Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na toho tlustoprda Paula Pottse, co asi před 7 lety vytřel všem zrak a tímhle https://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA videem si získal srdce stamilionů lidí u obrazovek a youtube? Jak já to tenkrát žral a viděl to snad stokrát! Film je hodně nečekaně fajn komediální a když říkám komediální, tak tím nemyslím žádnou ucajdanou žívotopisnou dojímavou uchcanost, ale fakt ryzí komedii u který jsem se nasmál větší měrou než malou. Hodně to hraje na takovou notu jako geniální Cemetery Junction. Hodně mne bavil Colm Meaney, ten chlap je prostě bůh. :-) Pokud někoho odrazuje Superstar a podobný sračičkovinky, tak se to řeší asi v posledních 10 minutách a v klidu to tam ani nemuselo být, abych si film užil. Bylo to hodně hodně fajn. 7/10 ()

carly 

všechny recenze uživatele

život Paula Pottsa je naozaj ako opera. neviem, čo sa naozaj odohralo a čo si scenáristi primysleli. páčilo sa mi, že to nebol len príbeh o splnení si sna, o vytrvalosti. že bol aj o prehrách a že ak niečo naozaj chcete, tak sa po nich treba postaviť a skúšať to znovu a znovu. a že niekdy to nejde bez pomoci a na tom nie je nič zlé. najsympatickejšia postava bola jednoznačne Julz. a najlepšie výkony podali Julie Walter, Calm Meany a Mackenzie Crook. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

David Frankel je jeden z mých nejoblíbenějších režiséru. U jeho filmu si vždycky krásně odpočinu nebo se zasměji a prostě si to užívám a jinak to nebylo ani u snímku One Chance. Byla jsem zvědavá na "vážnější" roli, kterou tu zahrál James Corden a k mému překvapení to zahrál skvěle. Líbilo se mi, že svojí stránku komika úplně odsunul a zahrál to s respektem. Film má malinko hluchá místa, ale hudba je skvělá. Příběh šikanovaného chlapce, který se od malička touží stát operním zpěvákem a i přes všechny překážky, které mu život nastražil to dokáže. Podle skutečné události a tudíž pro mně velmi inspirující příběh. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějak mi Paul Potts pořád unikal, a tak jsem se konečně seznámil s mužem, který vyhrál první ročník "Britain's Got Talent". Zajímavý příběh, který byl zfilmován nenásilnou formou s celkem dobrými hereckými výkony, kdy třeba Colm Meaney dál ukazuje, že menší role mu sluší a dokáže se do nich ponořit. Hezký, laskavý film, líbil se. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Do posledních 5 minut jsem si říkal, že snad neexistuje životopisný film o obyčejnějším chlápkovi než je Paul Potts. Je vskutku zajímavé, že se tvůrci vrhli do zpracování Paulova života před jeho šancí, spíš než aby dali přednost jeho proslavení. Zpočátku to fungovalo velmi hezky, hlavně vyobrazení Paula jako skutečného outsidera se povedlo, ale posléze už kolejnice nebyly zdaleka tak namazané. Ono když v době na pomezí peripetie a katastrofy řešíte raději Paulovu bouračku na kole než jeho cestu talentovou soutěží, tak není divu, že to diváka zdaleka tolik nenadchne. Je to jako kdyby v Milionářovi z chatrče všechny retrospektivní vzpomínky do minulosti při pokládání otázek byly chronologické a o žádné vědomostní soutěži by nebyla do posledních 10 minut ani zmínka. Pak by ten výsledek 8:0 v Oscarech a 47 tisíc-2 tisíce v počtu hodnocení nebyl tak propastný. To jen k příčině, proč film není extra ničím výjimečný, bohužel. Jinak ale jde o pohodovou nenáročnou komedii, na které mě v rámci postav asi nejvíce zaujal vztah Paula s jeho otcem a krásná Valeria Bilello. Pro obyčejné lidi, jejichž snem je, aby o nich byl v budoucnu natočen životopisný film, je Životní šance skvělou motivací. Životopisný film o Paulu Pottsovi ale šel natočit daleko lépe. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Role Julie Ann Cooper (Alexandra Roach) byla nabídnuta zpěvačce Katy Perry. (Dr Lizal)
  • Filmovalo sa na autentických miestach vo waleskom Port Talbote, v Londýne či v talianskych Benátkach. (MikaelSVK)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama