník v podstatě utvářela první ucelené informace o této jednotce. Dále Howard E. Wasdin jehož memoárové vzpomínky odstřelovače u seal team six opravdu stojí za přečtení. Za zmínku taktéž stojí Christopher Mark Heben jenž se už stal takovou celebritou jakožto bývalý seal . Samotný dokument je zajímavý už jenom tím že poodhaluje samotný výcvik u této jednotky.

plakát

Škola zelených baretů (2005) 

Pokud plánujete kariéru u armády u speciálních sil tak vřele doporučuji tento dokument. Asi některým snílkům otevře oči.…Jak říká Mário, hledej víru na dně..nic víc, nic míň. Všechno je to o tom jak to máte v hlavě srovnané..:))

plakát

Patrola (2012) 

Ex marinák se vrací..Z bojů ze zálivu do boje v LA. Úvodní prolog Briana Taylora(Jake Gyllenhaal) je více než výmluvný. Proti takovým zmrdům platí pouze devitimilimetrový argument s dutou střelou. Gyllenhaal a Peña jsou více než dobří,jsou sakra dobří.

plakát

Prometheus (2012) 

Co já na to říkám?...Excellent!..Vizuální koncert pro mé oči. Sice konec malinko slabý, ale až tak moc mi to neva..:))

plakát

Povinnost a čest (2012) 

Podle některých zdejších komentářů tenhle film zřejmě docení jen fanoušci moderního válečnictví, potažmo SF jednotek. Dovolím si ho v něčem srovnat s černým jestřábem. Byl natočen podle událostí z roku 1993, kdy před kamerami zahraničních novinářů probíhal lynč Amerických vojáků. Jistě, dějově a příběhově tento snímek nesnese srovnání s Act OF Valorem, ale jistá paralela tu je. Minulý rok, pár měsíců po úspěšném útoku Američanů na nejvyššího šéfa, dochází ke katastrofě kdy je v provincii Wardak sestřelen povstalci CH-47 Chinook. Na palubě zahyne 37 spojeneckých vojáků a mezi nimi především 17 operátorů SEAL. Právě tady, bych viděl z jednu příčin proč snímek vlastně vzniknul. Vzdává hold vojákům, o něž se jen málo dozvídáme. Svět speciálů je skryt před veřejnosti a tento snímek nám ukazuje něco z mála utajených operací, jenž probíhá dennodenně. Podle informací si ve filmu zahráli příslušnici seal v aktivní službě a jde to poznat. Nejenom na vybavení a taktice ale především v dobře provedených samotných akcí. Především první akce byla opravdová lahůdka. Do detailu provedená akce, jenž protivníkovy nedala sebemenší naději. Zvlášť použití podpůrné palby vedené ze dvou člunů pomocí miniganu vulcan je neskutečný zážitek. Tomu říkám pořádné palebné krytí..pašíci jsou bez šance.:)) Dokonce i ten patriotismus, co amici všude cpou tady není nijak Zvlášť rušivý. Naopak, je dávkován v přiměřeném množství. Tomu vše ještě podkresluje skvělá hudba. Troufám si říct Act Of Valor je zatím to nejlepší co se natočilo o moderních SF.