Reklama

Reklama

SEAL TEAM six

(TV film)
  • Česko Tajemství jednotky Seal Team 6 (více)

Obsahy(1)

Zákulisí elitní vojenské jednotky SEAL Team 6 odkrývají její bývalí příslušníci. SEAL Team 6 je zvláštní jednotka amerického námořnictva, která uskutečnila přísně tajnou misi k dopadení nejhledanějšího teroristy světa Usámy bin Ládina. Špičkově vycvičení vojáci jsou nasazováni pouze do nejcitlivějších a nejnebezpečnějších operací. Stupeň jejich utajení dosahuje takové míry, že oficiálně prakticky neexistují. Ve filmu hovoří bývalí příslušníci této jednotky a další členové SEALs o historii, výcviku a taktických postupech útvaru. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

freemen 

všechny recenze uživatele

Každý kdo se jen o trochu více zajímá o tuto speciální jednotku, tak by mu tento dokument neměl uniknout. Už jenom proto, že se v něm sešly bývalí členové této jednotky jenž vystoupily z anonymity utajení, a staly se víceméně veřejně známými osobnostmi. Například Richard Marcinko jenž tuto jednotku vytvářel a jehož první kniha Profesionální válečník v podstatě utvářela první ucelené informace o této jednotce. Dále Howard E. Wasdin jehož memoárové vzpomínky odstřelovače u seal team six opravdu stojí za přečtení. Za zmínku taktéž stojí Christopher Mark Heben jenž se už stal takovou celebritou jakožto bývalý seal . Samotný dokument je zajímavý už jenom tím že poodhaluje samotný výcvik u této jednotky. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument o speciální tajné vojenské jednotce samozřejmě nemohl nabídnout nic víc než to, co už kdysi bylo někým řečeno či napsáno. Přesto pro vojenského laika jako já to byl poučný dokument alespoň z toho hlediska, že jsem si připomněl jejich staré akce (Mogadišo, Bin Ládin) a dozvěděl se o nových (záchrana kapitána Richarda Phillipse). A také jsme trochu nakoukli pod pokličku speciálních jednotek. ()

Reklama

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Tj zajímavý, tj poprvý, co mi kunda na takovym postu nevadí. Respektive modelka. Asi nemá díru v hlavě jen na to, aby kouřila ptáka. Bez ohledu na to, jak je to smyšlený příběh. Skvělý herecký obsazení. To je pravej opak … a Marka Wahlberga! To byly dva nejhorší filmy o Sealech vůbec! To střílení měli nechat na profících. Já nesnáším ty jejich teplý homevidea, nejtvrdší jednotka nemá žádné závazky, rodinu. Jesli je to podle skutečnosti, tak jsou to sráčové. A nakonec vám mužu říct, že nemáte ani páru, jak hluboko v prdeli. Už jenom to, jak se dva filmy mužou tolik lišit v provedení samotné akce, výstrojí, baterky místo nočního vidění, zbyly jen dva vrtulníky, pád jednoho se jim nepodařilo utajit, proč to nevyužít ve svůj prospěch, ale vážně pochybuju o jejich připravenosti. To by dalo tolik práce ho přivést živého, vždyt to dělají pořád! A především, pokud svoboda prasat na západě, jejichž cílem je pohodlí, stojí tolik, aby metody nám prezentované jako čiré zlo, se staly obecnou součástí výslechu a dosahování výsledku, tak Váš život má přesně takovou hodnotu jako prostředky, kterými jste chotni za něj bojovat, respektive pár vybraných psychopatu. A především, problém není terorismus, ale váš zhovadilý zpusob života obecně, který se soustředí jen na … Kdyby to bylo tak jednoduchý, odstranit všechno zlo jedním výstřelem do hlavy. Ve skutečnosti PRASE se t válka. Metody, které používáte, zpusob boje, je jako rukopis, a ten váš se neliší od rukopisu dáble. Američani byly deset let v Afghanistánu a Iráku uplně z jiného duvodu. A nemyslim ropu nebo zemní plyn. Ten duvod je mnohem zajímavější. - My wife anch child is stronger than hunderd of us - Give me something to chew - Týpek, kterej shodí dvě budovy obchodního centra charterovými lety, si nepohlídá perimetr svý oblasti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Činí mi jisté obtíže uvěřit tomu, že každý příslušník Seals Team six je stejně chytrý jako průměrný student Harvardu. Taky mne nebaví poslouchat plky o tom, jak jsou nejschopnější, nejkrásnější, nejdrsnější, nejvycvičenější, nejcharismatičtější a mají nejrychlejší spermie. A největší problém mám s tím, že nevěřím pohádce o tom, kterak tito bezchybní jedinci zastřelili Usamu Bin Ládina a hodili ho do moře dřív než se o tom mohl svět přesvědčit. A pak samozřejmě zemřeli, aby jim nikdo nemohl klást hloupé otázky - http://outsidermedia.cz/Mrtvy-muz-nemluvi-Bylo-komando-SEAL-zniceno-aby-se-utajil-podvod-se-zabitim-bin-Ladina/. Stejně mi nejvíc vadí, že jsem se z důvodů utajeně tajného utajení z tohoto dokumentu dozvěděl jen obecné propagandistické žvásty, zopakování několika profláknutých informací a nic konkrétního. Pokud jsou zkrátka tak tajemní, že se o nich nesmí nic vědět, tak mi připadá poněkud zbytečné točit o nich dokument. ()

zjs 

všechny recenze uživatele

Bych chtěl jen dodat ke slovům freemena, že aby mohl takový film být natočen s vojenskou podporou a vybavením, tak každé slovo scénáře muselo byl schváleno či vylepšeno. Film obsahuje směšný výslech, nerealistické pronásledování v autech v Pákistánu, útrpně nudné střihy, jak se vojáci loučí se svými rodinami, a pak už jenom ten závěr :-), takže dvě **. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama