Reklama

Reklama

The Conspiracy

  • Austrálie The Conspiracy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva filmoví tvůrci zvolili za objekt svého nového projektu možná trochu bláznivého konspiračního teoretika. Snaží se mu vetřít do přízně, díky čemuž získávají zajímavý materiál. Jednoho dne ale teoretik zmizí. Začaly jeho teorie odkrývat pravdu ohledně vděčného tématu 9/11? Stal se nepohodlným a byl odstraněn, nebo se jen skrývá za účelem posílení svých bludů? (Abes)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně zdařilý found footage počin, ze kterého originalita a nevšednost přímo čiší. Už sám námět stojí za pozastavení a všechno je tak nějak precizně poskládané dohromady, že v konečném výsledku ani nemám pocit, že bych koukal na film, tak moc mě to vtáhlo . Přišlo mi to jako nějaká reportáž ze zpráv nebo dokument - tak uvěřitelné se to pro mě stalo a především proto dávám tak vysoké hodnocení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Conspiracy je bezkonkurenčně nejchytřejší Found Footage, co kdy byl natočen, ale zřejmě i nejnudnější. Je to opravdu jen a jen dokumentární, konverzační drama, které je zajímavé k zamyšlení, ale nenabídne nám nic spojeného s hororem či thrillerem, což pokládám za obrovské mínus, na druhou stranu Konspirační teorie je dosti lákavý a zajímavý námět,který zaujme i přes pomalé tempo. 50% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…NEMŮŽETE DOKÁZAT, ŽE TAM NĚKDE NEJSOU TAJNÝ VLÁDCI, KTEŘÍ SE NÁS SNAŽÍ KONTROLOVAT A MANIPULOVAT S NÁMI…“ /// Tož originální, to vono to je. Nejdřív zmizí T. – chlápek co burcoval proti vládním spiknutím. Snažil se odhalit tajemství … ble, ble, ble (nebuď blbej a dosaď si tam to, co tě zajímá…). A i těm dvěma týpkům (co točej film) je jasný, že lidi sami nemizej. Investigativně hledaj vzorec mezi informacema nalepenejma na zdi, a když ho najdou… já vám kurva nevím. Kecy vo rituálu kolem Mithry … správně, týpci mě nuděj. Jeden je rozhozenej informací, že existujou lidi, co tajně říděj svět – ještě že do konce zbejvá 40 minut. Celý je to takový, jako když se rozhodnete natočit domácí video (home video – poznámka pro lingvisty) a místo masturbace bude téma konspirace. Pak se budete hoďku snažit, aby (aspoň) závěr vedl k nějakýmu vyvrcholení a tajně (konspirativně) budete doufat, že diváka přivedete k vrcholu. Tož uznávám, že jsem vrchol neměl, ale moji pozornost aspoň na tu chvíli získali. Jsem schopen uznat, že tam má to Found Footage smysl. Ale jinak? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, že bych se měl bát novýho světovýho pořádku. 2.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Skvělý found footage, ale nikoliv horor, což by možná někoho dle žánrového zařazení mohlo zmást. Velmi mě překvapilo, jak tento "pseudo dokument" působí už od začátku poměrně autenticky. Tvůrci tento dojem budují pomocí rozmazaných obličejů, modifikovaných hlasů, volbou veřejných lokací, různými rozhovory, historickými vskuvkami a tak dále. Když to celé vnímáte jako hru a přistoupíte na ni, tak se faktor zábavnosti o něco zvedne. Celý příběh "dvou dokumentaristů" vychází z dnes už tolik omílaných konspiračních teoriích o 11. září 2001, Novém světovém řádu a tajných společnostech, které údajně řídí chod světa. Nevím jak vy, ale kdekoliv vidím zmínění o Iluminátech (myšleno obecně), naskakuje mi kopřivka, protože má tím už nemálo lidí vymyté mozky. Nevěřit hned všemu a pochybovat je dle mě pozitivní postoj, ale bezmezně věřit těmto konspiracím je akorát cesta do propasti. A touto cestou se postupně vydají naši hrdinové filmu The Conspiracy. Začne to zpovídáním jednoho ze zarytých konspiračních teoretiků, který v jeden den záhadně zmizí. Rozhodnou se postupně ty tajné nitky rozplétat, až se sami dostanou na setkání jakéhosi společenství "Tarsus Club" uctívající kult boha Mithrase, který očividně odkazuje na skupinu Bildeberg a jejich setkání. Tvůrci si dali opravdu záležet s marketingem a svědčí o tom fakt, že stránky "Tarsus Club" skutečně najdete a vypadají jako ve filmu! The Conspiracy po celou dobu dobře graduje. Od původního shánění informací to přejde na podivné sledování a kontaktování jedním člověkem, který o "Tarsus Clubu" ví mnohem víc než ostatní. Byl jsem hodně paf z toho finále, protože se dokumentaristi stanou součástí tajného zasvěcovacího rituálu a jak to asi tak může dopadnout si domyslete sami. Trošku jsem si vzpomněl na okultní scénu z Kubrickova Eyes Wide Shut a všechny ty účastníky ve škraboškách. V těchto chvílích se atmosféra dala doslova krájet. Úplný závěr vede vlastně k zamyšlení nad celou problematikou konspirací a nabízí tak zcela jiný pohled na věc. Což je veliké plus, protože v začátku se tak The Conspiracy vůbec netváří, ale mrkněte radši sami a udělejte si svůj vlastní úsudek. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ehm, tak pro začátek - tohle není horor. Na lehký thriller bych mohl i přistoupit, ale vesměs se jedná o prázdné dokumentární rozpracování jakési myšlenky, že se někde nějací pracháči slízají v ultra tajné komunitě, která má za úkol každý ráno rozsvítit Slunko a cílem je svými spikleneckými kousky korigovat rychlost toček Zeměkoule. Ono tohle FFko vypadá opravdu strašně inteligentně, jenže zdání klame. Celá tahle teorie totiž není ve filmu ani zdaleka dostatečně podložená nějakými, natož uvěřitelnými fakty a důkazy, takže byť jsem se snažil ze všech sil si zafantazírovat, vyšel z toho pouze pšouk do vykvetlé stojaté, který nechá každýho klidným, natož aby ho nějak znepokojil. Jako škoda no, je to slušné FF s příjemnou stopáží o uplným hovně. Až mně zas někdo bude chtět nakecat, že světu vládne ošatka blbců maskujících se za zvěřinu všeho druhu, křepčící kolem táboráku a lítající v noci s baterkama po lese, tak klidně, ale ať tam po tom lese v noci opravdu běhají dědci typu Gatese, Helúa, Buffeta....aspoň se pobavím. 40% ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno