Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polský film o hip-hopové crew z Katowic jménem Paktofonika, o které se říká, že nastartovala polský hip-hop a bez které by zřejmě ani nebyl. Popisuje začátek crew, smrt jednoho z členů a mnoho věcí okolo této legendární skupiny. (fmf)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Celkom sklamanie, toto. Rýchly rozbeh, ulica, klub ... už po polhoďke, som mal pri scéne "Skurvysyni", pripravené prirovnanie k tomu najlepšiemu z 8 Mile, a ono to obratom zmení štýl, vystúpenia nepribudnú vcelku žiadne, namiesto rapu príde sociálna dráma, namiesto celej kapely sa zameria na osobu jedného z členov, jeho vzťah so ženou, peniaze, nešťastné nehody a náhody, ktoré mu (ktorými si) poserú život. Až ten film nebaví, čakáte až skončí. A katarzia v podobe posledného vystúpenia to nezachráni, keď že vlastne ani nepríde. Okrem toho, nikdy nepochopím, jak niekto môže pustiť do obehu film, v ktorom viac jak polovicu času trčí do obrazu mikrofón... Hip Hop Challenge 2015 ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Jasně zaujatá sonda do podivuhodného světa polského hip hopu. Obtěžující cesta z původního vyprávění z jednoho člena skupiny do nepochopitelného detailu na Magika a jeho smrt. Dost vysírrající charaktery a i přes to příjemnou koukatelně dvě hodiny. // 48. Mezinárodní filmový festival, Karlovy Vary, 2013 ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zvědavost na výkony Tomasze Schuchardta a Dawida Ogrodnika, kteří nedávno tolik oslnili ve snímcích Chrzest a Chce się żyć, mi nabídla příležitost k seznámení s polským hip hopem a jeho legendou, skupinou Paktofonika a zároveň i s jejím předchůdcem, formací Kaliber 44... a jsem opět příjemně překvapená. Ani ne tak filmem samotným, trpícím nejednou nedokonalostí (několikrát vlezl do obrazu mikrofon, například), jako - nevěřím, že to píšu - tvorbou těch zasmušilých chlapců, vedených psychicky rozhozeným Magikem a nelze než souhlasit s Tygrys(d)em - ty kousky mají rozhodně něco do sebe. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

(Gustav měl ale nervy.) Nejsem si jistá tím, že by měl o téhle skupině vzniknout film, ale když už se teda stalo, dopadnout to mohlo asi i hůř. V poslední době mívám problémy s tempem filmů, J.B. není výjimkou. Necelé dvě hodiny je dlouhá doba a ani osud Magika není dostatečně silný, aby utáhl celý film. Čímž teda nechci shazovat ostatní kluky, ale tak všem musí být jasné, že vždycky je tu ten jeden s kterým se to obvykle veze. Každopádně slušně odvedená práce, která nenásilně prezentuje neználkům (like me), jak to možná (přece jen čemu dneska věřit) bylo. ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

PFK jsou OK, tady podle mě jejich nejlepší kousek http://www.youtube.com/watch?v=pX-yx78nkgQ kde klip vznikl až po smrti Magika, ale i tak, co se týče jeho tvůrčí angažovanosti mám radši Kaliber 44 http://www.youtube.com/watch?v=9nJt9TlYVUY nebo http://www.youtube.com/watch?v=s51nWSRncw8 , a nebo psycho rap z jejich prvního alba http://www.youtube.com/watch?v=7iiANZvz8Tg , už tam si nelze nevšimnout, že s psychikou Magika to býválo na hraně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Skupina Paktofonika pokračovala ve své aktivitě i posléze a pod jménem Pokahontaz v roce 2014 odjela své poslední turné, při němž vystoupila i na českém Hip Hop Kempu, s hitem "Habitat". (fmf)

Reklama

Reklama