Reklama

Reklama

Found

Trailer 2

Obsahy(1)

Marty, fanúšik hororových filmov a komiksov, je v škole obeťou šikany. Prednedávnom však prišiel k hrozivému nálezu - odrezanej hlave nachádzajúcej sa v bratovom šatníku. Objav mu pomohol prísť na skutočnosť, že jeho brat je brutálny sériový vrah. Všetko zlo sa na neho začína rútiť z každej strany, ale on si musí zachovať chladnú hlavu, čo v dnešnom svete plného násilia ľahké nie je... (ash99)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdičku přihazuju jako bonusovou podporu pro začínajícího tvůrce. Být americký hororový producent, tak mu přihodim něco jiného, třeba milion dolarů - a čekám, že mi za něj natočí horor roku. Protože pokud dokázal natočit takhle koukatelný, ambiciózní, temný a v rámci možností profesionálně působící horor za 8000 dolarů (!!!), dříme v něm opravdu hodně velký talent. Fanoušci americké nezávislé scény by tomuhle kousku měli věnovat pozornost, ostatní ať počkají na příští Schirmerův film, který už by snad mohl mít vyšší rozpočet. Každopádně doufám, že tenhle člověk bude točit dál. Rozhovor s režisérem. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Velice tísnivý, nepříjemný a výborně natočený nízkoropočťák, který pojednává o lásce, rodině a sdílení. Kecám, pojednává o maniakovi a jeho mladším bratrovi, který v něm vidí vzor. Film má celkem hlubokou myšlenku, dobře napsaný scénář a vše je zde vlastně bez jediné chybičky.Tohle je má nová srdcovka a to mi tam ani nechybělo gore, ikdyž je faktem, že nějaké zde je.Tohle nepadne každému, ale kdo nemusí mít pouze střeva po bytě a vystačí si s napínavým a chytrým snímkem, bude spokojen stejně jako já. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

„Are you scared? Then go watch PG-13 horror movies!“ a ja asi aj skutočne pôjdem :) Hororový žáner síce zbožňujem, aj keď strach pri týchto filmoch nikdy nezažívam, ľakačky na mňa absolútne nefungujú a ani z gore sa mi žalúdok nedvíha. Samotný Found síce ani nemá čím vystrašiť a je to skôr taká psychologická rodinná dráma ako horor, ale aj napriek tomu som už dlhú dobu nevidel film, pri ktorom by som bol takto znechutený. A nebolo to vôbec nejakými krvavými výjavmi na obrazovke, ale len podstatou príbehu. Pojednáva o dvoch bratoch (jeden z nich adolescent, druhý ešte dieťa), pričom ten starší z nich je masový vrah s odťatou hlavou ukrytou v izbe. To je v podstate kompletne celý dej, lenže dôležitá je tu skôr forma akou je film natočený. Je to síce veľmi amatérske (ale čo iné čakať za 8 000 dolárov!), ale práve to amatérske prevedenie umocňuje nepríjemné pocity a celému filmu dodáva taký dokumentárny look. Celý čas sa filmom nesie neskutočne ťažká, dusná, nepríjemná, dokonca až morbídna atmosféra, ktorá diváka doslovne traumatizuje. Temnosť je takmer hmatateľná a ani v jednom momente nezvoľňuje. Doslovná psycho-depka, ktorá ma však svojím prístupom vyslovene znechucovala skôr akoby ma akokoľvek bavila (viem, že to bol zámer, ale aj tak). Navyše má film množstvo hluchých miest a dosť prešľapuje na mieste. Oveľa viac by tomu sedela krátkometrážna stopáž o dĺžke max. 30 minút. Do celovečerného prevedenia sa takýto úchylný námet takmer nehodí. A nie som si istý, či chcem od Scotta Schirmera vidieť ešte nejaký film. Určitý talent má, ale v tomto prípade išla táto jeho prvotina úplne mimo mňa. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Found je spíše psychologické drama než- li horor, což je pro mne bohužel kámen úrazu. Příběh je celkem slušný, provedení je však na tom podstatně hůře, co se týče celkového vzhledu, audia, kamery či těch pár lacinných gore efektů. Co mně však mile potěšilo byly příjemné narážky na horor obecně ( I am scared, then go watch PG13 horror movies!) Ale díru do mého srdce film však neudělal. 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Teda ... fakt hustej snímek ... Na jedné straně je to vyloženě nízkorozpočtový, o pár hercích, takový celý divný scénářem, že člověk nechápe, co chce tvůrce vlastně říct ... Na druhý straně je to tísnivý, tíživý, znepokojující, nepříjemný, nepříjemně kamerově detailní a ve výsledku extrémně znechucující až traumatizující. Závěr filmu jsem jasně pochopil, o co tu vlastně šlo a bylo to ažsmutný. Dost psycho, dost real ... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Film byl zakázán v Austrálii pro dlouhé a detailní zobrazení sexuálního násilí. Později byl film vydán na DVD o dvě minuty zkrácený. (Tereszka33)
  • Filmový rozpočet byl pouhých 8.000 dolarů. (Tereszka33)

Reklama

Reklama