Reklama

Reklama

Dva někdejší přátelé z malého městečka, kteří se chtěli dostat do velkého světa, se setkávají po několika letech. Michalovi se to podařilo - žije v luxusním bytě ve Varšavě, podniká, má krásnou ženu a novorozeného syna. Janek, jeho někdejší kumpán za ním přijíždí z vojny, aby se stal kmotrem jeho dítěte. Kamarádovou proměnou je však překvapen a spoustě věcí nerozumí. Kdysi drsný přítel, který si nenechal nic líbit, se proměnil v citlivého člověka, jenž se rozpláče i v okamžiku, kdy musí nechat utratit nemocného psa. Nic ale není takové, jak se na první pohled zdá. Michala totiž pronásleduje zločinecká minulost: členové jeho někdejšího gangu, které před lety udal policii, mu vyhrožují smrtí. V obavách z budoucnosti dokonce žádá Janka, aby se ujal jeho rodiny. Ten se ale právě v tomto okamžiku odhodlá k činu, jehož důsledky už nelze vzít zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

Bukk 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že to bylo dobrý a napětí by se dalo krájet a pak ten pes...ale kdesi se vytratilo takové to vnitřní znechucení, které by se někde mělo objevit, aby pak ten závěr dosáhl jiných rozměrů a hlavně něco/někdo mnohem více negativně působícího, po čem by člověk měl chuť hodit kamenem. Protože mít film založený na skutečných událostech a cítit lhostejnost? To k sobě moc nejde. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Občas sa oplatí vsadiť kartu aj na susedov a obzvlásť Poliakov, pretože som videl kvantum filmov od nich a nikdy ma nesklamali. V skutku mám rád ich filmy, točia kvalitu, vedia čo robia. Popis filmu sem nebudem písať, pretože je to zbytočné. Ide o mafiánsky príbeh, ktorý Vás nenechá chladnými, ba až niekedy strhuje a vyvoláva city a ľútosť. Počas filmu som uvažoval nad tým, ako ohodnotím tento film, no zdal sa mi priemerný - zapadal do šedého priemeru medzi ostatné. No na to všetko som ale nečakal, že ku koncu príde tak drvivý zvrat, za ktorý som musel svoje hodnotenie zmeniť :) 4* ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film, který nemá zas tak originálné téma, ale je hodně ze života. Bezmoc a beznaděj, která je ve filmu všudepřítomná, je zvýrazněna očními kontakty mezi hrdinami, kteří vědí, co se děje, ale nejsou si zcela jisti, co bude dál. Čtvrtou hvězdičku dávám především za konec filmu, který je, jak solidární a realistický, tak krutý, ale spravedlivý. ()

koog 

všechny recenze uživatele

Velmi syrové a drsné. Jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděla. Marně vzpomínám, který film se mnou kdy dokázal udělat tohle.. Přesně toto na filmech zbožnuji, když všechny emoce, které tam jsou vecpané prožívám tak, jako by se to dělo přímo mně. Není jich ani moc, ani málo, prostě tak akorát. Navíc zde ta filmařská čistota, lehkost, jednoduchost, kontrasty. Výborní herci, perfektně zvolení typově (radost na ně koukat). Febiofest 2011. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý ale veľmi dobrý film zo súčasnej Varšavy o vzťahu dvoch priateľov. Drsný vďaka prvku mafie v ňom, zároveň veľmi ľudský lebo v centre pozornosti stoja vzťahy medzi postavami a ich premeny. Na hercov sa pozeralo príjemne, čo sa týka Tomasza Schuchardta, bolo to jeho úplne prvé účinkovanie vo filme a podľa mňa sa zadarilo. Symbolika a nejednoznačnosť ma potešili. Naozaj spokojnosť. MFF Bratislava 2010 (Vtipná story s režisérom Wronom, za ktorým som sa po premietaní zastavila a pýtala som sa ho zopár vecí na film. Doteraz mám v peňaženke jeho vizitku a v hlave spomienku, keď mi povedal, že keď budem opäť vo Varšave, nech sa ozvem :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Scénář je volně založen na skutečném příběhu muže, který se po své zločinecké minulosti přestěhoval do Varšavy, aby začal nový život. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)

Reklama

Reklama