Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

V hlavních rolích: Pierre Richard, Richard Bohringer, Emmanuelle Béart, Fanny Cottençon, Jean-Michel Dupuis, Michel Creton ....a dveře. Tohle je opravdu krásnej film. Záměrně říkám film protože přes šílený eskapády jsem se usmíval. A bylo mi krásně. Je to jiný druh komedie. Pierre je vždycky Pierre a budu ho milovat v každým filmu. 100% zážitek ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Umím si tuhle komedii představit jako skvělé divadlo. Na prknech, co znamenají svět a se skvělými herci, by mohlo jít o velmi kvalitní podívanou. Tak kvalitní, jakou nám připravili autoři tohoto snímku. Pierre Richard těžil vždy hlavně z toho, že sám o sobě vypadal komediálně. K tomu přidal velký herecký talent a máme komedie, které díky němu stoupají o desítky procent. Myslím, že ani jeho kolegové se ale nemají za co stydět. Vzhledem k složitosti děje a hlavně dialogů se jedná o dost dobrý herecký koncert. Celé to tvoří de facto jednoduchou zápletku, zašmodrchanou ale takovým způsobem a do takové absurdity, že je to velká zábava. Maximum dávám jen díky jednomu záporu, který shledávám já. Je hodně vidět, jak některé dialogy chtěli scénárista vyšperkovat do absolutoria, ale někde zkrátka jeho třešnička na dortu tak vtipná není. Zkrátka, někdy by chtělo ubrat, jinde přidat. Ale já se bavil, nejen proto, že mám hlavního herce moc rád. Řeklo by se, že jeden byt, jedna chodba a dokola se opakující motiv žárlivosti nemůže stačit. Tihle mistři klasické francouzské komedie ale dokazují opak. A dělají to jak jinak než mistrovsky. ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Po "Blondýnech" a veselohrách s dvojicí Richard- Depardieu je toto film, který naplno ukázal skvělou komiku Pierre Richarda a způsob, jak utáhne necelou hodinku a půl dějě, odehrávajícího se prakticky ve dvou místnostech (film nezapře svoji divadelní předlohu). Skvělý je ale neje Richard, ale celá čtveřice hlavních protagonistů ! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý čas celkem fajn zábava se sexy Emmanuelle Béártovou, démonickým Richardem Bohringerem a tradičně roztomilým Pierrem, I dveře se své role ujaly zodpovědně.  Klasická divadelní komedie z jednoho domu, s příjemnou atmosférou, které jenom v poslední třetině už docela dojde dech, až na skvělý popis bydlení ve třech. Ale nejlepší je vysvětlování pistolí. Něco podobného už je známé z Růžového pantera, ale tady to vytvořilo v kombinaci s policajty, Pierrovým pomatem vysvětlováním, přerušováním ostatních a příchodem přítele skvělé číslo. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš ztřeštěná komedie naplněná ohromnou spoustou neustálých (ne)komických zvratů, nutící zúčastněné hrát improvizační divadlo. Zrovna o Pierrovi jsem se tento víkend bavila s přáteli, takže jsem na tuto konverzační komedii s chutí mrkla. Tohle ale nebyl zrovna můj oblíbený šálek houbičkového čaje. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)

Reklama

Reklama